Droomreis

profiel Droomreis

Naam

Brigitte Gijsman

Reviews

0

Foto's & tips

113

Blogs

5

Lid sinds

07 October 2009

Favorieten

Fav. werelddeel

Poolgebieden

Fav. land

Chili

Fav. stad

Buchara

Over mij

Nadat we in 1994 onze eerste reis naar China hebben gemaakt, heeft het reisvirus ons te pakken gekregen. We proberen dan ook ieder jaar een verre, nog niet al te toeristische bestemming te bezoeken.

Zelf ben ik in de loop van de tijd overgestapt van het fotograferen naar het video-filmen. De foto's die ik op RR zal plaatsen zijn dan ook scans vanuit het analoge tijdperk.

Mijn vriend Maurice houdt zich bezig met de foto's, zodat we zowel bewegende beelden als mooie foto's als herinnering hebben.

Mijn Motto

'De wereld ontdekken op een actieve manier en me hierbij aanpassen aan de lokale bevolking, haar gebruiken en cultuur.'

Over mijn camera

Type

Pocket

Merk

Pentax

Model

pocket

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (113)

'210410' door Droomreis '210410' door Droomreis

ChiliNoord Chili

ChiliNoord Chili

Chileense vulkaan

Droomreis

Parque Nacional Lauca en het aangrenzende Reserva Nacional las Vicuñas liggen in het noorden van Chili. Uitgestrekte steppelandschappen met vicuña’s, lama’s en alpaca’s, vulkanen, blauwe meren en Aymara-dorpjes bepalen het beeld. (scan)

'212106' door Droomreis '212106' door Droomreis

ColombiaSanta Marta

ColombiaSanta Marta

Kogi-indiaan

Droomreis

Ciudad Perdida gelegen in de Sierra Nevada de Santa Marta, is gebouwd door de Tayrona-indianen. De indiaanse huizen werden gebouwd van hout of vegetarische vezels en vastgezet met palmbladeren. Deze traditie wordt ook vandaag de dag nog gevolgd door de afstammelingen van deze indianen, de Kogi-indianen. Zij hebben regelmatig geprotesteerd tegen de toeristen die Ciudad Perdida bezoeken, want zij beschouwen deze stad namelijk als hun heilige stad. Dit meisje vond het echter prima en wilde zelfs graag op de foto. (scan)

'262189' door Droomreis '262189' door Droomreis

ColombiaBogota

ColombiaBogota

Plaza de Bolivar

Droomreis

Bogotá is Colombia op en top. Het is de stad van futuristische architectuur maar ook van de fantastische koloniale kerken. De kathedraal op het Plaza de Bolivar is gebouwd op de plaats waar de eerste mis werd gehouden na de oprichting van Bogota in 1538. (scan 1998)

Laatste blogs (5)

Lang leve carnaval! Wie mij kent, krabt nu even achter zijn oren, want uit mijn mond klinkt dit heel vreemd, maar hier is het echt waar! En waar is hier?; in La Paz. We hadden ons voorgenomen rusti... Lees meer

Mijn fans (1)

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier