Nepal reviews

10
Nepal Mustang
neretslok was hier 01 nov 2018
Mustang ligt tussen Nepal en Tibet in, hoog in de Himalaya. Dit voormalige Tibetaanse koninkrijkje is ingelijfd door Nepal. Veel invloed kon Nepal er nooit uitoefenen omdat het veel te excentrisch gelegen is (zelfs nu kost het nog moeite om er te komen). Het is een moeilijk toegankelijk gebied. Je komt er met een klein vliegtuigje (Pokhara – Jomsom). Mustang wordt maar mondjesmaat bezocht , omdat een permit voor trekking zeker zo’n 500 dollar kost (voor een ‘gewoon’ bezoek 80 dollar). Tot 1992 was het voor buitenlanders verboden gebied. Daarna werd het landje beperkt opengesteld. Wij vonden Mustang een bijzonder landje met een ongeevenaard mooi en woest landschap. Een stoffige grillige steenwoestijn, waar de wind ons bijna omver blies. De dorpen zijn bijna middeleeuws. De stapels hout liggen al op de daken, de winter kwam er al weer aan. Deze dorpjes zijn wel heel basic. Het is hier op en top Tibetaans wat cultuur en landschap betreft. Leeg, authentiek en de mensen nog zeer traditioneel en gelovig. De sfeer is haast magisch. Dit is een compleet andere wereld. Het leven hier op grote hoogte is zeer hard, zo veel is ons wel duidelijk geworden. Samen met de Tibetaanse sfeer en mystiek en de stilte, gaf Mustang ons een ver-weg-van-het-gebaande pad-gevoel. Jomson, Marpha, Dhumba Lake, Muktinath, waar het mooi wandelen is - terug in de tijd, zijn met de jeep te bezoeken. Dat hebben wij ook gedaan. Voor het overige deel van dit landje moet je echt de benenwagen nemen.
Regio
  • Bijna een once in a lifetime-ervaring
  • Fantiastische vlucht langs Himalayareuzen
  • Buiten de gebaande paden
  • Ondanks basic, goede voorzieningen
  • Overweldigende landschappen
  • Fantastisch wandelen
  • Redelijk ongerept en authentiek
  • Vaak erg winderig
  • Permit is prijzig
  • Moeilijk toegankelijk: vliegticket is prijzig
Review geplaatst op 2018-11-21
9
Nepal Lumbini
neretslok was hier 01 okt 2018
Lumbini is een onooglijk plaatsje, enkele kilometers van de grens tussen Nepal en India. Het zou totaal onbekend zijn gebleven als men rond 1970 niet bedacht had dat de geboorteplaats van Boeddha meer bekendheid verdiende. Hier moest een indrukwekkende wereldplek van te maken zijn. Lumbini ontwikkelde zich – met behulp van veel buitenlands geld - tot de belangrijkste bedevaartplaats voor Boeddhisten. Vlakbij het dorpje verrees een immens terrein met paviljoens ter ere van Boeddha. Het hele complex is beslist de moeite van een bezoek waard. Toch wordt het weinig bezocht door toeristen. Om het hele complex in Lumbini te zien heb je een fiets nodig, of je huurt een riksja. De afstanden zijn namelijk groot. In de Mayadevitempel vind je een markering die de exacte geboorteplek van Boeddha aangeeft. Van daaruit kun je met een bootje varen over een kanaal richting de World Peace Pagoda. Deze Japanse pagode is een 41 meter hoge witte stupa die ontworpen is om mensen van alle rassen en geloofsovertuigingen bij elkaar te brengen en te helpen verenigen in hun zoektocht naar wereldvrede. In de tempelzone hebben veel landen hun paviljoen met boeddhistische kloosters en tempels gebouwd, de één nog mooier en indrukwekkender dan de andere. Cambodja, Myanmar, Thailand, China, maar ook westerse landen zoals Canada of Frankrijk. Het Duitse paviljoen b.v. is oogstrelend mooi! De boeddhistische kunstuitingen zijn overal weelderig en prachtig.
Stad
  • Mooi wandelgebied
  • Zeer fraaie tempels en kunst
  • Meestal vrij rustig
  • Je moet er een stukje voor ' om '.
  • Afstanden op het complex zijn groot
Review geplaatst op 2019-01-25
9
Nepal
Elien was hier 15 mrt 2018
In oktober 2015 zijn wij voor 3 weken naar Nepal geweest. Een deel van onze vakantie bestond uit een trekking in het Annapurna gebergte. Via via kwamen we terecht bij Nepal Excursion Treks. Wij contacteerde de eigenaar Gokharna een jaar eerder. Vrijwel direct kregen wij antwoord terug en beantwoorde hij al onze vragen. Het contact was gelegd en we boekte een 5 daagse trektocht naar de Poon Hill. Hij begeleide ons op onze trektocht en samen met onze sherpa maakte hij er een onvergetelijke vakantie van. De teahouses waren basic, maar allemaal heel proper met de prachtigste uitzichten. De lokale bevolking is er zo vriendelijke en de vrouwen maken met niets te lekkerste maaltijden. Gokharna leerde ons zelfs een Nepalees kaartspel waar we s'avonds uren mee hebben gevuld. Onze laatste avond vierden we met lokaal bier en wijn. Een echte aanrader voor wie een trektocht met gids wil maken in Nepal.
Land
  • Mooie natuur
  • Prachtige wandelingen
  • Basic comfort
  • Lange reisafstanden
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Nepal
Rose was hier 15 mrt 2018
Nepal heeft veel verloren, prachtige gebouwen jammer genoeg ook mensen levens tijdens de aardbeving. Na enkele maanden waren ze al volop bezig met de heropbouw. Het leven herpakte zich geleidelijk aan. Voor de aardbeving was het een drukte van jewelste in de straten, toeristen alle nationaliteiten. Maar oké het heeft zijn voordelen, spotgoedkope souvenirs wat ze kunnen verkopen is verkocht. Vroeg in de ochtend zijn we met de locale bus naar Chitwan gereden, geweldig slechte wegen. De afstand Kathmandu - Chitwan is niet zo groot maar door het slechte wegdek duurt de tocht bijna een dag. Uitgeput aankomen, in onze hut vallen we in een diepe slaap om de dag erna bij het ochtendgloren op de rug van een olifant op zoek te gaan naar een " neushoren ". Terwijl het landschap volledig gehuld in de nevelen is doemt tussen het struikgewas een silhouet van een neushoren op. Zwalpend op de rug van de olifant komen we dichter bij. Het logge plompe dier graast rustig verder. We kunnen heel dicht komen de geur van de olifant maskeert de mensen geur. Prachtige gekleurde vogels vliegen rond ons. Ogen te kort... Na een tocht van een uur keren we terug. Neergeploft op een stoel genieten we van een lekker kop thee .... en proberen we de indrukken in ons geheugen te griffen. Aan iedereen Nepal is zeker de moeite !
Land
  • Vriendelijke mensen
  • Prachtige natuur
  • slecht wegendek
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Nepal
Ruben was hier 15 mrt 2018
Ik ben nog geen week terug uit Nepal en stiekem wil ik alweer terug. Het is een veelzijdig land waar je nooit op uitgekeken raakt. Van de hoogste bergpieken tot aan jungle met wilde neushoorns, olifanten, beren en als je geluk hebt tijgers. De lokale mensen in de kleine dorpjes zijn de liefste mensen die ik in Azië ben tegen gekomen. Tijdens mijn twee weken in de bergen was ik een aantal dagen de enige toerist op de route waardoor ik mij een echte ontdekkingsreiziger voelde. Ook in Chitwan National Park voelde ik mij net Freek Vonk. Bij elk geluidje wat je hoorde hoopte je dat je oog in oog kwam te staan met een tijger of olifant. Naast dat Nepal hele mooie natuur heeft is het ook het geboorteland van Budha. Er zijn erg veel steden waar hele mooie tempels te zien zijn. Voor de echte waaghalzen kan je ook nog bungeejumpen, paragliden en wildwatervaren!
Land
  • Veelzijdig
  • Lieve mensen
  • Het land is nog ECHT
  • Het eten is veel te lekker!
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Nepal
ejbaaijens was hier 01 aug 2017
In Kathmandu ligt de wijk Boeddhanath waar één van de grootste stoepa's van Azië staat. Wij vonden het een fijne plek vanwege de bijzondere religieuze sfeer, maar ook vanwege de straatjes achter de gigantische stoepa. Door de vele gevluchte Tibetanen heerst daar ook een bijzondere sfeer. Er staan ook diverse kloosters versierd met felle heldere kleuren. Je moet soms wel even een steegje in om deze mooie gebouwen te vinden. Monniken vinden het leuk als je interesse toont. Op straat zat ook een monnik in een walm van wierrook te bidden met een draaiende gebedsmolen in zijn hand. Bij de grote stoepa loopt een man oneindig veel rondjes om een 3 meter hoge gebedsmolen, terwijl andere mensen om de grote stoepa al mediterend rondjes lopen. Ga zeker even aan de rand van het plein zitten om mensen te kijken en de sfeer te proeven.
Land
  • fijne sfeer
  • indrukwekkend grote stoepa
  • Tibetaanse cultuur
  • diverse kloosters
  • op het plein wat toeristisch
Review geplaatst op 2017-09-25
9
Nepal
ejbaaijens was hier 01 aug 2017
Net buiten Kathmandu ligt het mooie, oude stadje Kirtipur. Hier zie je maar weinig toeristen, maar het is zeker aan te raden om hier een wandeling te maken. Het oude deel is bijzonder interessant vanwege oude tempelcomplexen en een centraal gelegen waterreservoir. Geniet van de vredige dorpse sfeer door te wandelen of gewoon op een muurtje te gaan zitten.
Land
  • prachtige tempels
  • dorpse sfeer
  • Niet toeristisch
  • beschadigede oude gebouwen
Review geplaatst op 2017-11-15
9
Nepal
ejbaaijens was hier 01 aug 2017
Bungmati is een stadje ongeveer 10 kilometer ten zuiden van Kathmandu. Het is geen toeristische trekpleister, maar toch zeer de moeite waard om te bezoeken. Er heerst een rustige dorpse en authentieke sfeer. Loop er op gevoel rond. Er is veel beschadigd door de aardbeving van 2015. Iedereen in het dorp werkt heel langzaam aan de wederopbouw. Er valt echter nog veel te doen. Het stadje stond altijd al bekend om de zeer goede houtsnijders. Tussen de bouwmaterialen door zie je af en toe een ruimte waar zij aan het werk zijn. Het stadje wordt omgeven door in lagen opgebouwde landerijen. Een mooi gebied voor een wandeling. Neem de tijd voor een bezoek en ga af en toe even zitten. Je proeft dan echt de couleur locale.
Land
  • authentieke sfeer
  • interessant uitstapje vanuit Kathmandu
  • mooi wandelgebied
  • niet toeristisch
  • stadje in wederopbouw
Review geplaatst op 2017-11-15
9
Nepal Kathmandu
ejbaaijens was hier 01 aug 2017
In Kathmandu ligt de wijk Boeddhanath waar één van de grootste stoepa's van Azië staat. Wij vonden het een fijne plek vanwege de bijzondere religieuze sfeer, maar ook vanwege de straatjes achter de gigantische stoepa. Door de vele gevluchte Tibetanen heerst daar ook een bijzondere sfeer. Er staan ook diverse kloosters versierd met felle heldere kleuren. Je moet soms wel even een steegje in om deze mooie gebouwen te vinden. Monniken vinden het leuk als je interesse toont. Op straat zat ook een monnik in een walm van wierrook te bidden met een draaiende gebedsmolen in zijn hand. Bij de grote stoepa loopt een man oneindig veel rondjes om een 3 meter hoge gebedsmolen, terwijl andere mensen om de grote stoepa al mediterend rondjes lopen. Ga zeker even aan de rand van het plein zitten om mensen te kijken en de sfeer te proeven.
Stad
  • fijne sfeer
  • indrukwekkend grote stoepa
  • Tibetaanse cultuur
  • diverse kloosters
  • op het plein wat toeristisch
Review geplaatst op 2017-09-25
7
Nepal
akampermann was hier 01 jul 2017
Vies, vuil, magisch Kathmandu. Je word er niet oud met al die uitlaatgassen, het zwerfvuil, de stank. Maar oh wat een zinderende stad, welk een kleuren en bedrijvigheid. Een bechoogelende stad die tussen heden en verleden leeft. Waar oude tempels en rituelen hand in hand gaan met de komst van pizzaria's en wifibereik. Een stad die je, met al haar mankementen, geproefd en gesnoven moet hebben.
Land
  • ontelbare monumenten
  • veel gezellige restaurants en terrassen
  • ontspannen sfeer
  • vervuiling
  • stank en lawaai
Review geplaatst op 2017-10-14
9
Nepal
akampermann was hier 01 jul 2017
Pokhara als tweede grootste stad in Nepal bezit alles voor de (verwende) toerist. Het is een bruisende uitgaansplek, maar niet voor de feestgangers. Integendeel, wie van adembenemende uitzichten op de Himalaya houdt, is hier op z'n plek. Vanuit Pokhara starten alle avontuurlijke trekkings naar Annapurna en Mustang. Maar Pokhara zelf heeft meer te bieden dan alleen een uitvalsplek. De onderwater grotten van de Devi Falls zijn indrukwekkend, maar ook de klim naar de Japanse Pagoda dat een mooi uitzicht biedt op het langgerekte meer. Daar kan trouwens op gevaren worden met een roeiboot. s' Avonds is er volop gelegenheid om te slenteren langs de honderden winkeltjes en plaats te nemen voor een wel heel internationale keuken: van Vietnamees via pizza's of steaks tot lekkere lokale Newari gerechten. Wandel naar Sarangkot en ontdek de Himalala bij zonsopgang en vlieg paraglidend terug!
Land
  • idyllisch aan meer en bergen gelegen
  • fantastisch uitzicht op de Himalaya
  • Culinair paradijs door vele restaurants
  • te veel hotel uitbreidingen
  • plannen voor internationale luchthaven
Review geplaatst op 2017-10-10
10
Nepal Annapurna
WilleminevanWeelden was hier 01 mei 2017
Het gedeelte van de Annapurna dat wij liepen was fantastisch: overweldigend mooie natuur, zeer gevarieerd en erg leuke locals. Let wel op, Poon Hill schijnt vreselijk toeristisch te zijn. Daar sta je met 150 mensen de zonsopgang te bekijken. Wij liepen naar Mohare Hill en daar stonden we met 4 mensen. Dat was erg mooi! Guesthouses zijn goed geregeld, hoe hoger hoe kariger het eten, maar verder goede voorzieningen. Uiteraard niet overal een douche, maar dat verwacht je ook niet bij zo'n trekking. De locals die in de bergen wonen vinden het erg leuk dat je langs komt en kunnen de extra inkomsten ook goed gebruiken. Die emmer warm water om na 2 dagen te douchen voor 2 euro hebben we dan ook met plezier betaald!
Regio
  • goede guesthouses
  • gevarieerde natuur
  • prima wandelpaden
  • bepaalde routes zijn wel druk
Review geplaatst op 2017-06-01
9
Nepal Centraal hoogland
sgtravel was hier 01 jan 2017
Bandipur ligt halverwege Kathmandu en Pokhara, op zo'n 8km van de hoofdweg. Dit Newari dorp is een levend museum met vele oude gebouwen en tempeltjes, waar het traditionele leven nog springlevend is. Ondanks het grote aantal accommodaties (gezien de grote van het dorp) kom je er maar weinig toeristen tegen. Het is hier dan ook een genot om s'ochtends vroeg door de straatjes slenteren, en het Nepalese dorpsleven te aanschouwen. De hoofdattractie is het centrale plein, met vele oude Newari huizen en tempels. Ook een klim naar het uitzichtpunt is zeer de moeite waard, deze begint naast de school en bied mooie uitzichten over de stad en het Himalaya gebergte!!! Ik verbleef in Bandipur bij Samira homestay, vrij basic maar zeer vriendelijk!!
Regio
  • Mooi authentiek dorp, buiten de hoofdroute
  • Genoeg keuze aan accomodaties
  • Schitterend uitzicht op de Himalaya pieken
  • Geen!!!
Review geplaatst op 2017-11-21
9
Nepal
sgtravel was hier 01 jan 2017
De schitterende Gosainkunda meren bevinden zich op ruim 4.000 meter hoogte in het Langtang gebied van Nepal. Voor zowel Hindu's als boeddhisten is dit een heilige plek, vooral rond het hoofdmeer is dit duidelijk zichtbaar met diverse tempels, gebedsvlaggen en steenmannetjes. Eind Augustus vind er het Janai Purnima festival waarbij ruim 20.000 pelgrims komen baden in het heilige water. Je kunt deze meren bezoeken doormiddel van een schitterende trektocht, waarbij er verschillende opties zijn. De meest rechtstreekse is een wandeling vanuit Dunche waarbij je in 3 dagen via Laurebina bij deze meren uit komt, terug is het dan 2 dagen incl vervoer naar Kathmandu. De tweede optie is via de Langtang vallei welke begint in Thulo Sybru, van hieruit loop je in 4 dagen naar Kyanjin gompa waar zich een mooi klooster bevind. Op de terugweg neem je dan bij Bamboo de afslag naar boven en kom je in twee dagen ook via Laurebina aan bij de meren. Vooral als je meer tijd hebt kun je zowel optie één en twee verlengen, door bij de Gosainkunda meren door te lopen over de Lauribina La (4654m)en zo de provincie Helambu in te gaan. Na 5 dagen kom je dan uit aan de rand van de Kathmandu vallei, vanwaar je de bus kunt nemen naar de hoofdstad!!!
Land
  • Schitterende meren, hoog in de bergen
  • Schitterende uitzichten op de Himalaya
  • Diverse routes mogelijk
  • Het startpunt ligt 4 uur rijden uit Kathmandu
  • Accommodaties zijn primitief
  • wandelen op grote hoogte is vrij zwaar
Review geplaatst op 2017-11-21
10
Nepal
babsvanbuuren was hier 01 okt 2016
Pashupathinath tempel en zijn open crematie ceremonies is indrukwekkend. De 'Burning ghats' liggen aan de bagmati river, die ook wel de Nepalese Ganges wordt genoemd. Voor het tempel complex betaal je 10 euro en dan kan je alle tempels en de verbrandingplaats zien van de buitenkant. Sommige tempels mag je nog steeds niet in. Gidsen bieden ook aan je voor goedkoper naar binnen te laten. Ik denk dat ze dan net als ons er om heen zouden zijn gelopen. Wij wilden vooral de river zien met de burning ghats en toen we iets voorbij de in gang liepen bleek dat we langs lokale huisjes ook aan de rivier kwamen. Mensen baden er, kinderen spelen er en religieuze mensen kunnen er uren in stil zitten. Een mooie route om dit alles te zien. Uiteindelijk liepen we zonder te betalen via die weg ook naar binnen. De crematies zijn voor ons Vreemd, maar ook ergens vond Ik mooi. Niks in een crematorium, gewoon buiten. Achter de crematie site is een laatste rusthuis. Mensen die daar komen te overlijden worden meteen met hun voeten in de rivier gelegd om daarna met een ritueel verbrand te worden. Het voelt raar om ( van de andere kant van de rivier weliswaar) getuige te zijn van de emoties van de familie. Maar zowel Nepalese mensen als toeristen kijken toe. En heel veel apen. Grote apen families zijn overal aanwezig vanwege het Offervoedsel. Igg een aanrader om eens mee te maken! De tempels beneden en op de heuvel zijn ook zeker de moeite waard!
