Babsvanbuuren

profiel Babsvanbuuren

Naam

babs van buuren

Reviews

4

Foto's & tips

36

Blogs

0

Lid sinds

26 November 2014

Favorieten

Fav. land

Marokko

Over mij

ik heb sinds 2 jaar een spiegelreflex dus fotografeer nog niet zo lang. Ik reis graag, vooral naar Marokko en hou er van om met mensen contact te maken en dat vast te leggen

Mijn Motto

'Zonder plan overkomen je de mooiste momenten'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Canon

Model

eos D1100

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (36)

'483842' door Babsvanbuuren '483842' door Babsvanbuuren

PortugalLissabon

PortugalLissabon

The world needs nata

Babsvanbuuren

pastei de nata is één van Dé delicatessen van Portugal. Pastei met room. Super lekker en ik vond dit terras geweldig. De wereld kan ook wel wat room gebruiken!

'483158' door Babsvanbuuren '483158' door Babsvanbuuren

Portugal

Portugal

Vlak voor de vloedgol

Babsvanbuuren

Ik stuur deze foto in voor het maandthema omdat ik prachtig lichtval zag op het strand van 'praia grande' maar de uitkomst iets anders liep. Mooi mistig licht met de kliffen op de achtergrond dat ik graag wilde vastleggen. Ik zag een richel aan de zijlijn die niet nat leek te worden van de zee. Ook het strand erom heen leek droog en het water leek daar niet te komen. Toen ik mijn mini statief op laag standpunt had vastgesteld schoot ik de eerste foto En nu komt mijn tip....geen leuke tip helaas. Maar portugal staat bekend om zijn golven. Als surfer dacht ik de zee goed in te kunnen schatten. Misschien raad je het al...later hoorde ik ook dat het vaker gebeurde...maar ik drukte af en voordat ik wist kwam er een golf achter langs en zag ik mijn camera wegstromen. In een reflex trok ik het statief met camera uit het water, mijn tas zag ik wegdrijven en alles wat ik verder bij me had was zeik en zeik nat. Pas in Portugal hier dus echt voor op. Ook al lijkt de zee niet zo ver te kunnen komen kan het blijkbaar ineens een halve meter stijgen :)

'458042' door Babsvanbuuren '458042' door Babsvanbuuren

MarokkoWestkust Marokko

MarokkoWestkust Marokko

Bij mensen thuis is..

Babsvanbuuren

Op de trein van begerir naar Safi staarde dit jongetje ons de hele tijd aan. Het was een jongetje met een verstandelijke beperking dus die kunnen nog meer staren dan andere kinderen. Om het jongetje te vermaken ben ik op den duur nederlandse kinderliedjes gaan zingen met hem. "Klap is in je handjes" en dingen als "papagaaitje leef je nog". Hij vond het erg leuk, maar ook zijn moeder. Toen we in Safi aan kwamen stond ze erop dat we bij haar zouden slapen die avond. Met een flinke taalbarriere communiceerde we met handen en voeten. Met een beetje frans en arabisch hebben wij een bijzondere dag daar gehad met veel eten. Als aandenken heb ik wat foto;'s voor haar geschoten. Persoonlijk is deze mijn favoriet omdat het mooi de emoties weergeeft van 'kinder verdriet'en een moeder die geduldig blijft troosten. (Helaas heb ik niet meer het orginele formaat van de foto)

Ik ben fan van (4)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (2)

'483177' door TravelGoom '483177' door TravelGoom

MarokkoCasablanca

MarokkoCasablanca

Inside Hassan II

TravelGoom

Het glimt flink in de Hassan II moskee in Casablanca. Van binnen en van buiten blijft dit een prachtgebouw. Populair bij bezoekers al zou je soms de volledig leegte wensen.

'453928' door MiekeDeHaas '453928' door MiekeDeHaas

CubaPinar del Río

CubaPinar del Río

Vrolijke Cubaan

MiekeDeHaas

Dit was onze gids die ons heeft rondgeleid in de Botanische tuin 'Jardin Botánico'. Buiten dat het een prachtige tuin was, hebben we ook genoten van deze man. Hij was al over de 80 en moest regelmatig rusten. Wij vonden het prima en gingen dan even onze eigen weg. Hij sprak alleen Spaans. Helaas konden we hem niet volledig verstaan omdat we de taal niet meester waren. Maar hij was zo enthousiast en liet ons de meest prachtige exemplaren zien. Het was een leuke gids met zijn pretoogjes.

Community-updates

22-10-2021 Afgelopen week zijn er meldingen binnengekomen over het probleem dat er geen mails meer verstuurd worden, wanneer er een reactie wordt geplaatst onder een foto of op het individuele profiel. Het probleem is inmiddels opgelost. Alle mails zullen alsnog bij een ieder in de mailbox terecht komen, mocht je deze functie aan hebben staan. Excuses voor het ongemak!

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

06-10-2021 Het maandthema van september - eilanden - is afgesloten en de winnaar is bekend: gefeliciteerd Deerik met je prachtige liefdesfoto uit Helgoland! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier!

EDITIE 103 | 16 LEUKSTE GROENE STEDEN VAN EUROPA

17-09-2021 Columbus Travel editie 103 is uit! Niet alleen vind je hierin de leukste groene steden van Europa, maar ook weer een aantal geweldige communityfoto's van Canipel, Dreamer666, Yvoto-Travel, Ameerakker, Lsteentjes en Bjornsnelders. Gefeliciteerd alle zes!

WEEK 43 | COMMUNITY-TOPPERS

Dikkopje op de lavendel CREDIT Agrotewal
Pijp rokende Chin vrouw. Foto: Antwan
1. Topfoto & -tip: Pijp rokende Chin vrouw door Antwan
2. Review: Brasov, Roemenië door Travelgoom
3. Communitylid van de week: Ameerakker
4. Nieuwkomer:  De4roosjes

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN OKTOBER: PORTRETTEN IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van september is: eilanden. Lees meer over de wedstrijd >

DOE DE GRIEKENLAND-QUIZ EN WIN EEN REIS NAAR SIFNOS

Sifnos, Griekenland

Wie verder dan hotspots als Athene, Kreta of Santorini, ontdekt een Griekenland vol onontdekte eilandjes, pure schoonheid en ongerepte natuur. Ben jij een echte Griekenland-kenner? Doe de quiz en win een reis voor twee naar Sifnos, de parel van de Cycladen! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik