MiekeLejeunevdVen

'534051' door MiekeLejeunevdVen '534051' door MiekeLejeunevdVen

MyanmarU Bein's brug

MyanmarU Bein's brug

Eenzaam bij de U-Bei

MiekeLejeunevdVen

Laat in de middag gaan we naar Amarapura waar we de U-Bein brug bij zonsondergang willen fotograferen. De brug is de langste teakhouten brug ter wereld.Toeristen komen speciaal naar deze brug om in deze bijzondere sfeer mooie plaatjes te schieten. Mijn aandacht gaat uit naar deze prachtige oude Tamarinde boom, ik vind hem prachtig zoals hij daar in alle eenzaamheid staat. Bij verschillende volkeren heeft de Tamarinde boom een mystieke betekenis en geldt de boom als heilig.

'533956' door MiekeLejeunevdVen '533956' door MiekeLejeunevdVen

CambodjaAngkor en Siem Reap

CambodjaAngkor en Siem Reap

Angkor Thom.

MiekeLejeunevdVen

Het gebied Ankor bestaat uit 300 vierkante km.en ligt centraal in Cambodja. Angkor Thom was de laatste hoofdstad van het Khmer-rijk en gebouwd door Koning Jayavarman de 7e in 1184. Het complex is in 1992 op de wereld erfgoedlijst van Unesco geplaatst. s..v.p. even vergroten. (scan)

'533852' door MiekeLejeunevdVen '533852' door MiekeLejeunevdVen

Peru

Peru

Please stop stop!

MiekeLejeunevdVen

Onderweg van Chivay naar Colca Canyon rijden we door een prachtig groen landschap. In koor roepen wij als gillende keukenmeiden, please stop,stop, wij hadden een erg leuke chauffeur die zo gauw als hij kon stopte om ons de gelegenheid te geven om wat foto's te schieten. Omdat we maar met 'n kleine groep waren totaal14 pers. waarvan elf vrouwen en drie mannen, lukte het ons snel uit de bus te gaan klik, klik en weer terug in de bus. De terrasvormige velden dateren uit de tijd van de Inca's. De boeren verbouwen hier aardappelen, bonen, gerst en Quinoa. Na afloop van onze rondreis is de chauffeur extra beloond omdat hij altijd alles probeerde om aan onze wensen tegemoet te komen. S.v.p even vergroten.

'533744' door MiekeLejeunevdVen '533744' door MiekeLejeunevdVen

ZwitserlandLuzern

ZwitserlandLuzern

De Buddy Beer

MiekeLejeunevdVen

Tijdens onze rondreis door Zwitserland zagen we in de mooie en gezellige stad Luzerne verschillende kleurige beschilderde beren. De Buddy Beer is een twee meter groot berenstandbeeld beschilderd in individuele kleuren. Veel van deze beren werden geveild voor hulp aan kinderen ten behoeve van Unicef. United bears zijn kunstwerken gemaakt door kunstenaars uit 140 landen. Het staat voor tolerantie en begrip tussen de volken, culturen en religies. Deze berin vond ik de mooiste van kleur, gestifte lippen en grappig met haar jarretels. (Stewardess van Swiss air)

'533684' door MiekeLejeunevdVen '533684' door MiekeLejeunevdVen

DuitslandRijnland-Palts

DuitslandRijnland-Palts

Uitzicht vanaf Cond.

MiekeLejeunevdVen

Vanuit ons hotel in Cond hebben we 'n prachtig uitzicht op de Rijksburcht van Cochem die 100m. boven de stad ligt. Hij werd gebouwd in de 12e en 13e eeuw. Cond ligt aan de overkant van Cochem je kunt hier heerlijk wandelen langs de wijngaarden en door het Conder bos, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over Cochem en de Moezel. s.v p even openen.

'533576' door MiekeLejeunevdVen '533576' door MiekeLejeunevdVen

VietnamNha Trang

VietnamNha Trang

De vissersvloot van.

MiekeLejeunevdVen

Dai Lanh Beach is een van de prachtige plaatsen langs de kust van Vietnam. Het heeft 'n twee km. lang mooi strand omlijst door groene bergen. De zuidkant heeft 'n paar leuke restaurantjes en ligstoelen op het strand, het is het meest oostelijke punt van Vietnam. Aan de noordkant van het strand is het vissersdorp gelegen vanwaar de vissers s'morgens in alle vroegte het ruime sop kiezen om tegen het middaguur weer met hun vette vangst huiswaarts te keren. (Scan 2005)

'533482' door MiekeLejeunevdVen '533482' door MiekeLejeunevdVen

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Deze koedoe voelt...

MiekeLejeunevdVen

In Het Kruger National Park zagen wij deze mannetjes Koedoe met twee vrouwtjes en vijf kostgangers n.l de roodsnavelossepikker mooi tussen de groene struiken. Hij voelde zich betrapt en wilde niet herkenbaar op de foto. De Koedoe is een van de grotere Antilope soorten ze eten bladeren, bloemen, vruchten en knollen.

'533391' door MiekeLejeunevdVen '533391' door MiekeLejeunevdVen

DenemarkenKopenhagen

DenemarkenKopenhagen

Gezellige drukte

MiekeLejeunevdVen

Aan de Nyhavn in Kopenhagen staan felgekleurde huizen die zijn uit de 17e en een vroege18e eeuw. Veel van de huizen langs de kades zijn van vooraanstaande kunstenaars geweest. Het is behoorlijk druk aan de Nyhavn, er zijn leuke winkeltjes maar vooral veel restaurantjes, een goed gevulde beurs is wel een vereiste. Het is een gezellige ontspannen sfeer met jazzmuziek en lekker eten!

'533303' door MiekeLejeunevdVen '533303' door MiekeLejeunevdVen

PeruColca Canyon

PeruColca Canyon

...Mann

MiekeLejeunevdVen

Colca Canyon is als je geluk hebt de plaats om condors te spotten. Zoals je ziet hadden wij geluk, de Andes condor is een grote zwarte gier. De mannetjes hebben een kraag van witte veren rond de nek. Zij hebben ook een flinke kam op hun kop, deze is vaak rood om vrouwtjes te lokken. Het zijn aaseters en voeden zich met kadavers. Ze hebben de grootste vleugel oppervlak van alle vogels en herkenbaar doordat de vleugels pennen hebben die, als ze gespreid zijn, op vingers lijken. Zij kunnen urenlang op thermiek blijven zweven. s.v.p. even vergroten.

'533211' door MiekeLejeunevdVen '533211' door MiekeLejeunevdVen

IndonesiëBorobudur

IndonesiëBorobudur

Borobudur

MiekeLejeunevdVen

Borobudur is een Boeddhistische tempel in Magelang midden Java, Werd gebouwd in de 9e eeuw. De tempel is versierd met 504 Boeddhabeelden. De centrale koepel wordt omringd door 72 Boeddhabeelden elk gezeten in een opengewerkte Stupa. Borobudur lag eeuwenlang verborgen onder lagen van vulkanisch as en jungle groei. Het is s'werelds grootste Boeddhistische tempel. In 1814 herontdekt door Thomas Stamford Raffles. (Met dank aan Wiki) s'Morgens in alle vroegte bezoeken wij dit tempelcomplex, en wat 'n geluk bijna geen toeristen, fijn om op je gemak foto's te maken. S.v.p even openen. (Scan 1993).

'533145' door MiekeLejeunevdVen '533145' door MiekeLejeunevdVen

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Bezoek aan 'n..

MiekeLejeunevdVen

Wij hadden onze bedenkingen om 'n bezoek te brengen aan 'n Township. Het voelde voor ons meer aan als mensen kijken, maar het is voor hun een bron van inkomsten. Onze gids woont al jarenlang in de Township, zoals hij zei steun je de economie door plaatselijke producten te kopen. En s'avonds werd er voor ons een leuke avond georganiseerd met heerlijk eten onder genot van zang en dans. Het kleine jochie schrok wakker toen mama luid begon te zingen zij behoord bij 'n gospelzang koor. Dit hadden we niet willen missen het was 'n super gezellige avond.

