Bitola

Bitola is een stad in het zuiden van Bitola. De stad ligt in de Pelagonische Vlakte op ongeveer 600 meter boven zeeniveau aan de voet van de Pelister, een 2610 m hoge berg. De grootste trekpleister van Bitola is de dertig meter hoge klokkentoren Saat Kula.

Informatie over Bitola

Beste foto's & tips van Bitola

'392942' door Fransvdg '392942' door Fransvdg

MacedoniëBitola

MacedoniëBitola

Bij de kapper

Fransvdg

Tijdens een wandeling door Bitola zag ik dit uithangbord....zo'n uithangbord is bedoeld om klanten te lokken. Maar bij deze kapper heb ik toch wel wat aarzeling....of is dat gek?

'458270' door MaJaTa '458270' door MaJaTa

MacedoniëBitola

MacedoniëBitola

Klaar voor de opname.

MaJaTa

Bitola staat ook wel bekend als de filmstad, filmpioniers als de gebroeders Manaki hebben er gewoond en gewerkt. Deze broers waren in de 19de eeuw de eerste cameramannen van de Balkan, ze legden heel wat opstanden en oorlogen filmisch vast. Aan de rand van de stad vindt je de resten van de oude stad Herakleia Lyncestis waar tegenwoordig nog veel films en documentaires worden gemaakt en muziekvoorstellingen worden gehouden. Deze man is zich bij het oude Romeinse theater aan het voorbereiden voor een nieuwe fim.

'393224' door Fransvdg '393224' door Fransvdg

MacedoniëBitola

MacedoniëBitola

De broer van Stiefbee

Fransvdg

Zou dit de broer van Stiefbeen zijn? (Voor de jonkies onder ons: Stiefbeen was een populaire TV-serie over een chagrijnige sjacheraar en zijn zoon, gespeeld door Rien van Nunen en Piet Römer.) Deze oude baas uit Bitola handelde ook in lompen en metalen, vrij vertaald "zooi". Ik kon het hem niet vragen, want hij was te druk met zijn negotie....

Laat kaart zien