Land
  • Je bent getuige van een bijzonder ritueel
  • Geen toeristische atractie
  • Bereikbaar
  • Je bent getuige van mensen Hun verdriet
Review geplaatst op 2016-12-28
10
Nepal
babsvanbuuren was hier 01 okt 2016
Perfecte uitval basis als je in Kathmandu wil verblijven. Rustiger dan thamel. De bouddhanath tempel is een prachtige ronde boedhistische stupa. Er gaat een verhaal over die het mooi beschrijft "Once in ancient Nepal, there lived a very grumpy, rude and irreligious man. He was detested by everyone and never did anything pious in his life. He owned a shop in the city complex, but hardly anyone came to his shop because he spoke ill of everyone who came there. When he died, he fell straight to hell. Just before he was to be sentenced for his sins, The Buddha appeared and nullified his sentence. When the demons asked The Holy One why he did this, The Buddha answered, "Yes, this man has committed many sins in his life, but once he circled around Boudhanath while chasing a dog, he had gained a little merit; thus, the buddhas shall grant him one chance to atone." After this incident, it is believed that if a person has committed great sins, they can circle around the stupa--if only one time--and be granted one chance to atone for their sins" En nu lopen er dus de hele dag mensen om de stupa. Van 04:00 tot in de Avond. Er zijn meditatie centra rond het plein, winkeltjes en je kan er op elk prijsniveau eten en slapen. Je hebt er ook westerse dharma studenten en kunt yoga doen. Een aanrader is om Vroeg in de ochtend 04:00/05:00 op te staan en op het gechant mee te lopen.
Land
  • Bijzondere plek
  • Weg uit de verkeershectiek
  • Yoga, meditatie
  • Boedhistische plek
  • Geen
Review geplaatst op 2016-12-28
8
Nepal
RichardReuser was hier 01 okt 2016
Kathmandu is het bruisende hart van Nepal. Laat je betoveren door de kleuren en vooral door de warmte van deze mensen, zelden zie je zoveel 'armoede' en kom zoveel positiviteit tegen als in Nepal. Kathmandu is de perfecte plaats waar cultuur, bezinning en ontspanning bij elkaar komen. Ondanks de aardbeving is er ruim voldoende te ontdekken, zo zijn verschillende tempels herbouwd en weer klaar voor bezoek. Beklim de trappen van de Monkeytempel, eenmaal boven wacht je een fantastisch uitzicht over Kathmandu, kijk wel goed uit voor je spullen, de apen zijn dol op leuk bling bling dingen en natuurlijk alles wat te maken heeft met eten en drinken. Daal aan de andere kant weer af en ook hier vind je fantasie tempels die gedrapeerd zijn met gebedsvlaggen, de vlaggen bestaan uit 5 kleuren en ieder zijn eigen gebed. Hier geloven ze dat de gebeden door de wind worden meegevoerd voor de goden. De inwoners van Kathmandu heten je van harte welkom en laat je inspireren door positiviteit en warmte. Door een bezoek aan Kathmandu doe je ook nog eens deze lieve mensen een groot plezier. Vergeet vooral de rest van Nepal niet ontdekken, kortom een vakantie die je nog lang op een positieve manier zal herinneren.
Land
  • Kleurrijk
  • Rijke cultuur
  • Vriendelijke, positieve mensen
  • Veel te zien en beleven
  • Het kan er erg druk zijn.
  • Net buiten de stad vind je veel zwerfafval
Review geplaatst op 2017-02-13
8
Nepal
RichardReuser was hier 01 okt 2016
In oktober 2016 hebben we het gebied Dhading bezocht in Nepal. Dit gebied lag tijdens de aardbeving in het episch centrum en is dan ook zo'n gebied wat het zwaarst werd getroffen door de aardbeving. Dit gebied is niet officieel aangewezen door de regering als toeristisch gebied wat het moeilijk maakt om voor reisorganisaties dit als reisgebied te bestempelen. Dit is erg jammer, het gebied is nog echt onaangetast door toerisme waardoor je voor de inwoners als een 'toeristische attractie' gezien wordt. Ook hier zijn de mensen erg open en zeer vriendelijk waardoor je je direct thuis voelt. Je slaapt hier m.n. in een home-stay waardoor je het echte Nepalese leven ontdekt. Het gebied verdient het echt om ontdekt te worden en zo ook hier een bijdrage te kunnen leveren aan de 'toerisme' waardoor de levensomstandigheden ook hier verbetert kunnen worden. Zet Dhading op je lijstje en ontdekt het pure Nepal.
Land
  • Geweldige omgeving
  • Open en vriendelijke mensen
  • Het pure Nepal beleven
  • Geen
Review geplaatst op 2017-02-15
10
Nepal Pashupatinath
babsvanbuuren was hier 01 okt 2016
Pashupathinath tempel en zijn open crematie ceremonies is indrukwekkend. De 'Burning ghats' liggen aan de bagmati river, die ook wel de Nepalese Ganges wordt genoemd. Voor het tempel complex betaal je 10 euro en dan kan je alle tempels en de verbrandingplaats zien van de buitenkant. Sommige tempels mag je nog steeds niet in. Gidsen bieden ook aan je voor goedkoper naar binnen te laten. Ik denk dat ze dan net als ons er om heen zouden zijn gelopen. Wij wilden vooral de river zien met de burning ghats en toen we iets voorbij de in gang liepen bleek dat we langs lokale huisjes ook aan de rivier kwamen. Mensen baden er, kinderen spelen er en religieuze mensen kunnen er uren in stil zitten. Een mooie route om dit alles te zien. Uiteindelijk liepen we zonder te betalen via die weg ook naar binnen. De crematies zijn voor ons Vreemd, maar ook ergens vond Ik mooi. Niks in een crematorium, gewoon buiten. Achter de crematie site is een laatste rusthuis. Mensen die daar komen te overlijden worden meteen met hun voeten in de rivier gelegd om daarna met een ritueel verbrand te worden. Het voelt raar om ( van de andere kant van de rivier weliswaar) getuige te zijn van de emoties van de familie. Maar zowel Nepalese mensen als toeristen kijken toe. En heel veel apen. Grote apen families zijn overal aanwezig vanwege het Offervoedsel. Igg een aanrader om eens mee te maken! De tempels beneden en op de heuvel zijn ook zeker de moeite waard!
Stad
  • Je bent getuige van een bijzonder ritueel
  • Geen toeristische atractie
  • Bereikbaar
  • Je bent getuige van mensen Hun verdriet
Review geplaatst op 2016-12-28
10
Nepal Bouddhanath Temple
babsvanbuuren was hier 01 okt 2016
Perfecte uitval basis als je in Kathmandu wil verblijven. Rustiger dan thamel. De bouddhanath tempel is een prachtige ronde boedhistische stupa. Er gaat een verhaal over die het mooi beschrijft "Once in ancient Nepal, there lived a very grumpy, rude and irreligious man. He was detested by everyone and never did anything pious in his life. He owned a shop in the city complex, but hardly anyone came to his shop because he spoke ill of everyone who came there. When he died, he fell straight to hell. Just before he was to be sentenced for his sins, The Buddha appeared and nullified his sentence. When the demons asked The Holy One why he did this, The Buddha answered, "Yes, this man has committed many sins in his life, but once he circled around Boudhanath while chasing a dog, he had gained a little merit; thus, the buddhas shall grant him one chance to atone." After this incident, it is believed that if a person has committed great sins, they can circle around the stupa--if only one time--and be granted one chance to atone for their sins" En nu lopen er dus de hele dag mensen om de stupa. Van 04:00 tot in de Avond. Er zijn meditatie centra rond het plein, winkeltjes en je kan er op elk prijsniveau eten en slapen. Je hebt er ook westerse dharma studenten en kunt yoga doen. Een aanrader is om Vroeg in de ochtend 04:00/05:00 op te staan en op het gechant mee te lopen.
Stad
  • Bijzondere plek
  • Weg uit de verkeershectiek
  • Yoga, meditatie
  • Boedhistische plek
  • Geen
Review geplaatst op 2016-12-28