'533065' door MiekeLejeunevdVen '533065' door MiekeLejeunevdVen

DenemarkenKopenhagen

DenemarkenKopenhagen

Prachtig beeld van..

MiekeLejeunevdVen

Wandelen over de Langeline Promenade in Kopenhagen. Dan sta je ineens voor deze prachtige bronzen replica van Michelangelo's David. Het gebouw op de achtergrond is van de Koninklijke Verzameling afgietsels.

'533017' door MiekeLejeunevdVen '533017' door MiekeLejeunevdVen

MyanmarYangon

MyanmarYangon

MiekeLejeunevdVen

Wij bezoeken de Kyauk Htat Gyi Pagode die omgeven is door verschillende kloosters. Hier wonen monniken zeer Spartaans en kunnen zich wijden aan hun meditatie. De belangrijkste ceremonie in het leven van een jonge boeddhist is de wijding tot novice. Waarbij bijna elke jongen nog voor zijn puberteit een keertje tot monnik wordt gewijd. Na de inwijding krijgt hij zijn monnikspij en bedelnapje. Wij mochten de verschillende vertrekken bekijken, dit leuke trio keek toch heel verbaasd toen wij hun stoorde in hun middagdutje. Zoals je ziet vonden ze het ook wel grappig dat ik hun fotografeerde.

'532934' door MiekeLejeunevdVen '532934' door MiekeLejeunevdVen

SurinameBrokopondo

SurinameBrokopondo

...H

MiekeLejeunevdVen

Bij het Brokopondo stuwmeer groeien ook diverse planten en bloemen waar niet alleen de vogels maar ook de vlinders af en aan vliegen. Deze mooie vlinder de Heliconius burneyi komt voor in Zuid- en Midden Amerika. Het zijn langzaam vliegende vlinders. Er zijn exemplaren die 7 tot 8 maanden oud worden. De naam van de bloem is voor mij onbekend.

'532848' door MiekeLejeunevdVen '532848' door MiekeLejeunevdVen

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Jou ken ik niet

MiekeLejeunevdVen

De zwartvoet pinguïn is de enige pinguïn die voorkomt langs de Zuid-Afrikaanse kust. Ze worden ook wel brilpinguïn genoemd. Bij Simons Town ligt Boulder Beach daar woont een behoorlijk grote kolonie. Ze zijn gewend aan mensen om zich heen vandaar dat ze zich makkelijk laten fotograferen.

'532771' door MiekeLejeunevdVen '532771' door MiekeLejeunevdVen

MyanmarMingun

MyanmarMingun

Mingun-Pagode Birma

MiekeLejeunevdVen

Stroomopwaarts van Mandalay ligt de Mingun-Pagode dat de grootste Boeddhistisch heiligdom op aarde moest worden. Aan boord van onze boot hebben we 'n schitterend uitzicht op deze Pagode. Hij heeft een vierkante basis met daarop enkele terrassen. Je kunt de stoepa ook beklimmen en heb je 'n prachtig uitzicht over de Irrawaddy rivier. Op de voorgrond ligt de de Hsinbyume-Pagode die gebouwd is 1816. S.v.p.even vergroten.

'532688' door MiekeLejeunevdVen '532688' door MiekeLejeunevdVen

MyanmarMandalay

MyanmarMandalay

Lieve lach

MiekeLejeunevdVen

Overal in Birma zijn de mensen erg vriendelijk ze maken geen bezwaar als je 'n foto van hen wilt maken. Zoals dit meisje met Thanaka op haar gezicht. Thanaka is gemaakt van gemalen schors van de bast van de Thanakaboom en wordt vermalen tot poeder en vermengd met water. Het is een gelige pasta die men op het gezicht smeert om zonnebrand te voorkomen. .

