Alaska

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Denali laat zich eindelijk zien!

Alaska,
Verenigde Staten


Denali in zijn volle gloren! In meeste gevallen is ze omringt door een grijze massa van wolken en is de kans dat je Denali zo ziet kleiner dan dat je een Grizly beer voorbij ziet dartelen.

Denali is met zijn 20,310 feet (6.190m) boven zeeniveau de derde in rij van de hoogste toppen (7 summits, the highest mountains on each of the seven continents) en is hiermee de hoogste berg van Noord amerika.

Over de naam van deze gigantisch piek is een hoop te doen geweest. In 2015 is de naam van de berg terugveranderd van mnt McKinley naar haar oorspronkelijke naam 'Denali' wat vanuit de native taal (ruim vertaald 'the tall one' betekent).

Als je op reis gaat naar Alaska is mijn advies: neem de tijd! De staat is gigantisch groot en heeft een diversiteit aan Nationale Parken. Plan je reis zorgvuldig en hou het weer goed in de gaten.

Onze ervaring met Denali National Park is dat je met 3 dagen nog te weinig tijd hebt om het maximale eruit te halen. Als ik terug zou gaan dan zou ik ervoor kiezen om in het park te gaan camperen en vanuit de caming of met de bus (enige vervoersmiddel in het park, auto's ed. zijn niet toegestaan) op zijn minst een week te gaan rondtrekken over deze gigantische vlakten.