AnneKetelaars

9
Chili Valparaiso
AnneKetelaars was hier 01 aug 2018
‘Syncopated, dilapidated, colorful and poetic, Valparaíso is a wonderful mess’. Als je op zoek bent naar een bijzondere stad, kan het bijna niet anders dan dat je getriggerd wordt door deze zin. Onze indruk: Een stad waar op het gebied van architectuur en artisticiteit alles mogelijk lijkt te zijn en het nog wonderwel samen gaat ook. Een stad met alle kleuren van de regenboog en alles wat er verder nog te mixen valt met zwart/wit en die kleurtjes. Heuvels, smalle trappen, liften, een wirwar aan straatjes en steegjes met af en toe een knus pleintje. Streetartists lieten zich volledig gaan op de muren van Valparaíso. Multitalenten maar ook de beginnelingen, iedereen mag en kan zijn of haar gang gaan. Het haalt duidelijk het beste in de bewoners van Valparaíso naar boven op creatief gebied. De een hangt zijn complete verzameling wieldoppen trots op zodat iedere passant ervan kan genieten, de ander leukt die saaie betonnen trap langs zijn huis op met mozaïek, weer een ander is creatief met plastic als plantenbak en waar tegelwijsheden niet persé op een keurig tegeltje hoeven te passen, denk groots en vooral out of the box is het credo. Wij hebben in Valparaíso onze ogen uitgekeken en met een grote glimlach uren rond gewandeld op zoek naar de mooiste en meest bizarre uitspattingen op kunstzinnig gebied. Een stad waar iedereen hun creatieve hart laat spreken en je het bewijs daarvan terug vinden kunt vinden op plekken die je niet voor mogelijk houdt ;)
Stad
  • Een heel bijzondere stad, misschien wel zonder gelijke
  • Onmogelijk om je hier verveelt te voelen tijdens een stadswandeling
  • Creativiteit voert de boventoon in deze janboel van een stad
  • Heel veel streetart
  • Veelzijdige en kleurrijke stad qua architectuur
  • Door de vele heuvels wordt je wel sneller moe (tip: neem zeker een of meerdere ascensors naar boven)
  • Wordt als onveilig bestempeld door de Chilenen zelf, ook al voelde dat voor ons niet zo
Review geplaatst op 2018-12-05
8
België
AnneKetelaars was hier 01 nov 2016
Eind oktober 2016 opende Todi in Beringen (België) haar deuren. Hiermee heeft Europa haar eerste indoor snorkel- en duikcentrum waar je tussen de vissen kunt zwemmen, te pakken. Beringen zelf is bekend vanwege zijn vroegere steenkolenmijn, door het project Be-Mine probeert de gemeente haar industrieel erfgoed verder op de kaart te zetten. Ontspanning en sport vormen een onderdeel van het project en werden uitgewerkt in Todi, de Avonturenberg (waarbij de voormalige mijnterril is getransformeerd in een indrukkende plek om te wandelen, klimmen, spelen en mountainbiken) en een zwembad. De twee voormalige indikkers van de mijn huisvesten nu Todi, waar je op de vierde verdieping kunt duiken, snorkelen of freediven. Er wacht een spannende en afwisselende duikomgeving op je in het 8 meter diepe bassin. Een grote variëteit aan scholen of solo-gangers tropische zoetwatervissen zwemt er trots rond, tussen eveneens indrukwekkende decorstukken. Wat dacht je van zwemmen door autocarrosserieën, een mijntunnel mét spoorlijn en kunstmatige rotsformaties. Of je tapt een denkbeeldig pint’je achter de onderwaterbar, met als je geluk hebt, een baardmeerval als barman naast je ;) Voor een mooie route, zou ik kiezen voor de grensovergang via het Nederlandse Reusel en Belgische Postel. Wij genoten van het landschap, de authentieke en moderne bebouwing en de brug over kanaal Bocholt Herentals.