'532603' door MiekeLejeunevdVen '532603' door MiekeLejeunevdVen

IndiaKerala

IndiaKerala

Cochin

MiekeLejeunevdVen

De chinese vis netten bevinden zich bij Fort Cochin in Zuid India. Het is een unieke manier van vissen. De constructies zijn gemaakt van bamboe en teakhout, hebben horizontale netten van 20 m. of meer en 'n hoogte van 10 m. De vissers zijn erg vriendelijk. Het is leuk om hier op een terrasje te zitten kijken hoe zij hun netten binnen halen. Natuurlijk kun je hier ook genieten van een lekker vers visje. S.v.p. even openen (scan 2000)

'532522' door MiekeLejeunevdVen '532522' door MiekeLejeunevdVen

Denemarken

Denemarken

Han d

MiekeLejeunevdVen

50 km. boven Kopenhagen llgt het havenstadje Helsingor. Hier staat Han de Zeemeerman hij is de tegenhanger van de kleine zeemeermin in Kopenhagen. Volgens de ontwerpers Elmgreen en Dragset vertegenwoordigt "Han" de eenzaamheid in onze moderne maatschappij. Een hydraulisch mechanisme zorgt ervoor dat "Han" om de 30 min. een keer met zijn ogen knippert.

'532488' door MiekeLejeunevdVen '532488' door MiekeLejeunevdVen

PeruColca Canyon

PeruColca Canyon

De.

MiekeLejeunevdVen

Gisteren plaatste ik een foto waar ik het over de reuzenkolibrie had. Hij is supersnel dus een beetje geduld moet je wel hebben. De reuzenkolibrie komt voor in de Andes van Ecuador tot Chili. Hij is minder kleurrijk dan zijn kleinere soortgenoten, deze is effen bruinachtige met lichte stuitveren. Het is een agressieve vogel die andere vogels van zijn fourageer plekken wegjaagt. De lengte van de vogel is 20-22 cm. Door zijn omvang kan hij de lage temperaturen van de bergen verdragen. Met dank aan Wiki

'532431' door MiekeLejeunevdVen '532431' door MiekeLejeunevdVen

PeruColca Canyon

PeruColca Canyon

Heerlijk plekje

MiekeLejeunevdVen

Niet allen maar wandelen, vogels spotten en klimmen op 'n behoorlijke hoogte. Het is ook weleens fijn om te genieten van de rust zoals hier in een klein dorpje bij Chivay. Wij zitten in een Eco Lodge, eenvoudig maar met mooie schone kamers. Het ligt tussen de bergen en heeft een mooie tuin waar de reuzenkolibrie af en aan vliegt. Wat wil je nog meer… heerlijk toch! S.v.p even openen Inkari Eco Lodge. Calle Espinar Chivay.

'532367' door MiekeLejeunevdVen '532367' door MiekeLejeunevdVen

PeruCusco

PeruCusco

De huizen van Cusco

MiekeLejeunevdVen

In tegenstelling van Arequipa met zijn witte huizen is Cusco totaal anders. De meeste muren van de huizen in deze stad en de heuvels eromheen zijn bijna allemaal in mooie terra kleur beschilderd. In dit dorpje vlak bij Cusco steekt de kleur mooi af tegen het groen van de heuvels.

'532283' door MiekeLejeunevdVen '532283' door MiekeLejeunevdVen

PeruCusco provincie

PeruCusco provincie

Stralende.

MiekeLejeunevdVen

Deze jonge vrouw verkocht sjaals en mutsen in alle kleuren en maten. Zij zag dat ik een foto van haar wilde maken. Ze vond het blijkbaar erg grappig en werd ik beloond met 'n stralende lach.

'532198' door MiekeLejeunevdVen '532198' door MiekeLejeunevdVen

PeruMachu Picchu

PeruMachu Picchu

De...z

MiekeLejeunevdVen

De zonnetempel is het enige bouwwerk in Machu Picchu met ronde muren. De Inca's waren aanbidders van de zon en de sterren. Zij geloofden dat hun koning een directe afstammeling was van de zon. s.v.p.even openen..

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier