JeroenvanLeeuwen

profiel JeroenvanLeeuwen

Naam

Jeroen van Leeuwen

Reviews

7

Foto's & tips

47

Blogs

0

Lid sinds

23 May 2015

Favorieten

Fav. werelddeel

Afrika

Fav. land

Zuid-Afrika

Fav. stad

St. Lucia

Over mij

Jeroen van Leeuwen, geboren 6 oktober 1989, werkzaam in de psychiatrie en wilde vroeger"ontdekkingsreiziger" worden...

Hobbies: fotografie, koken en reizen.
Droom: al reizend een kookboek maken met authentieke recepten en een eigen, thuis haalbare, draai. Uiteraard vormen de reizen, culturen en gemaakte foto's de rode draad van het boek. Combinatie praktisch kookboek en koffietafel-boek

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

D3200

Overige

sigma 18-200mm f/3.5-6.3 dc os hsm SIGMA 17-50mm f/2.8 EX DC OS HSM

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (47)

'557601' door JeroenvanLeeuwen '557601' door JeroenvanLeeuwen

Zuid-AfrikaBlyde River Canyon

Zuid-AfrikaBlyde River Canyon

Blyde River Canyon

JeroenvanLeeuwen

De Blyde River Canyon is, naar mijn mening, één van de allermooiste stukjes van Zuid Afrika. Prachtige valleien van rood gesteente begroeit met de groenste bomen maar wel authentiek Afrikaans. Bovendien weinig toerisme, vrijwel geen afkaderingen/omheiningen en andere door de mens gemaakte objecten die niet thuis horen in het landschap. Ronduit prachtig!

'558825' door JeroenvanLeeuwen '558825' door JeroenvanLeeuwen

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Vrolijk rennende...ol

JeroenvanLeeuwen

Het leuke aan het Krugerpark is dat je zelf kan rondrijden in je eigen auto. Zodoende kan je zelf je tempo kiezen en op je eigen tempo genieten van datgene dat je ziet. In dit geval kozen we er juist voor om rustig door te rijden aangezien we al genoeg olifanten hadden gezien die dag (en op zoek waren naar een luipaard, onsuccesvol helaas...). Deze, nog niet volwassen, olifant vond echter dat hij te weinig aandacht kreeg. Hij rende - op speelse wijze - met onze auto mee. Dit leverde leuke foto's op.

'557775' door JeroenvanLeeuwen '557775' door JeroenvanLeeuwen

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Uitzicht vanaf de...S

JeroenvanLeeuwen

Vanuit iets ten noorden van Underberg in Zuid-Afrika loopt de Sani-pass de bergen op richting Lesotho. Deze pass was de belangrijkste verbindingsroute tussen Lesotho en Zuid-Afrika. Voorheen was het niet meer dan een wandelpad. Tegenwoordig lijkt het meer op een weg maar zonder 4x4 zou ik het zelf niet aandurven. En zelfs met een 4x4 heb ik meerdere malen gezien dat een Jeep 2-3 pogingen moest doen om een stijl stuk te overwinnen. Dit heeft er tevens aan bijgedragen dat men tot ver in de 80-er jaren nog ezels als voornaamste transportmiddel gebruikten. De uitzichten langs deze route maakt de hele onderneming echter dubbel en dwars waard!

Mijn fans (1)

Ik ben fan van (6)

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier