IJsland: ijzingwekkend goedkoop image
PatrickF

IJsland: ijzingwekkend goedkoop

Wilde je altijd al naar IJsland, maar vond je het te duur? Grijp dan nu je kans! Reizen naar IJsland is door de koersdaling een stuk goedkoper geworden.

Koersdaling
Vorig jaar betaalde je nog bijna 12 euro voor 1000 IJslandse kronen. Nu is dat nog maar 7 euro, een daling van bijna 40%! Hoewel de prijzen in IJsland vanwege de inflatie zijn gestegen, is het voor toeristen alsnog een stuk goedkoper dan voorheen. Een paar voorbeelden van touroperator Icelandair:

- Entree Blue Lagoon (de bekendste warmwaterbron van IJsland) 16 euro in plaats van 27 euro vorig jaar;
- Golden Circle dagexcursie (route langs vulkaankraters en ander natuurschoon) 58 euro in plaats van 98 euro vorig jaar;
- Pilsje, halve liter € 5,- in plaats van € 7,-
- Glas rode wijn € 6,- in plaats van € 11,-
- Drie gangen diner € 35,- in plaats van € 63,-

Hoezo IJsland?
IJsland is een land van vuur en ijs, maar ook van rust en ruimte. Er is veel vulkanische activiteit en nergens in Europa kun je van zo dichtbij de kokende modderpoelen, zwavelbronnen, spuitende geisers en overblijfselen van recent uitgebarsten vulkanen zien. Het binnenland bestaat uit eindeloze zand- en steenwoestijnen. Ruim 10% van het land is bedekt met gletsjers, waarvan de Vatnajökull zelfs even groot is als de provincies Groningen, Friesland en Drenthe samen. Hier ligt ook het beroemde ijsbergenmeer Jökulsárlon, waarin grote stukken ijs - die afgebroken zijn van de gletsjer - naar zee drijven.
Maak een tocht met een hondenslee, of een ritje op de beroemde IJslandse paarden.
Of bezoek Reykjavik, de meest noordelijke hoofdstad ter wereld. Hier is het hele jaar door van alles te beleven. Er zijn vele musea, een bruisend uitgaansleven met grote discotheken en talloze cafés met live-muziek en niet te vergeten volop winkelmogelijkheden.

Buro Scandinavia heeft nu een spotgoedkope aanbieding! Een 4-daagse citybreak naar Reykjavik voor maar € 299,-! BOEK HIER

Bekijk hier de Reisreporter-foto's van IJsland.