Sri Lanka image
Sri Lanka image Sri Lanka image

Sri Lanka

Reviews

Sri Lanka
Azië
Esther27

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
9
Sri Lanka
SRI LANKA augustus 2019 Vorig jaar hebben wij rondgetrokken door Sri Lanka. Deze reis hadden wij d.m.v. bouwstenen bij Singha Reizen samengesteld. Zeer goed geregeld, met als afsluiting een stadswandeling met Andre (eigenaar van Singha Reizen) door de leuke plaats Galle. Als eerste wil ik beginnen dat wij deze reis hebben gemaakt (zeer veel twijfels of de reis wel door kon gaan) na de aanslagen in April 2019. M.a.w. het was zeer rustig met toeristen en wij hebben er weinig of niets van gemerkt. Wat extra toezicht op straat. Wat een mooi land Sri Lanka, het is zo divers en wij rolden van het ene mooie moment na het andere. Geland op Negombo nog geen 1,5 uur zaten wij al op een boot om door de laguna van Negombo te varen. Heel mooi en gelijk prachtige visvangende actiefoto's van Aalscholvers kunnen maken. Na een uur een bak regen op ons dak. Volgende dag na Sygiria m naar de The Lion Rock te gaan. Een flinke klim m nar boven te gaan. Pollonnaruwa de oude koningsstad is een echte aanrader. Er was een gids geregeld die ons meenam door deze oude stad. Prachtig ! Het werd voor 2 dagen strand Tricomalee, daar troffen wij het niet met het weer. Kennis gemaakt met de lokale vissers bevolking, erg vriendelijk allemaal. Na 2 dagen van een beetje zwemmen, gesnorkeld en waterschildpadden gezien en gefilmd, prachtig m mee te maken zijn wij daarna naar Dambulla gereden. Een lokale groente en fruitmarkt en de rotstempel bezocht. Daar liggen Boedha's van 18 mtr lang. Wordt vervolgd.
Land
  • De natuur Nationale parken
  • Prijs kwaliteit super goed
  • De diversiteit
  • De vriendelijkheid van de mensen
  • De bezienswaardigheden
  • Rijden sms als gekken
  • Niet altijd even schoon op straat
Review geplaatst op 2020-09-08
4
Sri Lanka
Land van backpackers. Uitermate geschikt voor mensen die houden van het 'proeven van cultuur', het opgaan in de locals en het eten van zeer onhygiënisch eten. Voor de fatsoenlijke vakantieganger, is Sri Lanka geen aanrader. Werkelijk overal word je overspoeld door overreligieuze figuren, veel te hoge (lees: tot wel 50(!) keer hoger) prijzen voor toeristen en tuktuk-chauffeurs die de afgesproken prijzen verdubbelen en spontaan glazig kijken en geen Engels meer spreken wanneer je hen erop attendeerd. Geen enkele taximeter werkt overigens. Pas ook op bij Adam's Peak, waar vaak reclame wordt gemaakt. Dit zou een plek zijn waar je geweldige foto's zou kunnen nemen van de opkomende zon, echter is het een, bijna misselijkmakende, gebedsplaats waar buddha geëerd wordt. Hier kom je natuurlijk pas achter wanneer je eenmaal boven bent na een klim van om en nabij drie uur. Owja, of je ook nog even je schoenen uit wil doen en op blote voeten/sokken verder wil op de verdovend koude vloer. Kortom: backpackers, cultuursnuivers, extreem sociaal ingestelde mensen DOEN. Op zoek een fatsoenlijke vakantie, waar je niet overal veel en veel teveel betaald voor toegangsprijzen etc. dan dien je hier vooral niet te zijn. Dit gezegd hebbende, kun je niet ontkennen dat de natuur geweldig met een hoofletter G is. Prachtige stranden, bebossing en verschillende soorten beesten. Jammer dat het volk er zo een zooitje van maakt.
Land
  • Natuur
  • Weer
  • Wildlife
  • Prijzen
  • Hygiëne
  • Zwerfhonden
  • Overreligieuze fanatici
  • Zeer belabberd voedsel
  • Indringende stank
Review geplaatst op 2018-03-09
4
Sri Lanka
Land van backpackers. Uitermate geschikt voor mensen die houden van het 'proeven van cultuur', het opgaan in de locals en het eten van zeer onhygiënisch eten. Voor de fatsoenlijke vakantieganger, is Sri Lanka geen aanrader. Werkelijk overal word je overspoeld door overreligieuze figuren, veel te hoge (lees: tot wel 50(!) keer hoger) prijzen voor toeristen en tuktuk-chauffeurs die de afgesproken prijzen verdubbelen en spontaan glazig kijken en geen Engels meer spreken wanneer je hen erop attendeerd. Geen enkele taximeter werkt overigens. Pas ook op bij Adam's Peak, waar vaak reclame wordt gemaakt. Dit zou een plek zijn waar je geweldige foto's zou kunnen nemen van de opkomende zon, echter is het een, bijna misselijkmakende, gebedsplaats waar buddha geëerd wordt. Hier kom je natuurlijk pas achter wanneer je eenmaal boven bent na een klim van om en nabij drie uur. Owja, of je ook nog even je schoenen uit wil doen en op blote voeten/sokken verder wil op de verdovend koude vloer. Kortom: backpackers, cultuursnuivers, extreem sociaal ingestelde mensen DOEN. Op zoek een fatsoenlijke vakantie, waar je niet overal veel en veel teveel betaald voor toegangsprijzen etc. dan dien je hier vooral niet te zijn. Dit gezegd hebbende, kun je niet ontkennen dat de natuur geweldig met een hoofletter G is. Prachtige stranden, bebossing en verschillende soorten beesten. Jammer dat het volk er zo een zooitje van maakt.
Land
  • Natuur
  • Weer
  • Wildlife
  • Prijzen
  • Hygiëne
  • Zwerfhonden
  • Overreligieuze fanatici
  • Zeer belabberd voedsel
  • Indringende stank
Review geplaatst op 2018-03-09
9
Sri Lanka
De resiorganisattie Shinga Travel stelde een mooie rondreis samen voor ons om 2 weken door het land te reizen en ook nog wat rust te ervaren. Tamarind Garden (bij Kandi in de buurt) was een waarlijke oase van rust! De zuidkust wat heerlijk om te verblijven in een beach bungalow, Simpel maar verrassend rustig!
Land
Review geplaatst op 2018-11-11
7
Sri Lanka
Neem de trein in Nuwara Eliya (Nanu Oya) en stap uit in Bandarawela (Haputale) Zeker een aanrader want het is een schitterende treinreis. Onze rit had de eerste 3 stops het mindere uitzicht en de laatste 3 het overweldigende landschap waar je prachtige foto’s van kunt maken. Dus links of rechts zitten maakt niet uit, als je maar een plaatsje bij het raam hebt. Ook de stationnetjes zijn geweldig leuk om te zien. Wat een drukte als al die mensen daar in- of uitstappen. Koop kaartjes voor de 2e of 3e klas want je zit dan tussen de locals In de trein. Wat een heerlijke drukte tussen al die aardige mensen en leuke kinderen.
Land
  • Geweldige ervaring
  • mooie natuur
  • tussen de bevolking
  • kan druk zijn
Review geplaatst op 2018-01-29
9
Sri Lanka
Sri Lanka wordt wat meer ontdekt door toeristen, maar het is een prachtig mooi land. De mensen zijn onwijs vriendelijk en gastvrij en zelf reizen, buiten de gebaande paden is goed mogelijk. Natuur & cultuur.. dat hebben ze hier allebei Beklim de pidurangala rock met prachtig uitzicht op de beroemde sigiriya rock, huur een scooter en verken de omgeving bij Galle, hike om 04:30 naar Ella Rock en neem de adembenemende treinreis door de theeplantages (Kandy - Nuware Eliya - Ella)
Land
  • Niet toeristisch
  • Goedkoop
  • Vriendelijke mensen
  • Entree geld voor foreigners uit balans
Review geplaatst op 2018-01-25
8
Sri Lanka Centraal hoogland
Theeplukken is nog niet zo gemakkelijk. Het is een vak apart. De theeplukster plukt de bovenste blaadjes van de theeplanten. De plantages liggen meestal op een berghelling. Hierbij geldt dat hoe hoger de plantage ligt, des te beter de kwaliteit van de thee zal zijn. Als de theeplant twee of vier jaar oud is, kan er voor het eerst worden geoogst. Gewoonlijk worden alleen de top en de eerste twee of drie bladeren van de plant met de hand geoogst voor de verwerking tot thee. Handmatig plukken geeft het beste resultaat, maar tegenwoordig gebeurt het ook machinaal. Het oogsten wordt elke een tot twee weken herhaald. De oogst kan gedurende het gehele jaar plaatsvinden. De beste kwaliteit wordt echter geplukt in de droge moessontijd. Laat je niet misleiden, want het is echt zwaar werk. Wij mochten het zelf proberen en dat viel zwaar tegen !
Regio
  • mooi uitzicht vanaf deze hoogte
  • weinig toeristen
  • mooi om te zien
  • leuk om te proberen
  • niet in het hoogseizoen
Review geplaatst op 2018-06-12
8
Sri Lanka Galle
De nederlandse vesting in Galle is in 1640 door Willem Jacobsz Coster veroverd op de Portugezen. In 1663 is de vesting behoorlijk versterkt tot een onneembare VOC-vesting. Ruim 100 jaar later, in 1795 vond de overgave plaats aan de Engelsen. Deze overgave is zonder strijd verlopen en in 1802 is Galle tijdens de Vrede van Amiens overgedragen. Veel herinnert er nog aan de nederlandse tijd, zoals straatnamen; Leynbaanstraat, Utrecht Bastion, Akersloot Bastion en Zeebergstraat. Ook het wapen van het VOC uit 1669 hangt nog steeds boven de poort. Sinds 1988 is de vesting van Galle bijgeschreven op de wereld erfgoedlijst van Unesco. De vuurtoren is overigens niet van nederlandse hand, maar is door de Engelsen gebouwd nadat het fort aan hen was overgedragen.
Stad
  • weinig toeristen
  • sfeervolle stad
  • mooi om te zien
  • interessant
  • niet in het hoogseizoen
Review geplaatst op 2018-06-12
9
Sri Lanka Kandy
Bahiravokanda Vihara Buddha Statue is de naam van het grootste Boeddha monument van Kandy. Al vanaf het meer van Kandy zie je dit boeddha beeld. Het is een enorm beeld en een belangrijk religieus monument in Sri Lanka. Vanaf het centrum van Kandy is het ongeveer 30 minuten lopen naar het beeld. Het beeld staat op een berg, dus het is even klimmen, maar vanaf daar heb je een geweldig uitzicht over de stad. De entree voor het complex bedraagt 200 rupees per persoon.
Stad
  • mooi wandelgebied
  • weinig toeristen
  • prachtig uitzicht
  • flinke klim
Review geplaatst op 2019-02-05
9
Sri Lanka Clock-tower-colombo
Ben je in Colombo, pak dan een tuktuk of riksja en breng een bezoek aan de Pettah Market, ook wel Manning Market genoemd. Deze openluchtmarkt ligt in de gelijknamige wijk Pettah en de ingang is te herkennen aan de gigantische Khan Clock Tower, die op een rotonde staat. Je vindt er een overvloed aan lokale eetstalletjes en marktwaar. De markt eindigt in de Sri Lanka Gold Market, een straat gevuld met honderden sieradenwinkeltjes.
Cultuur Highlight
  • interessant
  • sfeervolle stad
  • prachtig uitzicht
  • kan druk zijn in hoogseizoen
Review geplaatst op 2019-04-15
8
Sri Lanka Colombo
‘Alles begint en eindigt op Galle Road’, zeggen de locals in Sri Lanka. Dit is dé hoofdstraat van Colombo, zeg maar de Kalverstraat, waar dagelijks het leven en honderden auto’s aan je voorbijtrekken. Begin de dag met een fijn ontbijtje bij Barefoot Cafe en laat de kakofonie van de gillende schoolkinderen, bellende zakenmannen en toeterende tuktuks rustig op je inwerken. Vergeet ook niet een bezoekje te brengen aan de prachtige Hindoeïstische tempel Vajira Pillayar Kovil.
Stad
  • mooie binnenstad
  • veel te zien
  • sfeervolle stad
  • kan druk zijn in hoogseizoen
Review geplaatst op 2019-07-22
9
Sri Lanka
Sinharaja mag niet ontbreken in je Sri Lanka-reis als je vogelliefhebber bent. Wij hebben het regenwoud aan het einde van onze reis bezocht. Allereerst was het er heerlijk koel in vergelijking met de droge en hete Culturele Driehoek. En aanzienlijk natter. Maar dat is te verwachten van een regenwoud. Je kan het woud niet in zonder gids. Je blijft in het woud gewoon op een pad, maar zonder gids zie echt helemaal niets. De eerste middag zagen we niet heel veel en de moed was ons in de schoenen gezakt om bijvoorbeeld de Sri Lanka Hanging Parrot of Sri Lanka Blue Magpie nog te zien. De volgende ochtend stonden we echter al voor 07.00 uur op de parkeerplaats en binnen no time hadden we, met hulp van onze geweldige gids, de Sri Lanka Blue Magpie gezien. Niet veel later ook de Hanging Parrot. En als toetje de Red-faced Malkoha. We konden met een gerust hart naar huis.
Land
  • Vogelrijk
  • Schitterend groen
  • Je moet met gids naar binnen
  • Bloedzuigers
Review geplaatst op 2018-01-03
9
Sri Lanka
Mihintale was voor ons absoluut één van de hoogtepunten van Sri Lanka. Deze kloosterstad wordt gezien als de bakermat van het Boeddhisme in Sri Lanka. Om te beginnen is daar een prachtige trap die je naar de kloosterstad leidt. Het is een klim (in totaal 1840 treden, je kunt een beetje smokkelen en met de auto naar het terras met de refter rijden), maar die klim draagt bij aan het unieke gevoel dat deze plaats je geeft. De trap naar het eerste terras is breed en hier vind je dus de refter (= eetzaal in een klooster). Hier vind je ook gigantische rijstkano’s. De monikken konden hier hun eten halen. De daarop volgende trappen zijn een stuk smaller en steiler. Wij hebben onderweg geholpen zandzakken naar boven te sjouwen. Bovenop kunnen geen vrachtwagens komen, maar er moet natuurlijk wel onderhoud gepleegd worden en daarom sjouwen vrijwilligers zakken met zand naar boven. Bovenop de heuvel vind je een stoepa met een schitterend zicht op Anuradhapura. Er staat ook een gigantisch Boeddhabeeld en je kunt de Aradhana Gala (Rots van de bijeenkomst) beklimmen. Ik heb overgeslagen omdat het een erg steile klim is die op sokken niet gemakkelijk te maken is. Mijn man is bovenop geweest en de foto’s lieten een prachtig uitzicht zien. De meeste mensen die Mihintale bezoeken zijn locals. Althans toen wij er waren.
Land
  • Weinig toeristen
  • Prachtige trap
  • Mooi uitzicht
  • Flinke klim
Review geplaatst op 2018-01-03
8
Sri Lanka Honganji-vihara
In 2004 werd Sri Lanka zwaar getroffen door de tsunami die ook in andere delen van Azie veel slachtoffers maakt. Bij het plaatjes Telwatta vind je het Tsunami Museum. Eerlijk is eerlijk: we hadden ons er iets anders bij voorgesteld. Grootser misschien. In de keet, wat het museum voorstelt, hangen foto’s genomen net na de ramp. Je ziet indringende beelden. Twee jonge kinderen die bij een grafheuvel staan. Een meisje dat met haar pop tussen de puinhopen zit. Maar ook gewoon beelden van de totale verwoesting. De man die daar als vrijwilliger staat, is zijn vrouw verloren bij de tsunami en zijn broer wordt nog steeds vermist. De man wilde perse zijn zegen over ons uitspreken. Onder de begeleiding van een gebed kregen wij een een wit armbandje omgeknoopt. Met tranen in mijn ogen heb ik zijn gebed aangehoord. Het museum staat bij Telwatta. Hier kwam een trein tot stilstand als gevolg van de eerste golf. Mensen klommen massaal op de wagons in de veronderstelling veilig te zijn. Helaas kwam er een tweede golf. In een klap zijn daar ongeveer 1700 levens verloren gegaan. Er staat nu een 18 meter hoog Boeddha beeld, zo hoog als de golf zou zijn geweest. Het beeld is geschonken door Japan. Sommige plekken laten een enorme indruk achter. Dit is er zo eentje.
Cultuur Activiteit Highlight
  • Serene plek
  • Geeft een indrukwekkend beeld van de situatie na tsunami
  • We hadden iets meer achtergrond informatie verwacht
Review geplaatst op 2019-01-29
8
Sri Lanka Gal-oya-national-park
In/bij Gal Oya National Park is maar één lodge waar je kunt overnachten. De lodge bestaat uit verschillende (luxe) huisjes, de meeste voor twee personen maar een aantal voor gezinnen. Via de lodge kun je allerlei verschillende excursies doen, bijvoorbeeld een bootsafari of jeepsafari. Vooral de jeespsafari levert in de ochtend een fantastisch aantal vogels op. Het eten dat bij Gal Oya lodge wordt bereid is heerlijk. In de ochtend geef je aan wat je 's avonds wilt eten en in de avond geef je aan wat je in de ochtend wil eten. Dit is om voedselverspilling tegen te gaan. Ze maken alleen dat waar om gevraagd wordt. Wij vonden de bootsafari wat tegenvallen en voor groot wild zijn er betere plaatsen in Sri Lanka. Maar voor het ongebaande gevoel is Gal Oya zeker een aanrader.
Accommodatie Activiteit Natuurgebied Highlight
  • Mooi gebied voor vogels
  • Milieubewuste lodge
  • Heerlijke huisjes
  • Van het gebaande pad gevoel
  • Prijzig
  • Weinig groot wild
Review geplaatst op 2018-04-06