Saksen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Herfst in de Sächsische Schweiz

Saksen,
Duitsland


Nu de winter op het punt staat zijn intrede te doen en de laatste bladeren van de bomen vallen, een foto waarop de kleuren van herfst goed te zien zijn.
Genieten van de herfstkleuren, met die gedachte in mijn hoofd zijn we vorige maand naar Duitsland en Tsjechië gegaan. In oktober barst de kleurenpracht daar helemaal los, het is iets eerder dan in Nederland. Het ertsgebergte met zijn grillig gevormde rotsen heeft heel veel bomen en is voor mij altijd een feestje om te bezoeken. Dit gebied in de omgeving van Pirna, met als bekendste attractie de Bastei, was ons eerste doel.

Deze Bastei is een brug waar Wikipedia het volgende over zegt: De Bastei vormt al meer dan 200 jaar een toeristische attractie. Reeds in 1824 werd een houten brug gebouwd om verschillende rotsen onderling bereikbaar te maken voor bezoekers. In 1851 werd deze brug vervangen door de huidige Basteibrug, die opgebouwd is uit zandsteen.

Wil je net als ik genieten van de zonsopkomst boven de Bastei, er is een hotel op loop afstand van de brug. Maar voor 3 euro kun je met je camper overnachten bij een P+ R op zo'n 3 km van de attractie. Er is een goede busverbinding, die helaas alleen tussen 10.00 uur 's morgens en 18.00 uur 's avonds rijdt.