Australië image
Australië image Australië image

Australië

Reviews

Australië
Oceanië
REDACTIE

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
9
Australië Daintree NP
Een absolute aanrader als je in Queensland bent. Even weg van de relatieve drukte van de (prachtige) kust kun je hier heerlijk verdwalen in het dichte en groene regenwoud. Het Daintree regenwoud is het oudste regenwoud op de wereld. Deze jungle bevat een ongelofelijke verscheidenheid aan plant- en diersoorten. Er zijn zelfs bomen ontdekt hier die volgens wetenschappers al lang uitgestorven waren. Wij gingen een middag met een lokale gids het regenwoud in, die ons vertelde over de bijzondere planten, de oorspronkelijke bewoners en ons liet zien welke planten en bomen giftig zijn voor de mens (veel!) en welke geneeskrachtige werking hebben. Heel bijzonder en super interessant. Er zijn vanuit de regio vele leuke uitstapjes te boeken naar het regenwoud: met een gids op stap, kajakken, canopy tochten, op zoek naar krokodillen, noem maar op. Het bijzondere aan dit regenwoud is dat het op een aantal plekken letterlijk grenst aan de schitterende stranden, wat het een nog mooiere bestemming maakt, met het Great Barrier Reef zo dichtbij. Ook de bedreigde vogel de kasuaris loopt hier rond. Je wordt gewaarschuwd rustig te rijden door vele borden langs de weg.
Highlight
  • Rust
  • veel te doen
  • de stranden vlakbij
  • Wildelife, zoals krokodillen, vogels, insecten
  • Zo groen, schitterende natuur
  • het kan er regenen :-)
Review geplaatst op 2019-09-08
9
Australië Kakadu NP
In Kakadu National Park bezoeken we, samen met 'wildman Chizo', een bevlogen gids die groot fan is van dit gebied, Ubirr. Deze magische plek, zeker voor de aboriginals, is een steenformatie en gebied in het Nationaal park Kakadu in het Noordelijk Territorium van Australië. Delen van de film Crocodile Dundee zijn hier opgenomen, vertelt Chizo ons. Dit gebied staat op de Unesco Werelderfgoedlijst en is vooral bekend door de rotsschilderingen van de aboriginals. Ubirr ligt ongeveer 40 km van Jabiru en is in periodes van hevige regen beperkt is toegankelijk. Er is een wandelroute die bezoekers leidt langs de belangrijkste rotsschilderingen. Na een warme en zeer interessante wandeling langs de rotstekeningen beklommen we een enorme rots, vanaf waar we schitterend 360 graden uitzicht over de omgeving hadden, zo mooi! In de verte zagen we wilde zwijnen drinken bij een waterplas en ontelbare vogels vliegen. Wat een mooi gebied. Chizo vertelde ons niet te dicht bij een grote opstaande rots te komen: deze is heilig voor de oorspronkelijke bewoners en het wordt niet gewaardeerd hier naartoe te lopen.
Highlight
  • Met gids is het nog interessanter: die kan veel vertellen over de oorspronkelijke bewoners en de rotstekeningen
  • Echt Australie- outback gevoel
  • Wildlife (zoals kleine rots kangeroos en wilde zwijnen)
  • Veel rotstekeningen
  • Niet druk
  • Prachtig landschap
  • Het kan er heel warm zijn (wij waren er in hun winter (juli / aug) en dan is het goed te doen (maar nog steeds erg warm)
Review geplaatst op 2019-09-25
8
Australië Brisbane
Brisbane is een verrassend leuke stad om te bezoeken. Veel mensen blijven hier maar kort op doorreis langs de Oostkust van Australie, maar dat is eigenlijk jammer. Het is de hoofdstad van Queensland en is met 2,2 miljoen inwoners de op twee na grootste stad van Australië, na Sydney en Melbourne. Maar de stad voelt niet groot aan; de sfeer is gemoedelijk en relaxt. De subtropische stad ligt rondom de Brisbane River tussen heuvels en staat bekend om het zachte klimaat. Er is dan ook een kunstmatige zandstrand midden in de stad, er zijn gezellige marktjes, uitgaansgelegenheden en zelfs plekken om de barbecuen. Het is ook leuk om de 'Brisbane' letters op te zoeken langs de South Bank. De enorme letters zijn oorspronkelijk in 2014 neergezet voor de G20 top die hier toen was. Ze bleken zo populair dat ze deze hebben laten staan (en vervangen door letters van sterker materiaal). Het is ook leuk om in Brisbane de Story Bridge die over de Brisbane River ligt te beklimmen. Je kunt er overheen rijden, maar ook onder begeleiding van een gids de brug beklimmen en zo de stad vanaf tachtig meter hoogte zien terwijl je op het hoogste punt van de brug staat, heel gaaf!
Stad
  • Gezellige marktjes
  • Gratis met de ferry over de rivier
  • Veel gezellige barretjes en restaurants
  • Kunstmatig zandstrand in de stad
  • Relaxte en vriendelijke sfeer
  • Heerlijk weer (meestal)
  • Kan druk zijn met toeristen
Review geplaatst op 2019-10-30
8
Australië West Australië
Marlies was hier 15 Mar 2018
Cape Range National Park - West-Australië. 'n Prachtig gebied waar droogte, hitte en de Indische Oceaan elkaar ontmoeten. Wij waren er in februari-laagseizoen- soms hadden we zelfs de jeugdherbergen voor ons alleen!! Niet altijd even leuk (je hebt niemand om je ervaringen mee te delen of gezellig te eten ...), maar het houdt ook in dat je de wandelpaden, wegen en vooral de stranden-en dus het Ningaloo Reef-ook voor jou alleen hebt. Da's zo super in het Westen: je kan er zo van het strand snorkelen; je weet niet wat je ziet!!!stel je voor: Je zit op een rots aan het strand, je trekt je flippers aan, je zet je bril op, steekt je hoofd even onder water om te kijken of je bril goed zit en er zwemmen al tropische visjes rond je voeten ... Zaaalig!!Om nooit meer weg te gaan ..En je hoeft niet eerst een bootje te huren (of zo van die regelingen te treffen)nee, je gaat -voorzichtig weliswaar-het water in en je geniet...één van de mooiste Nationale parken waar we al geweest zijn!!De wandeling door de droge rivierbedding was ook super (wel genoeg water meenemen want de temperatuur kan behoorlijk oplopen), kangoeroes in overvloed, schildpaddeneieren die uitkomen(jammer genoeg hebben we geen schildpadjes gezien- wel de eierschalen die op het strand achterblijven)en we hebben zelfs 's morgens héél vroeg een haai gezien vanaf het strand...
Regio
  • snorkelen recht van het strand
  • kunt er bijna niet komen zonder eigen vervoer
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Australië Sydney
Jacqueline was hier 15 Mar 2018
Iedereen kent de beelden van The Opera House , Harbour Bridge ....maar om er zelf te mogen lopen heeft de "wouw-factor"!! Wat een stad : het heeft alles wat je je maar kan wensen van shoppen tot cultuur, van een fantastische botanische tuin tot prachtige baaien en stranden ! Maar bovenal de relaxte sfeer maakt t geweldig fijn vertoeven in deze wereldstad ! Het weer kan alle kanten op , de Sydneysiders zelf zeggen : het kan 4 seizoenen op 1 dag zijn ! Maar toch speelt het leven van de inwoners zich buiten af ! Het zou voor mij zo een stad kunnen zijn waar ik zou kunnen wonen ...zo goed voelt t in Sydney !
Stad
  • De veelzijdigheid
  • De relaxte sfeer
  • Fotogeniek
  • ????? Overnachtingsprijzen misschien....
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Australië
Mark was hier 15 Mar 2018
Door een mix van nationaliteiten voelt iedereen zich daar thuis. De ruimte die je daar hebt in combinatie met het afwisselende landschap en het klimaat is fantastisch!
Land
  • Vriendelijke mensen
  • Bosbranden
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Australië Western Australia
Valerie was hier 15 Mar 2018
ustralië, ik vind het een prachtig land. De grootsheid, wilde natuur, wildlife, extreme weersomstandigheden en de mensen. Na 10 maanden het land 'bereisd' te hebben ben ik er verliefd op geworden. En op 1 plaats nog meer dan op andere: Esperance. Je moet wat moeite doen om er te geraken, maar eenmaal daar wil je er niet meer weg. In Esperance kan je de witste stranden vinden met het blauwste water. Een kustlijn waar je met 4x4 kunt gaan cruisen en genieten van de vele eilandjes die je in de oceaan kan spotten. Het nabijgelegen cape legrand national park is ook even fantastisch. Lucky bay (uitgeroepen tot witste strand van aus) is een wonderlijk strand waar ook het icoon van aussie geregeld komt uitrusten. Genieten, samen met de kangoeroes! Vanop frenchmans peak kan je al deze schoonheid bewonderen vanuit de lucht. Een stevige klim, maar ongelooflijk de moeite waard! Esperance, een dorp van goud en hoop!!
Regio
  • Paradijselijke stranden
  • Afgelegen
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Australië Fraser Island
Femke was hier 15 Mar 2018
Het grootste zandstrand ter wereld en alleen bereikbaar met een 4X4 auto. Met verborgen strandjes, regenwouden en dieren is het een geweldig eiland. Vanaf Indian's Head kun je allerlei zeedieren zien; dolfijnen, pijlstaartroggen, haaien. En uiteraard is de sterrenhemel één om niet te vergeten!
Stad
  • Rust
  • Mooie natuur
  • Lake McKenzie is een pareltje
  • Wildlife
  • Heftig 4x4 terrein
Review geplaatst op 2018-03-15
8
Australië Tasmanië
Dirk was hier 15 Mar 2018
Tasmania, geweldig zo groot als de Benelux met ongeveer 480.000 inwoners. De prachtige natuur de rust en de mooie stranden het heeft het allemaal. Mooie bossen met veel watervallen, bergen zoals de cradle mountain waar je een prachtige wandelen kunt maken van 5 uur. Ook de stad Hobart is de moeite waard voor een bezoek. En dan niet te vergeten de pub in the paddock, met geweldig eten zoals kangaroo. Een varken die bier drinkt (niet goed maar het bier was verdund). Zeker de moeite waard als je naar Australia gaat ook een bezoek aan Tasmania te doen.
Regio
  • Rust en natuur.
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Australië
Met een oppervlakte van bijna 13.000 km2 is dit het grootste nationale park in West-Australië. In het park zijn twee Aboriginal communities te vinden: Parnngurr en Punmu. Er leven wilde kamelen, kangoeroes, rock wallabies en 140 verschillende soorten vogels in dit gebied. Maak kennis met de Aboriginal kunst in de rotsen. Wat dacht je van heerlijk kamperen en opfrissen bij Desert Queen baths gorge. Wat een uitgestrekte natuur en rust is hier te vinden. Als je op een ‘winter’avond het kampvuur aan hebt, een lekker drankje in je hand en je ziet een gigantische sterrenhemel, dan denk je dat het leven niet veel beter kan worden! Het landschap is bedekt met spinifex gras, lage struiken en verschillende soorten bomen. De ondergrond varieert van zand en grind tot harde rotsen. Temperaturen bereiken in de zomer met gemak +40 graden. De beste tijd om het park te bezoeken is in de maanden juni, juli, augustus. Check altijd het lokale informatiecentrum, politiebureau of kroeg in Newman of Marble Bar voor de ´up to date condities´ van de paden. Laat iemand weten waar en wanneer je gaat, zodat er altijd een back up is in geval van nood. Tip: Dit gebied is toegankelijk voor goed onderhouden 4WD wagens met hoge bodem vrijheid. Zorg dat je kennis hebt van navigeren en eerste hulp. Vermijd reizen in zomerperioden. Je moet compleet zelfvoorzienend zijn, dus breng voldoende water en brandstof, een satelliettelefoon/HF of UHF radio, eten, medische spullen, reserve onderdelen en banden.
Land
  • Uitgaansleven
  • Offroad rijden
  • Het ultieme avontuur
  • Verfrissende gorges
  • Geen toerist komt hier op zijn trip
  • Het kan extreem droog en heet zijn
  • Enorm lange afstanden
Review geplaatst op 2018-01-23
10
Australië
Maak een onvergetelijke, brute roadtrip door het gebied de Kimberleys. Via de Mitchell Plateau Track en de Kalumburu Road kun je in het nationale park ´Mitchell River National Park´ komen. In het park leven ruim 50 verschillende soorten zoogdieren en 220 soorten vogels. Daarnaast leven er 86 soorten amfibieen en reptielen. De bekende soorten hiervan zijn de ´King Brown´ slang en de zoutwaterkrokodil. De Mitchell Falls en Surveyers Pool zijn bekend in dit park. Wandel omhoog langs de prachtigste rotsen en geniet op gepaste afstand, en hoogte, van de krokodillen die je in de gorges ziet zwemmen. Natuurlijk moet je ook de bekende Gibb River Road trotseren om hier te kunnen komen. Deze avontuurlijke weg is 900 kilometer lang en grotendeels onverhard. Onderweg geniet je van het oranje landschap met prachtige rotsen en kloven en kom je Aboriginals tegen in een open ute. Het is een uitdaging om je auto langs kuilen in de weg te sturen. Menig toerist is al met aanhanger achter de auto gekanteld met alle gevolgen van dien. Reistip: Het is extra leuk om je boven de Mitchell Falls op te laten halen per helikopter en deze mooie waterplateaus met watervallen nog eens vanuit de lucht te bekijken. Als je de Gibb River Road getrotseerd hebt, kun je één van de highlights van Australië afvinken van de bucketlist.
Land
  • Offroad rijden en wildkamperen
  • 900 km Gibb River Road
  • Mitchell plateau met watervallen
  • Avontuur ten top in de outback
  • Zeer hete en vochtige zomers
Review geplaatst op 2018-01-23
10
Australië Gnaraloo-station
Check of jij bent voorbereid op het avontuur: 4WD auto, voldoende water, voedsel en frisse energie voor dit unieke stukje West-Australië. Naast het feit dat de route langs de westkust ontzettend mooi is, moet je het aandurven om vanuit Carnarvon 70 kilometer van het pad te gaan richting het noorden, een ´schiereiland´ op als het ware. De oceaan is hier woest! Dat kun je zien aan de enorme kracht waarmee het zeewater uit de blowholes knalt! Rijd nog eens 100 kilometer verder naar Three Mile Campground om primitief te genieten van een privéstrand aan de oceaan met gewéldige surfgolven. Het Ningaloo Reef begint hier! De koraalrozen zijn enorm groot en het is er rijk aan vissen, rifhaaien en schildpadden. De camping heeft twee toiletgebouwen en voldoende plaats om te genieten met zicht op de oceaan. Er is een kleine campingwinkel om je van extra benodigdheden te voorzien. Naast deze camping is er een aantal kilometers verder naar het noorden het Gnaraloo Homestead. Ideaal voor backpackers die willen werken voor eten en accommodatie. Je verblijft in een visserslodge met gemeenschappelijke keuken en werkt in de ochtenduren. ´s Middags is er volop gelegenheid om de onderwaterwereld te leren kennen. Reistip: Vraag aan de eigenaar van Gnaraloo Station of je met het onderzoeksteam mee mag om schildpadden te zien nestelen in de nacht of tracks te onderzoeken vroeg in de morgen! Deze activiteit is níet toeristisch! Een fantastische ervaring en een toetje op je avontuur Down Under.
Accommodatie Activiteit Wandelroute Fietsroute Highlight Strand Autoroute
  • Schildpadden zien nestelen en uitkomen
  • Schoonheid van het Ningaloo Reef
  • Surfen, duiken, snorkelen
  • Eén met de natuur buiten het gebaande pad
  • Héél veel zoute zeelucht waardoor spullen snel vergaan
Review geplaatst op 2018-01-23
9
Australië
De Whitsunday Islands met als een van de hoogtepunten Whitehaven Beach is een absolute must do op een trip langs de oostkust van Australie. Hoewel het toerisme hier floreert, en dit toch een deel van het idyllische gevoel kan wegnemen, mag je wel een beetje worden weg gezet als reisbarbaar als je dit skipped. Vanuit Airlie Beach kunnen diverse boottochten worden geboekt, varierend van een paar uurtjes tot een paar dagen. En van prive schepen tot wat kleinere zeilschepen met een kleine groep en de grotere schepen die vooral bekend staan om hun relatief jonge publiek, keus voor iedereen! Het is wel aan te raden om enige weken van tevoren het arrangement naar keuze te boeken. Zelf heb ik gekozen voor een klein zeilschip met 8 mensen maximaal voor 3 dagen en 2 nachten. Je geeft je privacy enigszins op maar dat hoort erbij. De beloning ervoor is rijkelijk! In de 3 dagen wordt je door de schipper en host(ess) meegenomen door het gebied naar diverse snorkelspots, en aan de rand van de Great Barrier Reef is dat toch wel heel erg mooi! De zonsondergangen zijn fantastisch en je wordt meegenomen naar Whitehaven Beach, wat eigen een Heaven is... zand zo wit en fijn als het maar kan, het water aangenaam en helder. Zeekoeien en schildpadden zich met enige regelmaat aan de oppervlakte laten zien. En toch best wel heel erg alleen, zeker met de ruimte van een meerdaagse reis, zorgt de schipper ervoor dat je het strand bezoekt op een minder druk moment.
Land
  • Idyllisch!
  • Toeristen
Review geplaatst op 2017-08-18
10
Australië
Karijini National Park is een absolute ´must see´ in West-Australië. Het park ligt ruim 600 kilometer van de westkust vandaan. Als je vanuit het zuiden komt, is Tom Price een goed beginpunt van Karijini. Hier zijn alle faciliteiten die je nodig hebt plus een goed informatiecentrum. Gooi je tank vol voor de lange afstanden in het park. De volgende brandstofstop ligt niet dichtbij. De gravelwegen in deze outbackbestemming maken het avontuur af. In Karijini vind je prachtige gorges om in te zwemmen, spiderwalks om in te klimmen, watervallen, lookouts en eenvoudige campings. Het gesteente is zó ontzettend mooi ontstaan door onder andere erosie en de kleuren zo puur. Alles is hier de moeite waard, maar voor degenen die keuzes moeten maken: kies voor Hangcock gorge, Kermits Pool en Weano Gorge. De wandelingen zijn goed te doen, al vergt het klimmen soms wat meer van de avonturier in deze ´tropical semi desert´! Neem voldoende water mee. De vegetatie is prachtig en er leven allerlei dieren als slangen en hagedissen. Indien je een stopbord in de gorges ziet: klim niet verder. Mede doordat bezoekers dit sign negeren en vervolgens in nood komen en de gorges niet zelfstandig uit kunnen komen, zijn hulpverleners om het leven gekomen doordat zij hulp verleenden aan toeristen. Tip: Wees voorbereid op ijskoude gorges waarin je kunt afkoelen. Houd de informatieborden van de ranger in de gaten als het regent in de zomer! De paden kunnen dan verraderlijk glad zijn door ´flashflooding´.
Land
  • Natuurpracht om dagen in te vermaken
  • Verfrissende gorges om af te koelen
  • Spannende wandelingen
  • Karijini mag je niet missen op reis
  • Het kan er enorm heet zijn
Review geplaatst op 2018-02-07
10
Australië West Australië
Na inmiddels 4x hier geweest te zijn, is het mijn tweede (misschien wel eerste) thuisland geworden.. Australië heeft alles: prachtige natuur, verlaten kustlijnen en ruige outback! De mensen zijn erg aardig en het leven is relaxed. 'No worries' is niet voor niets een typische Australische uitspraak!
Regio
  • The real outback
  • Ver weg van NL..
Review geplaatst op 2017-06-13