Land
  • Prachtig indoor duikcentrum mét vissen
  • Afwisselende en interessante (duik)omgeving
  • Grote variëteit aan vissen en decorstukken
  • Goed verzorgd, veilig en (nu nog) rustig
  • Basis-duikuitrusting te huur
  • Duikfles/trimvest/lood bij prijs inbegrepen
  • Snorkellaars missen de interactie, lijkt me
  • Verboden voor eigen duikfles/ trimvest/ lood
Review geplaatst op 2016-12-04
8
Liechtenstein
AnneKetelaars was hier 01 sep 2016
Liechtenstein, de nummer 6 van kleinste onafhankelijke landen ter wereld, ingesloten tussen Zwitserland en Oostenrijk. Wat mij betreft zeker een bezoekje waard. Je kunt er een aparte reisbestemming van maken, of er zoals ons voor kiezen om er een tussenstop te maken op doorreis naar Italië of elders. Een mooi plekje voor een stop vonden we in het hoger gelegen Triesenberg. Een geweldige bergpas leidt je er heen, compleet met haarspeldbochten en fraaie vergezichten. Bij restaurant Kainer (in het opvallend rood) met zijn fijne panoramaterras deden we een drankje en genoten van het uitzicht tussen de rode geraniums en de wolken. Het schattige dorp zelf nodigt uit om verder rond te kijken, maar wij vervolgde ons reis, risico was immers dat we er wel eens te lang zouden blijven rondhangen…
Land
  • Geweldige ligging
  • Fraaie bergpas er naar toe
  • Prachtig uitzicht bij Kainer's panoramaterras
  • Uitnodigend dorp
  • Niet aangegeven vanaf hoofdweg, volg 'Malbun'
  • Kost wel wat tijd/moeite als tussenstop
Review geplaatst op 2016-11-20
10
Italië Emilia-Romagna
AnneKetelaars was hier 01 sep 2016
Het Panini Motormuseum, waar je op de oprijlaan in de war gebracht kunt worden door een grote koelvrachtwagen die met een verse vracht melk het terrein af rijdt. Vervolgens volgen koeien, een zuivelwinkel en een aantal bijgebouwen, maar dan is het daar toch, het museum. Een imposante privécollectie van voornamelijk Maserati’s staat binnen tentoongesteld. De meeste auto's staan gewoon langs elkaar op een rij, ongeacht hun onderlinge exclusiviteit. Op de weg moesten ze immers ook wedijveren tegen elkaar om aandacht… Hier geen touwen rondom auto's, geen twintig perfect uitgelichte spotjes erop. Hier vind je ze puur en binnen bereik. Het contrast met het verderop gelegen Ferrarimuseum kan niet groter zijn. Gratis entree, geen wachtrij, vragen stel je aan de zoon van de eigenaar of een paar medewerkers van de boerderij. Geen giftshop vol kleding, sleutelhangers of andere mega dure prullaria. Je kunt een stuk Parmezaanse kaas kopen of een Maserati-bougie uit de familiecollectie, niks is verplicht, niks wordt je opgedrongen. En dat dit ook met motoren kan, bewijst de vide van het museum met een gelijkwaardige tegenhanger, onder andere Harley Davidsons en Ducati’s proberen jouw blik te winnen. De authentieke, liefdevolle en gemoedelijke manier waarop de indrukwekkende collectie getoond wordt. De prettige familiaire sfeer die op en rond de boerderij hangt. Nee, dit museum kent geen gelijke. Het Panini Motormuseum, voor de bescheiden liefhebber, de stille genieter, wees welkom!
Regio
  • Authentiek auto- en motorenmuseum
  • Je kunt er heerlijk rustig rond kijken
  • Combinatie museum-boerderij is verrassend
  • Niet-commercieel
  • Er zijn een aantal zeer exclusieve Maserati's
  • Uniek en one-of-a-kind
  • Ligging is wat afgelegen, plan je route
Review geplaatst op 2016-11-14