JeroenvanLeeuwen

8
Griekenland Vasteland
JeroenvanLeeuwen was hier 31 May 2014
Gedurende ons verblijf op Corfu een boottocht genomen richting de stad Parga aan het vasteland van Griekenland. De stad ligt in een prachtige baai met bijna lichtgevend blauw water. In het midden van deze baai ligt een karakteristieke Griekse Orthodoxe kerk op een eilandje en het dorpje zelf bestaat uit huisjes tegen een helling in alle kleuren van de regenboog. Via een wandelpad door allerlei steegjes kun je het kasteel van Parga beklimmen. Oorspronkelijk was het kasteel van Parga door Grieken en Normandiërs gebouwd. De piraat Barbarossa vernielde het in 1537 waarna het door de Venetianen opnieuw gebouwd werd en in 1792 kreeg het min of meer de huidige vorm. Op de oppervlakte binnen het fort stonden 400 huizen waar de inwoners van Parga leefden. Het lukte de Ottomanen eeuwenlang niet om deze vesting te veroveren. Het fort was onoverwinnelijk totdat in 1819 de Ottomaan Ali Pasja het kasteel uiteindelijk van Venetianen kocht. Hij maakte er een harem van. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de gehele baai. Helaas is de baai behoorlijk toeristisch geworden met de nodige toeristische winkeltjes en veel toeristen. Toch blijft Parga de moeite waard wanneer je in de gelegenheid bent om er naartoe te gaan.
Regio
 • Mooie baai
 • Cultuur en historie
 • Toerisme
Review geplaatst op 2017-06-20
10
Zuid-Afrika
JeroenvanLeeuwen was hier 28 Feb 2017
Gedurende ons verblijf in St. Lucia gingen we mee op de 'world heritage tour' van Shakabarker. Dit is een lokaal reisbureau die zeer goed verzorgde excursies aanbiedt rondom st. Lucia. Deze tour voert je door het ISimangaliso Wetland park; het eerste gebied in Zuid-Afrika dat is verklaard tot een 'world heritage'. De reden dat dit zo'n bijzonder park is zit hem in de diversiteit. Het park zit ingesloten tussen de (zoute) indische oceaan, met indrukwekkende walvismigraties tussen juni en september, en het (zoete) lake st. Lucia met krokodillen en nijlpaarden. Tussen deze watergebieden in vindt je de hoogste groene duinen (aldus de gids zijn alle records in Australië gedisqualificeerd 'for being a stupid country'...), dicht begroeide tropische bossen, graslanden en moerasgebieden. Dit alles in een gebied van 20-30 km. doorsnede. Gedurende de trip laat de gids goed het onderscheid, maar ook de samenhang, tussen de verschillende ecosystemen zien. Zodoende begin je pas echt te begrijpen hoe mooi ecosystemen in elkaar zitten. Haal één element, hoe klein ook, uit dit gebied en de natuur er omheen veranderd mee. Het dichtbij gelegen dorp, st. Lucia, is niet het meest afgezonderde gebied ter wereld. Toch loop je hier niet over de toeristen en heeft het zijn authenticiteit behouden. Zeker een aanrader!
Safari Onderwaterwereld Bergen Lekker Eten & Drinken
 • Slecht te bereiken
 • Prachtig gebied
 • Panorama's
 • Gids via Shakabarker
 • Off-road alleen per 4x4
Review geplaatst op 2017-05-10
8
Indonesië Bromo Tengger Semeru NP
JeroenvanLeeuwen was hier 31 May 2015
Dit is 1 van die bestemmingen waar ik een dubbel gevoel over heb... Dit bevind zich in een nationaal park waarvan de 'entry fee' in een jaar tijd ongeveer 10x zo duur was geworden (van ongeveer 10 euro naar 80 euro). Domper #1. Na eindelijk, na 9 uur in een volgepropt busje, aangekomen te zijn in het hotel bleek het diner al opgeruimd en de volgende ochtend vertrokken we weer voor het ontbijt. Verder geen winkels. Domper #2. Eenmaal richting de Bromo ga je eerst,met een jeep, naar het uitzichtspunt voor de zonsopkomst. ERG veel toeristen en bovendien last van hoogteziekte. Resultaat: niets gezien. Domper #3 & 4. Vervolgens rij je omlaag de krater zelf in. Minder hoog dus weg hoogteziekte en wat plezier terug. Eenmaal in de krater vergeet je echter alles want dit is zo inmens mooi! De krater zelf is gigantisch. Je kan je er bijna geen voorstelling van maken. Alles is een combinatie van fel blauw (lucht), fel groen met palmbomen en andere tropische flora en prachtig grijs (ja, deze tint bestaat tussen alle 50). Tussen dit alles zie je flarden geel en rood van zwavel en mos. Stofwolken vormen lichtstralen door de krater heen en de daadwerkelijke krater (niet die groene berg links) rookt flink door. Je kan omhoog lopen naar de rand van de krater en zo naar beneden kijken en dit is leuk om te zien maar wel een klim. Kortom: stel je in op toerisme en afzien, zorg voor eten/snacks en verlies de hoop niet want uiteindelijk wordt het beloond.
Regio
 • Prachtige ligging
 • Bijzondere ervaring
 • Verblijf
 • Toegangsprijs
 • Geen eten
 • Toerisme
Review geplaatst op 2017-05-25
10
Zuid-Afrika
JeroenvanLeeuwen was hier 28 Feb 2017
Soms kom je op zo'n plek waarbij je eerste instinct is: "hier wil ik ooit een huis zetten en iedere ochtend wakker worden met dit uitzicht!". Exact dit roept dit landschap bij je op. Het maakt niet uit waar je komt; het is prachtig! De echte charme van dit gebied zit hem er echter in dat er in dit uitzicht helemaal niets is te vinden dat niet oorspronkelijk door de natuur is gevormd. Hoe vaak zie je niet in Europa dat er, op dit soort uitzichten, tientallen hotels zitten; een strandtent aan het water en afkadering om een rechtszaak te voorkomen bij eventuele valpartijen? Juist zo'n onbelemmerd en natuurlijk uitzicht als dit is iets waar wij "ontwikkelde" Europeanen nog veel van kunnen leren! Zijn er toeristen? Ja, maar vergeleken bij andere plekken in Zuid-Afrika is dit nog grotendeels vergeten. Toch was dit, met vele hoogtepunten zoals Kruger, Swaziland, St. Lucia wetlands, de Drakensbergen en Lesotho, het mooiste stuk Zuid-Afrika dat wij gezien hebben. Een can't miss bestemming in Zuid-Afrika! Maar laat dat maar lang een goed bewaard geheim blijven...
Safari Onderwaterwereld Bergen Lekker Eten & Drinken
 • Prachtig landschap
 • Weinig menselijke invloeden
 • Relatief vergeten stukje Z-Afrika
 • Veel potholes in de weg
Review geplaatst op 2017-05-10
9
Indonesië Java
JeroenvanLeeuwen was hier 31 May 2016
Als je de tijd en zin hebt neem dan de treinreis tussen Jakarta en Bandung en daarna Bandung naar Yogjakarta. Gedurende deze treinreis dender je dwars door de rijstvelden, dorpjes waar je anders nooit komt, langs stijle kliffen en zie je de mooiste uitzichten. Het grootste voordeel is dat je even weg bent uit de chaos en het toerisme en authentiek Java ziet. Tevens wordt de trein vooral gebruikt door de locals wat leuke gesprekken opleverd. Je krijgt tot slot nog een goed verzorgde rijsttafel onderweg. Tip voor de fotografen: Aan het begin en eind van de wagon zit de buitendeur. Deze is niet op slot en kan, gezien de snelheid van de trein, makkelijk op een kier. Hiermee omzijl je de vervuilde ramen.
Regio
 • Authentiek Java
 • Weg uit de chaos
 • Prachtige uitzichten
 • Rijsttafel tijdens de rit
 • Vervuilde ramen
Review geplaatst op 2017-05-20
8
Griekenland Corfu
JeroenvanLeeuwen was hier 31 May 2015
In mijn mening 1 van de mooiste eilanden in Griekenland. Dit meest Noordelijke eiland is gelegen naast Albanië en dit land is ook goed zichtbaar vanaf de kust. Het eiland zelf bestaat uit prachtige witte kliffen, zeer veel olijfbomen en is ooit Venetiaans grondgebied geweest. Zodoende veel Venetiaanse architectuur en terracotta kleuren. Het toerisme is uiteraard ook hier te vinden maar, vergeleken met de andere eilanden, zeer beperkt. De foto zelf is genomen vanuit Paleonkastritska.
Regio
 • Uniek Grieks eiland
 • Venetiaanse invloeden
 • Blauwe water
 • Geen onherbergzaam Congo
Review geplaatst op 2017-05-20
10
Zuid-Afrika
JeroenvanLeeuwen was hier 28 Feb 2017
Gedurende onze rondreis in Zuid-Afrika was de Blyde River Canyon de eerste streek waar we verbleven. Vanuit Johannesburg rij je naar het oosten richting Nelspruit. Ten noorden van Nelspruit ligt deze vallei. We verbleven in het prachtig gelegen Panorama View Chalets uitkijkend over de low-fields en, in de verte, het Krugerpark. Iedere ochtend werden we wakker met een zonsopkomst die ons tegemoed scheen en, ver beneden ons, de mistige heuvels van de low-fields prachtig in het licht zette (zie mijn zonsopkomst foto). Alle bezienswaardigheden liggen langs de zogenaamde panorama-route. Deze route voert je langs de gehele vallei met prachtige uitzichtspunten, watervallen, kleine dorpjes en vooral heel veel authenticiteit. Als dit landschap in Europa had gelegen was het volgebouwd met hotels, boulevards en andere gebouwen. In Zuid-Arika mag er echter NIETS gebouwd worden binnen de vallei. Tevens is dit terug te zien in de stopplaatsen die zeer minimalistisch zijn maar daardoor juist leuker. De omheiningen zijn minimaal en er is veel vrijheid om te gaan en staan waar je wil. Wil je op een rots zitten met je voeten bungelend boven een 500 meter vrije val? Ga je gang! Tevens weinig toerisme! Voor iedereen een must-see gebied in Zuid-Afrika. Zelfs na onze eerste 4 dagen Zuid-Afrika vroegen we ons af of iets dit nog ging overtreffen (spoiler: nee). Vooral voor (jonge) kinderen ook een leuk gebied. Er is veel te zien maar ook veel beekjes en riviertjes om lekker in te spelen.
Safari Onderwaterwereld Bergen Lekker Eten & Drinken
 • Mooiste gebied van Zuid-Afrika
 • Weinig toerisme
 • Foto-geniek
 • Kindvriendelijk
 • Potholes in de weg
Review geplaatst op 2017-05-10

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier