De Goede Reispodcast #6: Hoe Polarsteps de wereld verovert

Gepubliceerd: 17 jan 2020 0
Dé podcast voor de gepassioneerde reiziger. Over toerisme, reizen en avontuur. Met deze keer als reisgids: Koen Droste, oprichter van Polarsteps. Hij geeft tips en tricks voor de reiziger die alles van zijn trip wil vastleggen. Maar waarom willen we dat?
De Goede Reispodcast #6: Hoe Polarsteps de wereld verovert

Het is hard gegaan met Polarsteps. En met de tracklust van de Nederlander. Meer dan één miljoen Nederlanders gebruiken namelijk inmiddels Polarsteps, thans de populairste reis-app van ons land. De route, zeer gedetailleerd weergegeven op een fantastische kaart, laat niets aan de verbeelding over en kan gevolgd worden door het thuisfront met dank aan de GPS-functie van de smartphone. Een moderne opvolger van Waarbenjij.nu. 

We doen het al eeuwen, onze reizen vastleggen. Van scheepsdagboeken tot de dia, van camcorder tot vlogs. Maar waarom willen we dat eigenlijk? En waarom steeds gedetailleerder? Zodat het thuisfront tot op de meter kan volgen hoe we een berg in Vietnam beklimmen? En genieten we nog wel van het reizen zelf als we zo bezig zijn met het registreren?

In deze podcast geeft Koen Droste zijn kijk op onze tracklust én vertelt hij natuurlijk hoe het drie Twentenaren en één Argentijn is het gelukt om van Polarsteps zo'n succes te maken. O ja, er komt en passant ook nog een verslag langs van vijftien Hollandse mannen die in Mexico door een Volkswagen Kever wilden reizen.

Méér weten over Koen Droste van Polarsteps

Wil je nog meer reisinspiratie opdoen en horen welke landen Koen nog graag bezoekt? Of wil je weten waar hij zijn passie voor duiken het beste kan uitvoeren? Luister dan  zeker ook naar het tweede deel van deze aflevering (Kant-B). Ook hoor je de favoriete reismuziek van de CEO van het reisappbedrijf. Zijn lievelingsnummers kunnen we op z'n minst 'bijzonder noemen. Sommige nummers hebben een prachtig verhaal. Over Zuid-Afrika. Over Namibië. Maar wat te denken van Duitse Schlagers?

En uiteraard komt ook de reisanekdote weer aan bod. Deze keer laten we luisteraar Ilse aan het woord. Zij ging op de Galapos Eilanden (daar zijn ze weer) op zoek naar een reuzenschildpad. Dat ging niet zonder slag of stoot. Luister zelf maar:

Heb je zelf een goed verhaal?

Heb je ook een bijzondere zoektocht te delen, of een ander soort anekdote? Spreek zo’n lekker sterk verhaal in op je telefoon en mail deze dan naar: goedereispodcast@bnr.nl  Ook voor vragen en opmerkingen ben je daar aan het juiste adres. We kunnen trouwens alvast verklappen waar aflevering 7 over gaat: eiland hoppen in de grootste eilandstaat ter wereld ...


De Goede Reispodcast is een podcastproject van BNR Nieuwsradio en Columbus Travel. Host: Presentator (en reisjunkie) Geert Jan Hahn

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Columbus Travel Awards: dit zijn de winnaars van de Oscars van de reiswereld

Tijdens een feestelijke show op 18 februari in het Sir Adam Hotel te Amsterdam zijn de Columbus Travel Awards, de Oscars van de reiswereld, uitgereikt. De Awards zetten bijzondere reizigers en reisprestaties van het afgelopen jaar in het zonnetje. 

Tijdens een feestelijke show op 18 februari in het Sir Adam Hotel te Amsterdam zijn de Columbus Travel Awards, de Oscars van de reiswereld, uitgereikt...

Finse amateurfotografen ontdekken nieuw noorderlicht (en daar is een sprookjesachtige video van)

De droom van vele reizigers om een nieuw natuurfenomeen te ontdekken is werkelijkheid geworden in Finland. Amateurfotografen hebben samen met Finse wetenschappers een nieuwe variant van het noorderlicht ontdekt.

De droom van vele reizigers om een nieuw natuurfenomeen te ontdekken is werkelijkheid geworden in Finland. Amateurfotografen hebben samen met Finse we...

Onze Reisinfluencers van het Jaar: ‘Duurzaam reizen hoeft geen moeilijke en dure opgave te zijn’

Bij de Columbus Travel Awards op 18 januari maken we bekend wie dé Reisinfluencer van het Jaar is geworden. Wij spraken de genomineerden over duurzaam reizen, de schoonheid van Europa en Instagram back in the old days.

Bij de Columbus Travel Awards op 18 januari maken we bekend wie dé Reisinfluencer van het Jaar is geworden. Wij spraken de genomineerden over duurzaam...