Lombardije en de meren

In het noorden van Lombardije en de meren ligt de regio Lombardije. Beroemd vanwege de grote meren die je hier vindt. Vooral het Gardameer en het Lago Maggiore zijn een belangrijke toeristische trekpleister. Maar ook het Comomeer en het Meer van Lugano worden goed bezocht. Ook in Lombardije bevinden zich de hooggebergten van de Alpen en de laagvlakte van de Po. Milaan is de hoofdstad en grootste stad van Lombardije.

Informatie over Lombardije en de meren

Beste foto's & tips van Lombardije en de meren

'403358' door Ingeltje '403358' door Ingeltje

ItaliëLombardije en de meren

ItaliëLombardije en de meren

Balkon van Italie

Ingeltje

Lago Lugano ligt op de grens van Italie met Zwitserland. Precies op de grens ligt Val d’Intelvi (het balkon van Italie). Dit "balkon" is meer dan de moeite waard. Hier kan je het hele meer van Lugano overzien, met bij helder weer de besneeuwde toppen van de Alpen op de achtergrond. Je kunt het balkon van Italie bereiken door via de zuidkant langs het meer naar Lanzo te rijden.

'511126' door Sandral '511126' door Sandral

ItaliëLombardije en de meren

ItaliëLombardije en de meren

Stelviopas

Sandral

In 39 of 48 haarspeldbochten naar 2758 meter hoogte! Deze verharde bergpas, één van de hoogste van Italië (o.a.de Col de l’lséran is hoger), is vanaf de noord- of zuidkant te beklimmen en een uitdaging voor iedere fietser, motorrijder en automobilist. Deze weg werd na 3 jaar in 1825 voltooid en tot 1915 werd deze pas het hele jaar door koetsen bereden, waarbij sneeuwscheppers hem gedurende de winter schoon hielden. Nu is hij gesloten voor verkeer van eind oktober tot eind mei.

'494982' door Moraimavdf '494982' door Moraimavdf

ItaliëLombardije en de meren

ItaliëLombardije en de meren

Comomeer

Moraimavdf

Vanaf het kasteel van Vezio kun je van dit mooie uitzicht van het Comomeer genieten. Dit is een prachtig gebied met ontzettend veel dingen te doen en te zien. Een leuke vakantiebestemming

Laat kaart zien