Sri Lanka

Sri Lanka is een eilandstaat gelegen in het zuiden van Azië in de Indische Oceaan en heeft meer dan 21 miljoen inwoners. Het land staat bekend om de productie en export van verschillende producten, zoals thee, koffie en kokosnoten. Vanwege het koloniale verleden heeft Sri Lanka diverse volken en godsdiensten.

Het land kent een tropisch moessonklimaat, maar het klimaat wordt ook beïnvloed door de bergen op het eiland. Zo kan het ‘s winters in de omgeving van de bergen licht vriezen. In het noordelijke en oostelijke gedeelte van Sri Lanka vind je laagvlakte met bergtoppen. Het centrale gedeelte van het land heeft zogeheten terrassen, waarop je de theeplantages vindt die op kunnen lopen tot een hoogte van boven de 2500 meter. De natuurlijke schoonheid van Sri Lanka, de tropische bossen, stranden en landschap, evenals zijn rijke culturele erfgoed, maken het een wereldberoemde toeristische bestemming.

De hoofdstad van Sri Lanka is Sri Jayewardenapura Koatte. De commerciële hoofdstad is Colombo, wat met ongeveer 640.000 inwoners ook gelijk de grootste stad van het land is. Je kunt in de stad een oude fort bezichtigen, de St. Lucias kathedraal, vele moskeeën en tempels en de marktwijk Pettah, waar je de echte oosterse sfeer kunt voelen.

Bezoek de stadsbazaar in oude koningsstad Kandy op vijfhonderd meter hoogte gelegen, de grottempel van Damulla die als meest indrukwekkende tempel van Sri Lanka wordt gezien of Galle met veel Nederlandse overblijfselen, zoals het Hollandse fort en de authentieke huisjes met rode dakpannen. Ongeveer 5 km ten zuiden van Wellawaya, vind je de duizend jaar oude Boeddhabeelden van Buduruwagala.

Als je even genoeg hebt van de drukte in de steden kun je naar Horton Plains, een beschermd natuurgebied bij Nuwara Eliya. Wandel door de valleien naar de ‘World’s End’, een afgrond met een diepte van bijna duizend meter. Vergeet niet een bezoekje te plannen aan de theeplantages van Nuwara Eliya. Voor wildlife zit je in onder andere Yala Ruhunu NP goed. Je kunt er olifanten, krokodillen en veel andere dieren zien en een nachtsafari is ook mogelijk.

Voor standvakanties is Unawatuna aan te raden. Het is een van de mooiste badplaatsen van het land. Onder sufers en duikers is Hikkaduwa populair en voor een prachtig goudgeel zandstrand zit je in Koggala goed.

Marco Polo beschreef Sri Lanka als het mooiste eiland ter wereld. De tempels en ruïnes doen veel bezoekers versteld staan en de natuur op het eiland is ontzettend gevarieerd. Ook niet onbelangrijk: de vriendelijke bevolking doet er alles aan om de reis zo aangenaam en onvergetelijk mogelijk te maken. Vooral als je op eigen gelegenheid reist zul je dit merken, omdat je dan als enige toerist aandacht van de bevolking trekt.

Informatie over Sri Lanka

Alle highlights van Sri Lanka

Beste foto's & tips van Sri Lanka

'1895' door michellenoordhuis '1895' door michellenoordhuis

Sri Lanka

Colombo boulevard

michellenoordhuis

Altijd activiteit bij boulevard Galle Face Green in Colombo. Prachtige lucht. De hele middag gezeten en gekeken naar fanatieke strand cricket wedstrijden.

'1896' door michellenoordhuis '1896' door michellenoordhuis

Sri Lanka

Full Natural Air...Co

michellenoordhuis

Wat wil je nog meer..

'2330' door ozzie '2330' door ozzie

Sri Lanka

Nevel in de bergen

ozzie

Nevel tussen de hoogste bergen van Sri Lanka.

Praktische informatie over Sri Lanka

 • Officiele website
  [url="http://www.srilankatourism.org" target=_blank]www.srilankatourism.org[/url]
 • Beste reistijd
  februari en maart
 • Internet extentie
  lk
 • Hoofdstad
  Sri Jayewardenapura Kotte
 • Aantal inwoners
  20 miljoen
 • Oppervlakte
  1,6x Nederland
 • Reistijd
  10:15
 • Talen
  Singalees en Tamil
 • Religie
  boeddhisme (70%), Hindustaans (15%)
 • Tijdsverschil
  5 uur later
 • Tijdverschil
  5 uur later
 • Telefooncode
  94
 • Voltage
  220 Volt
 • Reisadvies
  positief voor het zuiden en westen, blijf echter waakzaam
 • Visum
  visum verplicht
 • Douane
  visum verplicht
 • Aanvlieghaven
  Colombo (CMB)
 • Nationale feestdagen
  4 februari Onafhankelijkheidsdag

Kaart van Sri Lanka en omgeving

Wat een monster! Grootste krokodil ter wereld gered

De inwoners van dit dorpje in Sri Lanka moeten zich een hoedje hebben geschrokken toen ze dit monster aantroffen in een nabijgelegen kanaal: een krokodil van ruim vijf meter lang en ongeveer een ton zwaar. Er moesten een graafmachine en een tractor aan te pas komen om de krokodil weer terug in de ri...

De inwoners van dit dorpje in Sri Lanka moeten zich een hoedje hebben geschrokken toen ze dit monster aantroffen in een nabijgelegen kanaal: een kroko...

0