Fjord Noorwegen

Noorwegen is het land van de prachtige fjorden. De meest bekende fjorden van het land zijn de Geirangerfjord, de Sognefjord en de Lysefjord. Een cruise door de fjorden is een bijzondere belevenis. Vanaf een reusachtig schip voel je je toch nietig als je naar de hoge bergwanden opkijkt.

Informatie over Fjord Noorwegen

Beste foto's & tips van Fjord Noorwegen

'459626' door watervallen-europa '459626' door watervallen-europa

NoorwegenFjord Noorwegen

NoorwegenFjord Noorwegen

Noorwegen waterval...

watervallen-europa

Er zijn verschillende indrukwekkende watervallen in de buurt van Luster, De Krekafossen/Drivandefossen is een van de mooiste. Het is even de vraag wat nu de officiële naam is. Zowel in artikelen als bij online maps worden de namen door elkaar gehaald, maar toch staan ze vaak op verschillende locaties aangegeven. Het blijft een raadsel?? Meer info op: http://www.worldwidewaterfalls.com/waterfall-database/?wcteid=968

'460860' door adelheid '460860' door adelheid

NoorwegenFjord Noorwegen

NoorwegenFjord Noorwegen

Laatefoss

adelheid

De Låtefoss aan de westkust van Noorwegen, vlakbij het plaatsje Odda is altijd goed voor een toeristenopstopping in juli en augustus. De waterval ligt nl aan een van de hoofdwegen tussen Oslo en Bergen. Deze foto is echter eind mei genomen, want met het smelten van de sneeuw zijn de Noorse watervallen juist dan op hun best!

'498504' door robgreeve '498504' door robgreeve

NoorwegenFjord Noorwegen

NoorwegenFjord Noorwegen

Typisch Noors

robgreeve

Als je van rust hou, ga gerust naar Noorwegen. Wij hadden 2 overnachtingen geboekt in het dorpje Mo (ca 50 km ten noordwesten van Bergen). Het dorpje heeft ca 400 inwoners. Wij hadden een appartement met een schitterend uitzicht over het Fjord. In de buurt van het dorpje hebben we een wandeling gemaakt naar Otterstadstølen. Otterstadstølen is een gehucht van een paar huisjes boven in de bergen. Toen wij er waren was alles uitgestorven, maar aan de gordijntjes voor de ramen, kon je zien dat er wel geleefd werd. De huisjes stonden in een moerassig landschap vandaar de planken op de foto.

Laat kaart zien