Inexxtravels

10
Zweden
Inexxtravels was hier 31 Jan 2014
Zweden kennen de meeste mensen van de vele meren; in de zomer water en in de wintermaanden grote ijsvlaktes waar je mooie tochten kunt maken op een sneeuwscooter. Maar er is meer, watervallen die zomers grote hoeveelheden water afvoeren en 's winters bevroren zijn. Mijn laatste wintersportvakantie heb ik in Zweden doorgebracht. Wat een natuur, wat een bergen en ongelooflijk sprookjesachtig. Pistes waar mensen behulpzaam zijn, waar de restaurants op de pistes fantastisch eten serveren. Gewoonweg geweldig. Tijdens onze reis kwamen wij bij een bevroren waterval, waar ik een landschap aantrof die ik nog niet eerder gezien had. Zo mooi, zo onbedorven.
Land
  • Sociaal
  • Weer
  • Landschap
  • Veel activiteiten buiten de wintersport
  • Alcohol is duur
  • Excursies zijn duur
Review geplaatst op 2017-03-03
10
Canada
Inexxtravels was hier 30 Jun 2013
Victoria is een stad aan de zuidkust van Vancouver Island. Je kunt daar heel gemakkelijk met de auto (er gaan ferries vanaf het vaste land van Canada en vanaf de staat Washington in de VS. In de zomer is het druk in Victoria, maar het is zo'n leuke gezellige stad dat je de drukte snel vergeet. Overal hangen 'hanging baskets' en je vind daar een collectie totempalen. De sfeer is landelijk en doet Engels aan. De stad Victoria is ooit gekozen tot de mooiste stad; geen wonder want dat verdient ze dubbel en dwars. Victoria is niet goedkoop, maar als je wat verder uit het centrum een hotelletje boekt, dan ben je een stuk goedkoper uit. De stad heeft een uitstekend openbaar vervoer netwerk. Parkeren is moeilijker doordat er weinig parkings zijn. Wat verder leuk is van Victoria (heel Canada trouwens), dat er soms mensen spontaan naar je toekomen omdat ze horen dat je Nederlands praat. Er zijn veel immigranten die in de jaren 1950 naar Canada vertrokken zijn en het leuk vinden om weer eens Nederlands te praten; hoewel het gaat wel met een accent. Of een oorlogsveteraan spreekt je aan en vertelt dat hij in Nederland is geweest in de 2e WO en wil er graag over vertellen. Voor mij is Victoria een lieflijke stad, mooi, schoon en is zonder meer een van de mooiste plaatsen die ik bezocht heb.
Land
  • Sfeer
  • Ligging
  • Activiteiten die je kunt doen
  • Gezellige mensen
  • Wilde dieren
  • Parkeren in het centrum
Review geplaatst op 2017-02-16
10
Verenigde Staten Oregon
Inexxtravels was hier 30 Jun 2014
Oregon is verreweg de meest groene staat van de VS. Een staat vol met bergen en watervallen. Vulkanen en bergmeren die ontstaan zijn door vulkaanuitbarstingen. Vulkanen zijn de grote aanwezige in deze staat. In Oregon vind je weinig mensen en zeker weinig Nederlandse toeristen. Een auto is hier een absolute must en ik zou dit land niet via een reisorganisatie boeken, maar lekker zelf er op uit gaan. De natuur is hier overweldigend. Of het de bergen zijn of de kustlijn. Door de koude golfstroom nodigt de zee je niet uit om er in te gaan. Wel is de kustlijn een van de mooiste van de VS, met hun rotsen en baaien. Het is niet een strand/zee/zon bestelling. Je moet er niet van opkijken dat het temperatuurverschil tussen de kust en 10 km landinwaarts > 20 graden is. De kuststreek is kil in de zomer (ca. 15 graden) en landinwaarts rond de 30 graden.
Regio
  • Natuur
  • Landschap
  • Watervallen
  • Vukanen
  • Rust
  • Rust
Review geplaatst op 2017-02-16
10
Japan
Inexxtravels was hier 31 Aug 2016
Tokio is een van de grootste steden ter wereld. Een ongekend drukke stad, maar ondanks goed te doen om op je eigen houtje te verkennen. De drukte komt voor een deel door de 24/7 maatschappij. Het openbaar vervoer is perfect geregeld en brengt je waar je maar wilt. Tijdens de ochtend- en avondspits kun je de metro het beste mijden, want dan is het erg druk, waar metrostations soms meer dan 1 miljoen reizigers per dag vervoeren. De mensen zijn vriendelijk, spontaan, nieuwsgierig en behulpzaam. Je moet niet raar opkijken als een local naar je toe komt en vraagt waar je heen gaat en wat je gaat doen die dag. Communicatie met de lokale bevolking in de grote steden gaat in het Engels redelijk goed, zeker met de jongere generatie. In Tokio zijn zoveel bezienswaardigheden dat je echt langere tijd nodig hebt om die te bekijken. De stad is gigantisch groot en niet te vergelijken met een stad in Europa (zelfs London of Parijs zijn dorpen vergeleken met Tokio). Mijn tip: huur een gids om buiten de 'standaard' bezienswaardigheden te gaan en ontdek het moderne Tokio en de traditionele Japanner. Trek er op uit naar de West-kust (Kanazawa/Japanse alpen), daar ziet Japan er heel anders uit.
Land
  • Architectuur
  • Buiten de drukte van de stad
  • Het moderne Japan
  • een langere reis met OV vanaf hartje Tokio
Review geplaatst op 2017-02-16

Community updates

DE GROTE COLUMBUS TRAVEL QUIZ: SPEEL LIVE MEE EN VAL IN DE PRIJZEN!
25-05-2020 Om de nieuwe werkelijkheid waarin we met z’n allen leven een klein beetje draaglijker te maken organiseren wij op 1 juni de Grote Columbus Travel Quiz 2020. In tweehonderd vragen reizen we de wereld rond. Reis je mee?

CORONAVIRUS
23-03-2020 Als reizigers in hart en nieren worden we allemaal zwaar op de proef gesteld door het coronavirus (COVID-19). Vakantieplannen worden afgeblazen, dromen uitgesteld. Namens het volledige Columbus-team willen wij jou en je dierbaren de komende tijd veel sterkte toewensen!

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 20 | Community toppers

Geel en oranje. Foto: Travelbag

1. Topreview: Telegraph Cove, Canada door Saskiahamminga
2. Topfoto & tip: Geel en oranje door Travelbag
3. Topblog: Viermaal scheepsrecht door Wisseschout
4. Communitylid van de week: Bowral
5. Nieuwkomer: Puck Roodenburg

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

FOTOWEDSTRIJD: op ontdekking in Nederland
Waar haal jij een ‘frisse neus’? Laat ons zien welke bijzondere plek jij bij jou om de hoek hebt (her)ontdekt tijdens de coronacrisis. Wij zijn benieuwd naar de mooiste plekjes in Nederland weg van de massa.
Doe mee

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je wat inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik