Griekenland

Griekenland is gelegen in zuidoost Europa en beslaat het zuidelijkste deel van het Balkanschiereiland en daarnaast een groot aantal eilanden. Het is een land met ruim 11 miljoen inwoners. Het grenst aan de landen Albanië, Macedonië, Bulgarije, Turkije en de wateren van de Middellandse Zee, Ionische zee en de Egeïsche Zee.

Er heerst een mediterraan klimaat, waar het in de zomer warm en droog is en in de winter zacht. Met ongeveer 300 zonuren per staat zo goed als vast dat het een zonbestemming is.  

De hoofdstad van Griekenland mag dan een van de oudste bewoonde steden ter wereld zijn, de tijd heeft er niet stil gestaan. Vanaf één van de bekendste bezienswaardigheden van Athene, de Akropolis, heb je een geweldig uitzicht over de stad, de Agora, de Agia Apostoli kerk en de oude volksbuurt Plaka. Culturele bezienswaardigheden zijn er in overvloed en de shopliefhebbers kunnen terecht in de Ermou street.

In het noordwesten van Griekenland ligt de tweede grootste stad Thessaloniki. Loop door Ano Poli, een traditionele, oude wijk. In de straten rondom het Aristotelesplein vind je genoeg terrasjes, cafés, restaurants en winkeltjes. De muren om de stad heen brengen je langs overblijfselen vanuit de Griekse en Romeinse tijd.

Heraklion, de hoofdstad van het eiland Kreta, is een van de oudste nederzettingen van Europa. Binnen de vestingmuren vindt je de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, bijvoorbeeld de Venetiaanse Loggia. Loop door de stad en langs de oude haven en je zult nog meer indrukwekkende dingen tegenkomen.  

Naast Kreta zijn de meest populaire eilanden: Zakynthos, dat bekend staat om de grillige kust, hoge kliffen en de verlaten stranden zoals Navagio Beach. Samos met de zandstranden, schilderachtige dorpjes en vissershavens. De bergachtige Rhodos met een rijk verleden en talloze monumenten. Het altijd groene Corfu met mooie baaien en gezellige dorpjes. Ontstaan door een vulkaan, ligt aan de westkant van het land Santorini, met steile rotsen waar prachtige witte huisjes bovenop staan. In Lesbos vindt je traditionele gebouwen, pittoreske dorpen, monumenten, kerken. Daarnaast is het natuur en landschap erg afwisselend. Rotsachtige heuvels en stranden zijn kenmerkend voor het eiland Mykonos, waar ook het nachtleven bruist. Tenslotte het fietseiland Kos, met een mooie haven, heldere zee en lange standen.

Het is niet alleen zon, zee en strand. Er zijn ook bergen, beboste hellingen, kloven en druipsteengrotten. Onder andere de Olympus Gebergte, de kloven van Vikos-Aoös en de Samariakloof hebben de status van nationaal park. Griekenland is voor strandgangers, cultuurliefhebbers, watersporters en uitgaansvolk een geliefde bestemming!

 

Alle highlights van Griekenland

Beste foto's & tips van Griekenland

'950' door Laurie89 '950' door Laurie89

Griekenland

Griekenland

Net als Hawaii

Laurie89

Dit is Falassarna, een bekend en prachtig deel van Kreta. Aan de westkust. Toen ik deze zee zag met z'n enorme golven, en zelfs golfsurfers (!) dacht ik meteen aan Hawaii. Zo dichtbij huis, en toch zo mooi!

'951' door Laurie89 '951' door Laurie89

Griekenland

Griekenland

Achtervolgd!

Laurie89

Toen we de Imbros-kloof in het zuiden van Kreta liepen, werden we opeens achtervolgd door geiten! Het rinkelen van de bellen om hun nek, en het feit dat elke geit die we passeerden achteraan aansloot, maakte het tot een maffe maar super leuke ervaring!

'952' door Laurie89 '952' door Laurie89

Griekenland

Griekenland

Sprakeloos!

Laurie89

Toen ik dit uitzicht kreeg op het eiland Santorini, werd ik accuut sprakeloos! Dat is vast niet moeilijk te begrijpen. Moet ik meer uitleg geven?

Praktische informatie over Griekenland

 • Officiele website
  [url="http://www.gnto.gr/?langID=2" target=_blank]www.gnto.gr[/url]
 • Beste reistijd
  mei, juni en september
 • Internet extentie
  gr
 • Hoofdstad
  Athene
 • Aantal inwoners
  10,6 miljoen
 • Oppervlakte
  3,2x Nederland
 • Reistijd
  3:30
 • Talen
  Grieks
 • Religie
  grieks orthodox (98%)
 • Tijdverschil
  1 uur later
 • Tijdsverschil
  1 uur later
 • Telefooncode
  30
 • Voltage
  220 Volt
 • Reisadvies
  positief
 • Visum
  Nee
 • Douane
  Nee
 • Prikken
  Nee
 • Aanvlieghaven
  Athene (ATH), Thessaloniki (SKG) en Heraklion (HER)
 • Nationale feestdagen
  25 maart Onafhankelijkheidsdag, 28 oktober Nationale Feestdag

Kaart van Griekenland en omgeving

Griekenland: alleen voor mannen met baarden

Twintig prachtige kloosters liggen in de afgesloten orthodoxe wereld van het Griekse schiereiland Athos. Deze autonome monnikenstaat is een eeuwenoude wereld enkel voor mannen, die op zoek zijn naar god. Hoe weten de monniken dit lapje land volledig voor zichzelf te houden?

Twintig prachtige kloosters liggen in de afgesloten orthodoxe wereld van het Griekse schiereiland Athos. Deze autonome monnikenstaat is een eeuwenoude...

Welk Grieks eiland past het beste bij jou?

Het perfecte eiland kiezen voor je volgende reis naar Griekenland kan best moeilijk zijn. Want welke van de zesduizend moet je kiezen? Wij helpen je een handje op weg.

Het perfecte eiland kiezen voor je volgende reis naar Griekenland kan best moeilijk zijn. Want welke van de zesduizend moet je kiezen? Wij helpen je e...

0
Durf jij deze bloedstollende bungeejump aan?

Sinds kort kun je bungeejumpen van een klif op het Griekse eiland Zakynthos en in vrije val afstevenen op het beroemde scheepswrak op Navagio-strand. Bekijk het filmpje en vlieg mee. Zou jij het durven?

Sinds kort kun je bungeejumpen van een klif op het Griekse eiland Zakynthos en in vrije val afstevenen op het beroemde scheepswrak op Navagio-strand....