Dianethone

8
Frankrijk
Dianethone was hier 30 Sep 2017
Het heeft iets als je al van verre de berg voor je ziet opdoemen. Overrompeld door toeristen, dat wel maar toch, één en ander is goed georganiseerd. Mega grote parkings voor de dagjesmensen en wie wil overnachten kan terecht in La Caserne,daar vind je hotels en restaurants.La Caserne is afgesloten met een slagboom,enkel met een door je hotel verstrekte code kom je er in. Om de 10 minuten is er een pendelbus die iedereen ,gratis,naar de Mont St.Michel brengt. Uiteraard kun je de 2 km lange weg zelf stappen. Op de berg zelf is het flink drummen in het smalle straatje maar op de omwalling heb je een mooi uitzicht op het eindeloze wad en de opkomst van de vloed die razend snel de berg terug omringt met water. Wadlopen met een gids behoort tot de mogelijkheden,op je eentje is het gevaarlijk en dus af te raden. Vroeg op stap is altijd een goed idee maar hier zeker en vast.
Bergen Reizen Met Kinderen Lekker Eten & Drinken Kunst & Cultuur
  • Goed georganiseerd
  • Heel fotogeniek
  • Overrompeld door toeristen
Review geplaatst op 2017-11-11
10
Verenigde Staten Alaska
Dianethone was hier 30 Jun 2007
Wil je bruine beren zien vissen in Brooks river dan is Brooks Camp in Katmai N.P. de plek ! Je geraakt er met een watervliegtuig vanuit Anchorage en kan logeren in één van de cabins. Maaltijden doe je in de gemeenschappelijke eetzaal,eten bewaren in je cabin is hoogst onverstandig en dus verboden. En na een briefing over het 'done en not done'i.v.m.de beren weet je hoe je te gedragen bij een ontmoeting met één van die reuzen. Er zijn 2 platforms vanwaar je in alle rust foto's kan nemen,één aan de rivier en een tweede aan de waterval,iedereen heeft dat NG filmpje van vissende beren op de waterval al wel eens gezien! Voor de veiligheid waken de talrijke rangers,de beren hebben voorrang op alles,het kan dus best zijn dat,als je de deur van je cabin opent,er een berin met jong ligt te slapen en dat je bijgevolg moet wachten tot ze weg is/zijn. Boeken doe je ruim op voorhand,enkele dagen logeren in één van de cabins is erg gewild ! Een absoluut onvergetelijke ervaring !
Regio
  • Een "once in a lifetime" belevenis
  • Beren die zo voor je lens wandelen
  • Wildernis
  • Het prijskaartje
Review geplaatst op 2017-06-19
10
Verenigde Staten
Dianethone was hier 30 Jun 2007
Met muilezels afdalen in de Grand Canyon ! Als dat geen 'once in a lifetime'gebeurtenis is !! Dit is een tweedaags gebeuren,op dag 1 daal je af via het Bright Angel pad houd halt in Indian Gardens en vooraleer de Inner Canyon in te gaan wordt je helemaal nat gespoten want vanaf dan wordt het er bloedheet. Heel die machtige canyon ontvouwt zich voor je ogen en ja,af en toe is het best wel spannend want het is de muilezels geleerd om langs de kant te lopen,immers,er zijn ook hikers die van het pad gebruik maken en die mogen langs de veiligere binnenkant lopen. Eenmaal aan de Colorado rivier aangekomen gaat de tocht over de hangbrug naar de overkant,naar Phantom ranch waar er overnacht wordt.Je kan kiezen tussen een plekje in de slaapzaal of een cabin voor jezelf. Eten en drinken is voorzien in de grote eetzaal. Alle benodigdheden in Phantom ranch zoals eten,drinken,beddegoed enz word dagelijks aangevoerd door de muilezels. De vogende dag wordt de terugweg aangevat via het South Kaibab trail om halverwege de namiddag aan te komen op Yaki point en dan zit je avontuur er op ! Dit is werkelijk een onvergetelijke belevenis waar ,natuurlijk,wel een prijskaartje aanhangt. Maar gezien je deze tocht van een jaar van tevoren moet boeken heb je nog wel even de tijd om te sparen !! Nog even vermelden dat muilezels een kruising zijn van een paardenmerrie en een ezel hengst,ze hebben het uitzicht van paarden maar dan met extra lange oren
Land
  • Onvergetelijke belevenis
  • Het prijskaartje
Review geplaatst op 2017-06-19

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier