Dvanweert

9
Italië Sicilië
Dvanweert was hier 30 Apr 2015
De natuur en cultuur en vooral het heerlijke eten van Italië heeft mij persoonlijk altijd aangetrokken. Maar ik zag er weinig in om met half Nederland aan hetzelfde meer te gaan liggen. Sicilië was voor dan ook een super alternatief: rauw, authentiek, oude tempels, prachtige natuur, lekker eten en weinig toerisme. Wij hebben in een week met name de Noordkust en een gedeelte van de Westkust gezien. Met een huurauto kun je zelf het eiland verkennen. Verwacht geen strandtenten of veel vermaak, juist de lokale ervaringen maken deze trip de moeite waard: Bezoek een markt in Palermo Loop een kerk binnen en je kunt zomaar in een Italiaanse bruiloft terecht komen Neem de veerboot naar Favignana en scooter daar langs prachtige baaitjes Verken de kustwegen langs mooie uitkijkpunten en strandjes Eet als de Italianen: ontbijt met cappuccino en zoetigheid en eet pasta als voorgerecht! Bezoek de oude Griekse Tempels Huur een bootje en vaar zelf langs de prachtige rotskust Ontdek Italië buiten de gebaande paden!
Regio
  • buiten de gebaande paden
  • natuur en cultuur
  • goed zelf te ontdekken
  • helder blauw water
  • heerlijk eten voor bijna niks
  • weinig voorzieningen
  • slecht onderhouden steden
  • bevolking niet altijd even vriendelijk
Review geplaatst op 2017-05-12
8
Nederlandse Antillen Curacao
Dvanweert was hier 30 Sep 2016
Inmiddels heb ik Curacao 3 keer bezocht en steeds op een net wat andere wijze. De eerste keer was ik met een vriendin en hebben we bij kennissen thuis overnacht. De tweede keer was ik er werk gerelateerd en hebben we naast de gebruikelijke vakantie activiteiten ook een festival bezocht en zijn we wezen schieten op de schietbaan! De derde keer was ik er met mijn familie en heb ik hen het eiland laten zien vanuit mijn eerdere ervaringen. Ik kan iedereen aanraden om een auto te huren en op ontdekkingstocht te gaan! Er is zo veel te zien en te doen als je even verder kijkt dan de grote beachclubs en toeristen gelegenheden. Een greep uit mijn favorieten: Westpunt: bezoek de afgelegen strandjes en de traditionele landhuizen Playa Cas Abao: voor mij veruit het mooiste en fijnste strand van het eiland Ga eten bij Plasa Bieu: lokale markt waar je voor een prikkie een traditionele maaltijd eet tussen de lokale bevolking Wandel door de binnenplaats van Kura Hulanda en leer over de geschiedenis van de slavernij Beachclub Karakter: heerlijk loungen en eten met regelmatig live muziek Zoek naar zeeschildpadden bij Playa Kalki Kijk uit over het eiland op het hoogste punt van Curacao bij Soto/Santa Martha Baai Bezoek klein Curacao en waan je in het paradijs!
Regio
  • strandjes met het mooiste blauwe water
  • voor elk wat wils
  • caribische sfeer en muziek
  • toerisme rondom willemstad
  • sommige gebieden zijn niet altijd veilig
  • steeds meer stranden word entree gevraagd
Review geplaatst op 2017-05-03
9
Namibië
Dvanweert was hier 30 Sep 2015
Na Etosha gezien te hebben, vallen mijn eerdere safari ervaringen in Zuid-Afrika in het niet! Etosha is groot, je komt er relatief weinig verkeer tegen en door het vlakke, droge landschap is het wild goed te spotten. Bij de waterpoelen verzamelen zich grote groepen dieren, hier kun je uren blijven staan om het komen en gaan van de verschillende kuddes te bekijken. In tegenstelling tot andere parken in Afrika, heb ik in Etosha geen last gehad van grote aantallen jeeps die staan te dringen om het wild heen. We stonden hooguit met een paar auto's aan zo'n poel, waardoor je altijd goed uitzicht hebt en alle tijd kunt nemen.
Land
  • Veel wildlife te zien
  • goed zelf te rijden
  • niet te druk
  • sommige waterpoelen zijn kunstmatig aangelegd
  • sommige restcamps zijn minder goed onderhoude
Review geplaatst op 2017-04-13

Community-updates

EDITIE 104 | NATUURREIZEN & WILDLIFE-TIPS

01-11-2021 Columbus Travel editie 104 ligt vanaf vandaag in de winkels! Je wordt getrakteerd op de beste wildlifetips en we nemen je mee naar Costa Rica, het Zwarte Woud, Kenia en Roemenië to name a few. En ook in deze editie vind je traditiegetrouw de prachtigste communityfoto's, dit keer van AMeerakkerAGrotewalDeerikDreamer666
Ellen69 en Henk Vanetie. Bekijk de editie hier >

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

01-11-2021 Het maandthema van oktober - portretten - is afgesloten en de winnaar is bekend: gefeliciteerd Marco met je prachtige liefdesfoto uit Italië! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier!

WEEK 47 | COMMUNITY-TOPPERS


Hoe geraak je in Brooks Falls. Foto: Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Hoe geraak je in Brooks Falls door Dreamer666
2. Review: Fiordland in Nieuw-Zeeland door Myrthe Levels
3. Communitylid van de week: Henk Vanetie
4. Nieuwkomer: Aylawilbrink

Doe mee aan onze fotowedstrijden

MAANDTHEMA: NATUURPARKEN TIJDENS CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van november is: natuurparken. Lees meer over de wedstrijd >

FOTOWEDSTRIJD: WIN DE SAFARIREIS VAN JE LEVEN!

Sifnos, Griekenland

Natuurliefhebbers: grijp je kans! Met je favoriete natuurfoto maak je dit najaar kans op een geheel verzorgde, luxe safarireis voor twee personen naar Greater Amboseli in Kenia. Doe mee >

DOE DE ISRAËL-QUIZ EN MAAK KANS OP GAVE PRIJZEN!

Sifnos, Griekenland

Van inspirerende steden tot Bijbelse landschappen en van Tel Aviv tot aan de Rode Zee: in Israël raak je nooit uitgekeken. Ontdek hoeveel jij weet van dit eeuwenoude land en sleep een van de drie te gekke reisprijzen in de wacht! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik