Grensgebied Griekenland

Het hele zuidelijke deel van Grensgebied Griekenland grenst aan Griekenland. Het mooiste stuk bevindt zich in het zuidwesten van Grensgebied Griekenland, aan het Prespameer. Hier bevindt zich het eilandje Golem Grad, waar je veel pelikanen zult spotten. Iets ten oosten van dit meer ligt de stad Bitola.

Informatie over Grensgebied Griekenland

Beste foto's & tips van Grensgebied Griekenland

'365902' door jvanmoorsel '365902' door jvanmoorsel

MacedoniëGrensgebied Griekenland

MacedoniëGrensgebied Griekenland

Afwisselend

jvanmoorsel

Macedonië is het kleinere broertje van grotere, rijkere en meer prominente voormalige Joegoslavische landen als Slovenië, Kroatië en Servië (de recente afscheidingen van Montenegro en Kosovo daargelaten). Toch is het een zeer divers land. Qua natuur kan het landschap Zwitsers groen zijn, maar ook dor en droog. Deze foto is gemaakt vlakbij het dorpje Braj?ino, in de buurt van het Prespameer en slechts enkele kilometers van Griekenland verwijderd. Ook op cultureel en demografisch gebied is Macedonië heterogeen. De Macedoniërs zijn over het algemeen oosters-orthodox, maar ook een deel is islamitisch geworden onder het Ottomaanse bestuur van enkele eeuwen geleden. Daarnaast zijn de Albanezen, die in het westen een aanzienlijk deel van de bevolking uitmaken, vrijwel allemaal islamitisch. En dan zijn er ook nog minderheidsgroepen als de zigeuners, de Vlachen (Aroemenen) en etnische Grieken, Bulgaren, etc. Best veel voor een klein land dat krap 2 miljoen inwoners telt. De Macedoniërs leggen dit zelf het liefste uit door te verwijzen naar de Franse naam voor gemengde salade: 'une salade macédoine'.

'437457' door MaJaTa '437457' door MaJaTa

MacedoniëGrensgebied Griekenland

MacedoniëGrensgebied Griekenland

Een unieke ontmoeting

MaJaTa

Wat was dit een geweldige ervaring, in een heel bootje zijn we afgevaren naar het pelikaaneiland ofwel Golem Grad in Macedonië. 's Werelds grootste populatie kroeskoppelikanen bevindt zich nu in het Mikri Prespa-meer tegen de grens aan van Griekenland dat ook doorloopt naar Albanië. Deze ligging, niet aan de toeristische zeekusten met duizenden toeristen, heeft er voor gezorgd dat deze unieke pelikaan hier GELUKKIG OVERLEEFDE. Er wordt streng geselecteerd wie er heen gaat zodat er geen massa toerisme naar toe ontstaat die de schitterende natuur (flora en fauna) daar verstoord! Een unieke ervaring die ik nooit zal vergeten!

'436414' door pkoelewijn '436414' door pkoelewijn

MacedoniëGrensgebied Griekenland

MacedoniëGrensgebied Griekenland

Zondag, trouwdag

pkoelewijn

Op een zondag maakten we een tripje naar Bitola. Een universiteitsstad waar iedereen de hele dag koffie drinkt. Er staat dan ook een koffiekop op de rotonde voordat je de stad inkomt. Zondag bleek trouwdag te zijn in Macedonië. In een straatje zagen we muzikanten en dansende figuren erbij. Zij gingen op weg om de bruid op te halen.

Laat kaart zien