Noord Brabant

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Grote Grazers

Noord Brabant,
Nederland


Het Noord-Brabantse Natuurgebied Keent (tussen Ravenstein en Grave) heeft veel te bieden. Dit gebied heeft niet alleen een interessante natuur maar hier kom je ook heel bijzondere runderen en pony’s tegen. De kans dat je oog in oog staat met een wilde grazer is erg groot. Ruim honderd grazers houden hier de begroeiing in toom en zorgen voor natuurlijke ontwikkeling van dit riviergebied. De runderen en paarden grazen het hele jaar buiten en er wordt alleen bijgevoerd als het echt nodig is.

Naast Engelse Exmoor pony's grazen hier onder meer de uit Spanje afkomstige Tudanca- en Sayaguesa-runderen en de Maremmanas uit Italië. Een internationaal gezelschap van indrukwekkende dieren. Keent is ook de kraamkamer van de Tauros. Een 'nieuw' rund met oeroude roots. Met de Tauros tracht Stichting Taurus het oerrund terug te fokken.

En last but not least: de kuddes van Taurus leveren ook nog eens schoon wildrundvlees. De kuddes runderen groeien sneller dan dat er nieuwe terreinen beschikbaar zijn. In de eigen slagerij worden de overtollige dieren verwerkt tot pakketten wildrundvlees. Wild, vanwege de smaak en de leefwijze en schoon omdat er geen bestrijdingsmiddelen in het voer zitten, geen medicijnresten en omdat het netto-effect van natuurlijke begrazing juist positief uitpakt voor het klimaat. Dus goed nieuws voor degene die van een lekker stukje vlees houden op zijn tijd.

Wil je meer weten over dit het Tauros Programma
http://stichtingtaurus.nl/over-taurus/