Noorwegen Reviews

9

Categorie: Regio

vesteralen

In het uiterste noorden van de provincie Nordland ligt een sprookjesachtige eilandengroep: Vesterålen. De ruige natuur, de hoge bergen en ongerepte bergweiden met op de achtergrond indrukwekkende fjorden maken Vesterålen tot een van de mooiste gebieden in Noord Noorwegen binnen de poolcirkel. Vesterålen ligt direct ten noorden van de Lofoten en in het oosten ligt Ofoten met Narvik en ook het vliegveld Evenes. De eilandengroep bestaat uit vele kleine eilanden en vier grote: Andøya, Langøya, Hinnøya en Hadseløya. De bijzondere natuurgebieden, uitgestrekte hellingen, het prachtige witte strand bij Bleik en idyllische vissersdorpjes maken een vakantie hier een reis om nooit te vergeten. Je kunt hier geweldige excursies maken zoals walvissen spotten en zeearenden voeren en fotograferen vanaf een RIB-boot. Ook de Samen bezoeken en de rendierfarm vlakbij Sortland bezoeken. Ook is dit een ideaal gebied om het noorderlicht te spotten omdat je ver van grote steden en lichtvervuiling bent.
Heerlijk rustig, de meeste toeristen gaan naar de Lofoten.

van 25 november tot 15 januari geen zonlicht!
review geplaatst op 2020-01-31

8

Categorie: Regio

Troms

Arctic Polar Park in Bardu is een heel bijzonder soort dierentuin; de dieren uit arctisch en subarctisch gebied leven hier in zo natuurlijk mogelijke omstandigheden, hun “kooien” zijn volledig natuurlijke gebieden zo groot als voetbalvelden. Je wordt begeleid door een enthousiaste gids die allerlei wetenswaardigheden over lynxen, wolven, muskusossen, elanden, herten, rendieren en beren hier kunnen vertellen. Ook worden een aantal dieren bijgevoerd, zodat je ze dan goed kunt zien. Mits ze door de weersomstandigheden tevoorschijn willen komen. Het blijven echter wel volledig wilde dieren en je mag dan ook niet te dicht bij de omheining komen. Tegen extra betaling van zo’n € 150 mag je mee naar binnen met het voeren van de lynxen, zodat de fotografen foto’s kunnen maken zonder hekken erop. Je mag echter geen stap voorbij de begeleiders zetten. Dit geld wordt door de stichting goed gebruikt voor de dieren, voor bestudering en observering en onderhoud van het park. Het park ligt zo'n 50-60 km ten noordoosten van Narvik. Bardu is een gemeente in de Noorse provincie Troms og Finnmark. De gemeente telt zo’n 4000 inwoners. Het administratief centrum is in Setermoen. Bardu is de enige gemeente in Troms die nergens aan zee grenst en wordt daarom de 'binnenlandsgemeente' in Troms genoemd.
Wildlife bekijken in een natuurlijke omgeving.

Sommige dieren moeilijk te fotograferen achter gaas.
review geplaatst op 2020-02-06

8

Categorie: Regio

Zuid- en westkust Noorwegen

Een prachtige plek het zuidelijkste puntje van het Noorse vasteland. Hier vind je het schiereiland Lindesnes,met de daarbij behorende vuurtoren.Vast gezien bij het mooie tv programma rond de noordzee ! Je kan bij aankomst je auto,bus,camper parkeren op de voor hun bestemde plaatsen.Daarna loop je naar de ingang. Je krijgt eerst een film tezien over hoe het hier vroeger was.Zeer de moeite waard. Daarna kan je de klim naar boven wagen,en evt een bezoek aan en in de vuurtoren brengen. Daarna een bezoekje aan de marineshop.
Er is ook een museum bij.
Je kan op eigen houtje lekker wandelen daar.
Alles word duidelijk gebracht wel in het duits of engels
In het voor seizoen zijn er nog weinig toeristen

Het is een eindje rijden om er tekomen
review geplaatst op 2019-07-08

8

Categorie: Highlight

setesdal

Niets leuker dan Elanden van dichtbij ontmoeten.In Noorwegen zijn deze bijzondere dieren van wel héél dichtbij tezien en wel in het Elgtun elandenpark. Dit park staat nog redelijk in de kinderschoen mar is echt reuze leuk voor een bezoek en zeker met kinderen. Het is het eerste Elandenpark van Noorwegen waar tamme elanden wonen in hun natuurlijke omgeving.Het park ligt middenin het bos en heeft een ruig en heuvelachtig terrein met daarin een aantal waterbronnen.De Elanden hebben hier alle ruimte. De eigenaar is hier in 2014 begonnen met twee kalfjes .Deze eigenaar komt zelf uit Zweden,Lapland.Hij heeft erg veel ervaring met Elanden en is zeer betrokken bij deze dieren.Dat merk je aan alles. Hij kan je echt alles vertellen over deze dieren,vol met passie wat erg leuk is om aan tehoren. Inmiddels telt het park 6 Elanden er zijn in het voorjaar twee kleintjes geboren.Die erg lief zijn om tezien.. Zodra wij binnen in het park zijn roept hij de Elanden en ja hoor tot onze verbazing komen ze aan gelopen.Ik wist niet dat ze zo groot zijn,grote kop en lange poten.Wij gaan met de gids door dit bos wandelen en als we een tijdje lopen komen er een paar Elanden ons achterop.Zo,n bijzondere belevenis. Ik weet dat het dieren in gevangenschap zijn maar echt dat zie je even in het begin maar daarna echt niet meer.
gratis parkeren
Keurig en net park
In het voorseizoen zijn er weinig toeristen

review geplaatst op 2019-07-20

10

Categorie: Regio

malangen

In Noord-Noorwegen zijn een aantal populaire gebieden zoals de Lofoten, Vesterålen en Senja. Minder bekend maar zeker zo mooi is Malangen, een gebied ongeveer 75 km ten zuidoosten van Tromsø. Je treft er nog heel veel "puur natuur" aan, waar je kunt rondrijden zonder ook maar iemand tegen te komen. Zorg tijdens de wintermaanden wel dat je een auto met spijkerbanden meekrijgt bij de autoverhuur; een 4x4 is niet perse nodig. In de winter is alles prachtig witbesneeuwd; en hoewel je minder daglicht hebt (in februari zo'n 6 uur) is dat licht echt hemels voor fotografen: het blauwe uur duurt ook echt een uur, en het daglicht bestaat uit de mooiste pasteltinten. Voor wildlife zit je ook goed: je komt regelmatig rendieren (de "huisdieren" van de Sami, je bent hier tenslotte in Sami-land) en soms ook elanden tegen. De temperatuur is in de winter niet zo bar, het is hier niet zo extreem koud zoals je bij plekken met een landklimaat meer aantreft. Een fijne accommodatie is Malangen Resort, waar je ook diverse activiteiten kunt boeken zoals een husky-sledetocht, langlaufen, een rit met een sneeuwscooter. En als uitsmijter: Malangen ligt precies in het gebied van de Noorderlicht-cirkel, een cirkel om de magnetische Noordpool. Je hoeft hier dus niet naar het noorden te kijken om dit magische licht te aanschouwen, het kan zich overal boven je bevinden. Je moet natuurlijk een beetje geluk hebben, maar de kans op Noorderlicht is in dit gebied wel heel erg groot.
Fijne winterbestemming

review geplaatst op 2019-03-28

9

Categorie: Highlight

folgefonna-glacier

In Folgefonna National Park, in de Noorse provincie Hordaland, kun je prachtig wandelen. Voor de beetje geoefende wandelaar is de tocht richting de Botnabrea Glacier een aanrader. Om bij het begin van de wandeling, die zeker 3 uur duurt (enkele reis...), te komen rij je eerst een prachtige route over kronkelweggetjes door een werkelijk schitterend berglandschap. Je waant je hier alleen op de wereld, zo rustig is het. We moeten op de weg alleen oppassen voor overstekende schapen, die je dan brutaal aankijken "wat doe jij hier?". Aan het eind van de weg, bij een electriciteitscentrale (Jukla Power Plant) parkeren we de auto en beginnen vol goede moed aan de tocht. Rugzakje op, proviand mee. In een boek dat in een klein houten kastje op een paal ligt moeten we onze naam schrijven en welke datum we zijn gaan wandelen. Just in case... De wandeling begint vrij vlak, maar als snel wordt de route erg steil en klimmen we sommige stukken op handen en voeten. Het is moeilijk het pad te vinden en we vervolgen de route vooral op gevoel. Onze zoon vindt het prachtig, maar wij vinden het op een een gegeven moment toch wel een beetje gevaarlijk worden. Na 1,5 uur klimmen rusten we uit naast een sneeuwveld, maken een paar mooie foto's, en gaan dan toch maar terug. Helaas hebben we de Botnabrea Glacier dus niet van dichtbij gezien...Maar wat een prachtige tocht! Dus mocht je die kant op gaan: doen en graag een foto van de Botnabrea gletsjer maken voor ons...
Voor de geoefende wandelaar een leuke tocht
Avontuur!
Je voelt je alleen op de wereld
Prachtig berglandschap

Het weer kan snel omslaan, let op!
De route is best steil en soms lastig te vinden
review geplaatst op 2019-12-20

8

Categorie: Land

Noorwegen

Ria was hier op 2018-03-15

De natuur is prachtig, maar toch wat saai. Dennenbomen, watervallen en meren, telkens maar weer. Elanden of rendieren niet gezien. De steden zijn leuk, maar weinig informatie gekregen. En als je dan een chauffeur treft die ook reisleider moet "spelen" maar weinig culturele informatie of algemene informatie geeft, dan is dat jammer en wil je niet meer naar Noorwegen. Ik heb het daar gehad.
natuur, steden

informatie chauffeur Pelikaan, geen dieren gezien
review geplaatst op 2018-03-15

10

Categorie: Highlight

bleik

In de haven van Bleik kun je een Puffin safari [ papegaaiduikers] boeken met een kleine vissersboot naar een beschermde vogelrots waar + 10 000 muffins broeden. Ook zie je veel zeearenden en zeehonden. De kapitein/gids is zeer gedreven en doet alle moeite om je zoveel mogelijk te laten zien. De vaartocht zelf naar de rots toe is ongeveer 10 minuten. Geweldig leuk om al die duizenden papegaaiduikers te zien zwemmen rond de boot en met visjes te zien bovenkomen. Ogen kom je te kort want ook in de lucht gebeurde natuurlijk ook genoeg. Verder heeft Bleik, een camping en hotelletje. Het dorpje zelf is piepklein. ook is hier het langste zandstrand van Noorwegen.
Rustig

review geplaatst op 2019-01-22

9

Categorie: Land

Noorwegen

In Flåm kun je een aantal activiteiten ondernemen. Zo kun je er met een (elektrische) boot of met een kano over het Aurlandsfjord varen, met geweldig ruige natuur om je heen. Vanuit Flåm vertrekt ook de Flåmsbana, een treintje dat vanaf zeeniveau tot aan Myrdal gaat op 866m hoogte. De treinrit zelf is een belevenis, je stijgt vrij steil en je rijdt door prachtige natuur. De treinrit is populair, dus je moet ruim van te voren een plaats boeken. DE meeste mensen gaan ook met deze trein weer terug. Veel leuker echter is om in Myrdal een fiets te huren (wel even vooraf bespreken, www.caferallaren.no) en een deel van de Rallarvegen te fietsen. Je fietst op je mountainbike weer terug naar Flåm, het kost je dus weinig inspanning, want je gaat naar beneden, en je kunt stoppen waar je wilt om foto's te maken. Onderweg kom je langs een schattig kaasboerderijtje, waar je natuurlijk kaas kunt kopen, maar ook koffie kunt drinken of pannenkoeken kunt eten! De fiets kun je aan het eind van je rit bij het station in Flåm achterlaten, deze wordt met de trein weer naar boven vervoerd.
Combinatie van treinrit en fietstocht
Mooie uitzichten
Kaasboerderij/koffiestop onderweg
Lekker rustig onderweg

Ruim van te voren treinrit boeken
Treinrit is duur
review geplaatst op 2017-10-09

10

Categorie: Regio

Fjord Noorwegen

Het fjorden gebied is één van de mooiste maar ook één wan de drukst bezochte plekken van Noorwegen wij zien dit verschil duidelijk om dat wij er 40 jaar geleden voor het eerst kwamen Maar Noorwegen heeft gelukkig heel veel natuur te bieden dus kan ik alleen maar zeggen gaat het met eigen ogen bekijken.
Puur natuur
Rust en ruimte

Geen
review geplaatst op 2017-08-05

8

Categorie: Land

Noorwegen

De natuur is prachtig, maar toch wat saai. Dennenbomen, watervallen en meren, telkens maar weer. Elanden of rendieren niet gezien. De steden zijn leuk, maar weinig informatie gekregen. En als je dan een chauffeur treft die ook reisleider moet "spelen" maar weinig culturele informatie of algemene informatie geeft, dan is dat jammer en wil je niet meer naar Noorwegen. Ik heb het daar gehad.
natuur, steden

informatie chauffeur Pelikaan, geen dieren gezien
review geplaatst op 2016-09-19

1

Categorie: Land

Noorwegen

Het treintje van de Flamsbana wordt alom gezien als één van de highlights van Noorwegen. Onze tip: vermijd koste wat kost deze touristtrap (in ieder geval in het hoogseizoen). De ergernissen beginnen al bij het aan boord gaan. Wij hebben één van de laatste treintjes, maar een enorme meute horkerige toeristen staat te trappelen in de rij totdat de poortjes opengaan. Rennend - alsof de Dwaze Dagen beginnen - zoekt iedereen de beste plek. Reserveren van plekken is niet mogelijk en reis je samen met een groep dan is de kans groot dat je niet bij elkaar zit. Ikzelf ben de 'gelukkige' bezitter van een klapstoeltje met uitzicht op .... het gangpad. Continu komt een brutale toeriste over me heen hangen om foto's te maken: ik had liever de Noorse bergen gezien i.p.v. de twee verschrompelde die nu voor mijn neus heen en weer hangen te bungelen. Dan de treinrit zelf. Het is dan misschien een legendarische trein, de spaarzame utzichten die je hebt zijn weinig spectaculair. Iedere willekeurige autorit in dit prachtige land levert 10x mooiere panorama's op. Maar het aller-allerergste moet nog komen. Halverwege stopt de trein bij een waterval. Als de deuren opengaan, rent iedereen het plateau op om een foto te maken. Dan wordt de stereo ingeschakeld en schalt een 'mystiek' deuntje door de speakers. Als dramatisch hoogtepunt danst een man in een Jomanda-achtige rode jurk en witte pruik er op zijn mooist bij. Verbijsterd weet ik niet of ik nu moet lachen of huilen ... Kortom: MIJDEN!
Geen

Prijs-kwaliteit verhouding
Enorm druk
Geen vaste stoelen, ren-je-rot voor een plek
Plat volksvermaak
Touristtrap
review geplaatst op 2016-10-22

1

Categorie: Stad

Flåm

Het treintje van de Flamsbana wordt alom gezien als één van de highlights van Noorwegen. Onze tip: vermijd koste wat kost deze touristtrap (in ieder geval in het hoogseizoen). De ergernissen beginnen al bij het aan boord gaan. Wij hebben één van de laatste treintjes, maar een enorme meute horkerige toeristen staat te trappelen in de rij totdat de poortjes opengaan. Rennend - alsof de Dwaze Dagen beginnen - zoekt iedereen de beste plek. Reserveren van plekken is niet mogelijk en reis je samen met een groep dan is de kans groot dat je niet bij elkaar zit. Ikzelf ben de 'gelukkige' bezitter van een klapstoeltje met uitzicht op .... het gangpad. Continu komt een brutale toeriste over me heen hangen om foto's te maken: ik had liever de Noorse bergen gezien i.p.v. de twee verschrompelde die nu voor mijn neus heen en weer hangen te bungelen. Dan de treinrit zelf. Het is dan misschien een legendarische trein, de spaarzame utzichten die je hebt zijn weinig spectaculair. Iedere willekeurige autorit in dit prachtige land levert 10x mooiere panorama's op. Maar het aller-allerergste moet nog komen. Halverwege stopt de trein bij een waterval. Als de deuren opengaan, rent iedereen het plateau op om een foto te maken. Dan wordt de stereo ingeschakeld en schalt een 'mystiek' deuntje door de speakers. Als dramatisch hoogtepunt danst een man in een Jomanda-achtige rode jurk en witte pruik er op zijn mooist bij. Verbijsterd weet ik niet of ik nu moet lachen of huilen ... Kortom: MIJDEN!
Geen

Prijs-kwaliteit verhouding
Enorm druk
Geen vaste stoelen, ren-je-rot voor een plek
Plat volksvermaak
Touristtrap
review geplaatst op 2016-10-22

8

Categorie: Land

Noorwegen

Een lekkere stad voor een weekendje uit. Er is veel te zien en te doen, niet alleen in de stad zelf maar ook op het museumeiland net voor de kust, of in het beeldenpark in het noorden van Oslo. Alles is ook nog eens te lopen.
Alles binnen loopafstand
Veel diversiteit aan musea

Duur
review geplaatst op 2017-11-19

10

Categorie: Stad

Oslo

Als je Oslo eens op een andere manier wilt verkennen, daal dan eens af langs de Akerselva die dwars door Oslo stroomt. De hele route is 8,2 kilometer lang en overal liggen parken en wandel/fietspaden. Af en toe is het behoorlijk steil, een hoogteverschil van 149 meter, dus voor mountainbikers is er van alles te beleven. Langs de rivier zijn cafés gevestigd, je kunt er vissen en bij de minder steile stukken zwemmen of een kano huren. De Akerselvatur begint bij het meer Maridal , net buiten de stad in Oslomarka. Vervolgens kom je door de wijken Nordre Aker, Sagene, Grünerløkka, Oslo Centrum en Grønland. Je eindigt bij de Oslofjord waar je bijvoorbeeld kunt uitrusten in het café van het Operahuis in Bjørvika. Grünerløkka vind ik het leukst en daar is het meest te beleven. Op zondag is er een grote vlooienmarkt en overal zijn eethuisjes en parkjes om te picknicken. Sla de leuke winkeltjes trouwens niet over. En denk eens aan het Parkteatret in de zomer met op verschillende tijden muziek in de open lucht. Het geeft een echt festivalsfeertje. In Grünerløkka vind je de Mathallen langs de Aker, ingericht in een oude ijzerfabriek. In de hal zijn kramen met streekproducten, je kunt er (internationaal) eten in diverse restaurants, kookcursussen volgen, of gezellig kletsen aan lange houten tafels. Zeker in najaar en winter een aanrader! Je stapt vanuit de Mathallen zo designhotel Scandic Vulkan binnen. Niet al te duur, fantastisch ontbijt. Alles op loopafstand van het centrum.
Afwisselend
Oslo met locals
het hele jaar geschikt

geen
review geplaatst op 2017-06-04

10

Categorie: Land

Noorwegen

Als je Oslo eens op een andere manier wilt verkennen, daal dan eens af langs de Akerselva die dwars door Oslo stroomt. De hele route is 8,2 kilometer lang en overal liggen parken en wandel/fietspaden. Af en toe is het behoorlijk steil, een hoogteverschil van 149 meter, dus voor mountainbikers is er van alles te beleven. Langs de rivier zijn cafés gevestigd, je kunt er vissen en bij de minder steile stukken zwemmen of een kano huren. De Akerselvatur begint bij het meer Maridal , net buiten de stad in Oslomarka. Vervolgens kom je door de wijken Nordre Aker, Sagene, Grünerløkka, Oslo Centrum en Grønland. Je eindigt bij de Oslofjord waar je bijvoorbeeld kunt uitrusten in het café van het Operahuis in Bjørvika. Grünerløkka vind ik het leukst en daar is het meest te beleven. Op zondag is er een grote vlooienmarkt en overal zijn eethuisjes en parkjes om te picknicken. Sla de leuke winkeltjes trouwens niet over. En denk eens aan het Parkteatret in de zomer met op verschillende tijden muziek in de open lucht. Het geeft een echt festivalsfeertje. In Grünerløkka vind je de Mathallen langs de Aker, ingericht in een oude ijzerfabriek. In de hal zijn kramen met streekproducten, je kunt er (internationaal) eten in diverse restaurants, kookcursussen volgen, of gezellig kletsen aan lange houten tafels. Zeker in najaar en winter een aanrader! Je stapt vanuit de Mathallen zo designhotel Scandic Vulkan binnen. Niet al te duur, fantastisch ontbijt. Alles op loopafstand van het centrum.
Afwisselend
Oslo met locals
het hele jaar geschikt

geen
review geplaatst op 2017-06-04

9

Categorie: Land

Noorwegen

Bergen is niet alleen een heel mooi stadje, de ligging tussen 7 machtige bergen bied ook nog eens veel mogelijkheden om actieve dingen te doen en de natuur in te trekken! De stad zelf heeft mooie karakteristieke oude straatjes met gekleurde, houten huisjes. Een hele mooie en levendige haven en vele lekkere restaurantjes! Bezoek de vismarkt en ga met de kabelbaan omhoog voor een mooi uitzicht over de stad. Wil je erop uit? De stad is omgeven door fjorden, bergen en gletsjers, dus voor elk wat wils. Er is een mooie fjordcruise vanuit Bergen waar je door de fjorden naar Mostraumen vaart, maar ook kun je vanuit hier mooie cruises maken met Norway in a Nutshell. Bergen is te bereiken per vliegtuig, cruiseschip, trein, Hurtigrutten postboot en natuurlijk de auto! Wij waren er in de winter (maart) 3 nachten en dan is er zelfs genoeg te doen om je dagen mee te vullen!
Gezellige haven
Gezellige straatjes
combinatie van stad en natuur
Zelfs in de winter mooi

veel regen
review geplaatst op 2016-10-05

10

Categorie: Regio

Nordland

De Lofoten is echt een plek die je niet over mag slaan als je in Noorwegen bent! De natuur is werkelijk adembenemend met zijn hoge scherpe bergen, zijn vele fjorden en meren en zijn kleine, authentieke vissersdorpjes! De luchten zijn bijna altijd mooi, en afwisselend. Met een beetje geluk spot je langs de kust nog walvissen of orka's! Je kunt de Lofoten makkelijk zelf verkennen met je eigen auto of een gehuurde auto. Zelfs in de winter (toen wij er waren) is dit heel goed te doen. Een bijzonder extraatje aan deze toch al mooie plek is de grote kans op noorderlicht in de winter. De zomer heeft weer al extraatje de extra lange zomeravonden met de midzomer-nacht-zon! In de winter is het er heel rustig met alleen een handjevol fotografen. Het nadeel is dat er dus ook weinig gedaan wordt voor toeristen, zo zijn de meeste parkeerplaatsen nog niet gestrooid, de toiletgebouwtjes zijn allemaal gesloten en ook de meeste restaurantjes zijn dicht. In de zomer schijnt het een stuk drukker te zijn, en dan zijn de wegen waarschijnlijk wel erg smal om alle toeristen aan te kunnen... Ik heb mijn Columbus Factor gebaseerd op mijn eigen ervaringen, dus de wintertijd!
Prachtige landschappen
geweldige luchten en licht
Grote kans op noorderlicht in de winter
Goed zelf te rijden, ook in de winter

Kleine, smalle wegen
schijnbaar druk in de zomer
In de winter weinig faciliteiten
review geplaatst op 2016-10-05

9

Categorie: Land

Noorwegen

Tromsø ligt zo'n 300 km boven de poolcirkel en is de plek om het Noorderlicht te zien in de winter! Je hebt al kansen op loopafstand van je hotel, maar voor het echte werk moet je buiten de lichtjes van de stad zijn. Dit kan op eigen gelegenheid, maar er zijn ook verschillende grote en kleine toeroperators die je meenemen naar de beste en mooiste plekjes. Een handig extraatje is bij zo'n toer dat ze je tips geven hoe het Noorderlicht te fotograferen en zorgen dat je goede warme kleding hebt, allemaal in de prijs inbegrepen. Verder is het in Tromsø gezellig druk, er zijn genoeg restaurantjes en barretjes om je tot laat in de avond te vermaken. Maar ook overdag hoef je je in Tromsø echt niet te vervelen, je kunt shoppen, rondreizen langs de vele mooie fjorden in de omgeving en ben je hier in januari dan wemelt het hier van de orka's en walvissen! Tromsø in de winter? dit is echt een must! Door het zeeklimaat is het hier een stuk milder ('swinters) dan in meer landinwaarts gelegen poolgebieden en het is makkelijk te bereiken, want SAS-airlines vliegt hier dagelijks naartoe vanuit Oslo.
Grote kansen op Noorderlicht
Gezellig stadje
Midden in een prachtige omgeving
Veel activiteiten vanuit het centrum te doen

Duur
Redelijk druk met toeristen
review geplaatst op 2016-10-24

9

Categorie: Stad

Tromso

Tromsø ligt zo'n 300 km boven de poolcirkel en is de plek om het Noorderlicht te zien in de winter! Je hebt al kansen op loopafstand van je hotel, maar voor het echte werk moet je buiten de lichtjes van de stad zijn. Dit kan op eigen gelegenheid, maar er zijn ook verschillende grote en kleine toeroperators die je meenemen naar de beste en mooiste plekjes. Een handig extraatje is bij zo'n toer dat ze je tips geven hoe het Noorderlicht te fotograferen en zorgen dat je goede warme kleding hebt, allemaal in de prijs inbegrepen. Verder is het in Tromsø gezellig druk, er zijn genoeg restaurantjes en barretjes om je tot laat in de avond te vermaken. Maar ook overdag hoef je je in Tromsø echt niet te vervelen, je kunt shoppen, rondreizen langs de vele mooie fjorden in de omgeving en ben je hier in januari dan wemelt het hier van de orka's en walvissen! Tromsø in de winter? dit is echt een must! Door het zeeklimaat is het hier een stuk milder ('swinters) dan in meer landinwaarts gelegen poolgebieden en het is makkelijk te bereiken, want SAS-airlines vliegt hier dagelijks naartoe vanuit Oslo.
Grote kansen op Noorderlicht
Gezellig stadje
Midden in een prachtige omgeving
Veel activiteiten vanuit het centrum te doen

Duur
Redelijk druk met toeristen
review geplaatst op 2016-10-24

Wil jij meer reisinspiratie over de mooiste bestemmingen weg van de massa + extra abonneevoordelen zoals kortingen en exclusieve winacties? Bestel dan hier jouw abonnement op Columbus Travel vanaf € 17,50
Wil jij meer reisinspiratie over de mooiste bestemmingen weg van de massa + extra abonneevoordelen zoals kortingen en exclusieve winacties? Bestel dan hier jouw abonnement op Columbus Travel vanaf € 17,50

Praktische informatie


Ook handig om te weten

De hoofdstad van Noorwegen is Oslo.
Aantal inwoners in Noorwegen: 4,7 miljoen.
Oppervlakte van Noorwegen: 60% van Frankrijk.
De reistijd naar Noorwegen is 1:55.
Gesproken Talen in Noorwegen: Noors, Samisch.
Aanvlieghaven(s) van Noorwegen: Bergen (BGO), Kristiansand (KRS), Oslo (OSL), Sandefjord (TRF), Stavanger (SVG), Trondheim (TRD).