Prespameer

Het Prespameer ligt in het zuidwesten van Prespameer, op het drielandenpunt waar Prespameer grenst aan Griekenland en Albanië. In dit meer ligt Golem Grad, het enige eiland van het land. Nu is het onbewoond (enkel bewoond door slangen en andere dieren), maar voorheen herbergden hier kloosterlingen.

Informatie over Prespameer

Beste foto's & tips van Prespameer

'539669' door MaJaTa '539669' door MaJaTa

MacedoniëPrespameer

MacedoniëPrespameer

Een kroeskoppelikaan.

MaJaTa

Kroeskoppelikanen zijn de zwaarst vliegende vogels, zej kunnen wel vijftien kilogram wegen. Op het prespameer in Macedonië komen ze nog talrijk voor. Tijdens het broedseizoen hebben de grote pelikanen een zilverwit verenkleed, een oranjerode keelzak en geel tot paars gekleurde huid rondom hun ogen. De Kroeskoppelikaan overwintert in kustgebieden in zuidoost Europa, Turkije, Rusland, het Midden Oosten en Azië. Tijdens de broedperiode komen deze vogels voor van Joegoslavië tot in China en vroeger kwam de Kroeskoppelikaan ook in Nederland voor. Kroeskoppelikanen maken hun nesten van stokken, gras en riet. Ze lijmen de materialen aan elkaar met hun uitwerpselen, hun poep werkt dus als een soort cement.

'505403' door travelbag '505403' door travelbag

MacedoniëPrespameer

MacedoniëPrespameer

Landing

travelbag

Leuk om te doen in Macedonië is een tochtje per boot over het Prespameer. In dit meer ligt het eiland "Big City. Het is het enige eiland in de Republiek Macedonië. Rondom dit eiland zijn pelikanen en andere vogels te zien. De pelikanen zijn vrij schuw en door het lawaai van het bootje vliegen de pelikanen op, wat wel weer een mooi gezicht is.

'439679' door MaJaTa '439679' door MaJaTa

MacedoniëPrespameer

MacedoniëPrespameer

Wat een doolhof is he

MaJaTa

Deze aalscholver kon maar moeilijk zijn weg vinden langs deze wirwar van allemaal takken bij het onbewoonde eiland Golem Grad in Macedonië. Best lastig zo tussen die takken om scherp te stellen en vanuit een heel wiebelig bootje. Overal kwam je deze grote vogels op dit eiland tegen maar de mooiste plek hadden ze toch heel hoog in de bomen.

Laat kaart zien