Golem Grad

In het zuidwesten van Golem Grad ligt het Prespameer, op het drielandenpunt van Golem Grad, Griekenland en Albanië. In dit meer ligt het enige eiland van Golem Grad, Golem Grad. Het is bekend om zijn slangenpopulatie, maar ook pelikanen zul je hier veelvuldig zien. Golem Grad is een onderdeel van het Nationaal Park Galicica.

Informatie over Golem Grad

Beste foto's & tips van Golem Grad

'519134' door MaJaTa '519134' door MaJaTa

MacedoniëGolem Grad

MacedoniëGolem Grad

Op het eiland Golem..

MaJaTa

In het Prespameer, bij het drielandenpunt van Griekenland, Albanië en Macedonië, ligt een eilandje van iets meer dan 20 hectare groot, genaamd Golem Grad. Het eiland, waar eertijds kloosterlingen woonden, staat bekend vanwege de oude ruïnes en vroeg-christelijke kerken die zich er bevinden. Halverwege de twintigste eeuw verliet de kleine kloostergemeenschap het eiland en sindsdien is het onbewoond gebleven. De ongerepte natuur is bijzonder om te zien, Golem Grad is onderdeel van het Nationaal Park Gali?ica en bevat verschillende soorten dieren, vooral pelikanen en slangen. Er zijn strenge eisen om het eiland te bezoeken en om ervoor te zorgen dat het eiland bewaard blijft in zijn originaliteit en schoonheid,

'539610' door MaJaTa '539610' door MaJaTa

MacedoniëGolem Grad

MacedoniëGolem Grad

Op het onbewoonde...e

MaJaTa

Vanuit Ohrid zitten we 2 uur lang met een heel klein gezelschap te hobbelen in een landrover over allerlei onbegaanbare weggetjes. Eindelijk komen we aan bij de oevers van het Prespameer waar we met een klein bootje naar het onbewoonde eiland Golem grad worden gebracht. Boven ons cirkelen vele pelikanen en aalscholvers. De ongerepte natuur op dit eiland is bijzonder om te zien, Golem Grad is onderdeel van het Nationaal Park Galicica en bevat verschillende soorten dieren, vooral pelikanen en slangen. Er zijn strenge eisen om het eiland te bezoeken, dit om ervoor te zorgen dat het eiland bewaard blijft in zijn originaliteit en schoonheid.

'551053' door MaJaTa '551053' door MaJaTa

MacedoniëGolem Grad

MacedoniëGolem Grad

Een slang bij het...P

MaJaTa

In het Prespameer, bij het drielandenpunt van Griekenland, Albanië en Macedonië, ligt een eilandje van iets meer dan 20 hectare groot, genaamd Golem Grad. Het eiland, waar eertijds kloosterlingen woonden, staat bekend vanwege de oude ruïnes en vroeg-christelijke kerken die zich er bevinden, halverwege de twintigste eeuw verliet de kleine kloostergemeenschap het eiland en sindsdien is het onbewoond gebleven. Golem Grad is onderdeel van het Nationaal Park Gali?ica en bevat verschillende soorten dieren, vooral pelikanen en slangen. Het eiland wordt ook wel Slangeneiland genoemd. Het dorp Konjsko ligt dichtstbij, ongeveer twee kilometer er vandaan, en daarvandaan is het eiland per boot bereikbaar wat wij ook gedaan hebben. Geen grote boot, nee een heel klein motorbootje en om ons heen zagen we overal grote pelikanen vliegen. Golem Grad betekend groot bolwerk en het is prachtig om dit kleine eiland te verkennen. Hier zag ik ook mijn eerste slang in de vrije natuur, best wel eng maar de gids dacht niet dat hij gevaarlijk was. Gelukkig dat je dan een fototoestel hebt dan kun je er toch op gepaste afstand van blijven;)

Laat kaart zien