MoniqueKnoop

'1064086' door MoniqueKnoop '1064086' door MoniqueKnoop

CanadaBritish Columbia

CanadaBritish Columbia

Van peak naar peak in

MoniqueKnoop

Whistler is een wintersportgebied waar in 2010 de Olympische Winterspelen plaatsvonden. Het is een gezellig plaatsje en voor ieder wat wils, ook in de zomer: actievelingen kunnen hiken of mountainbiken, natuurliefhebbers kunnen met de Peak to Peak gondel van de ene naar de andere bergtop en genieten van het prachtige uitzicht over besneeuwde bergtoppen en het groene dal. Meer adrenaline? Doe dan een zipline parcours. De bergen zijn prachtig en er leven beren die je vanuit de gondel kunt zien! En bergmarmotten :-)

'1064084' door MoniqueKnoop '1064084' door MoniqueKnoop

CanadaJasper NP

CanadaJasper NP

Spot wildlife bij...M

MoniqueKnoop

In Jasper NP zijn zoveel mooie landschappen te zien. Moose Lake is daar een van. Met de 'loop trail' hike je een korte, eenvoudige en prachtige route langs het meer en door het bos. Je hebt kans om elanden te zien hier. Ik had dat geluk niet, maar zelfs dan is het genieten. Onder meer van dit schattige eekhoorntje die lekker aan een dennenappeltje zat te peuzelen.

'1064082' door MoniqueKnoop '1064082' door MoniqueKnoop

CanadaVancouver

CanadaVancouver

Zoek de natuur op in.

MoniqueKnoop

Vancouver is een super gezellige stad. Wil je de drukte van de stad even uit, de natuur ligt om de hoek! Wandel door Stanley Park of huur een fiets en verken heel Stanley Park . Je komt langs totempalen, ziet allemaal eekhoorntjes door het park huppen en prachtige roofvogels vliegen. Op steenworp afstand vind je ook het Capilano Suspension Bridge park. Er gaan vanuit het centrum gratis shuttle bussen. Pak de eerste bus in de ochtend en je hebt geen last van drommen toeristen. Naast de lange hangbrug midden in de natuur zie je hier ook wildlife; vooral eekhoorntjes en roofvogels. De rangers in het park vertellen je er graag over.

'1039858' door MoniqueKnoop '1039858' door MoniqueKnoop

JordaniëPetra

JordaniëPetra

Hike naar het klooste

MoniqueKnoop

Bij een bezoek aan Jordanie mag je uiteraard Petra niet missen. Heb je de tijd en een goede conditie? Hike dan naar het Klooster. Het is even afzien dat omhoog klimmen maar het resultaat mag er zijn. Plus niet veel toeristen doen je dat na, waardoor het lekker rustig is. Geniet op het terrasje van verse fruitsap en als je dan nog energie over hebt, klim naar het uitzichtpunt. Amazing! Ook de route ernaar toe.

'1039854' door MoniqueKnoop '1039854' door MoniqueKnoop

JordaniëWadi Rum

JordaniëWadi Rum

Jeeptocht door de Wad

MoniqueKnoop

De Wadi Rum woestijn is een van de hoogtepunten van Jordanie. Ik voelde me zo bijzonder en nietig in die immense woestijn. Hoe gaaf is het om daar met een jeep door heen te crossen, langs de kamelen! En onderweg te stoppen om natuurlijke bogen te beklimmen en van het prachtige uitzicht te genieten. Wees ook eens 5 minuten stil in de woestijn... wat een stilte. Opeens hoor je vogeltjes fluiten. Prachtig!

'1039674' door MoniqueKnoop '1039674' door MoniqueKnoop

JordaniëPetra

JordaniëPetra

Petra in het klein

MoniqueKnoop

Iedereen die naar Jordanie gaat, kent Petra. Een prachtige cultuurhistorische plek. Nadat je je hier tussen de massa toeristen hebt begeven, bezoek dan ook eens het kleinere zusje Little Petra. Daar zul je de enige zijn en kun je in alle rust alle indrukken op je in laten werken.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

EDITIE 114 | De mooiste autoroutes ter wereld

28-10-2022 Columbus Travel editie 114 is nu verkrijgbaar! Deze editie staat in het teken van de mooiste autoroutes ter wereld. Ontdek inspirerende roadtrips weg van de massa, van Canada tot IJsland en Australië tot Frankrijk. Wil je weten wanneer je in 2023 het beste met de auto kunt vertrekken naar je vakantiebestemming? In onze verkeersdruktekalender vind je de zwarte zaterdagen en andere drukke dagen. Bestel de editie hier >

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

WEEK 46 | COMMUNITY-TOPPERS


Ga de zon achterna op Milos ... Foto: Janouxkempkes
Topfoto & -tip: Ga de zon achterna op Milos door Janouxkempkes
Communitylid van de week: Dreamer666

Onze wedstrijden

DOE MEE MET DE LAATSTE COMMUNITY-FOTOWEDSTRIJD

Voordat we de stekker uit de community trekken, organiseren we een speciale, allerlaatste community-fotowedstrijd: De Grootste Hits aller Tijden! Hiervoor kun je je mooiste foto's uit de community van de afgelopen 15 jaar nomineren. Met je mooiste foto maak je kans op een Nikon Z fc-systeemcamera + 16-50mm VR-lens t.w.v. €1.099! Deze communityleden zijn je al voorgegaan. Zo doe jij ook mee >