Cruisen op een replica van de Titanic? Het kan image
Bob

Cruisen op een replica van de Titanic? Het kan

Cruisefans opgelet! De Titanic ligt inmiddels alweer 106 jaar op de bodem van de Atlantische Oceaan. Maar wist je dat er een replica in de maak is? Vanaf 2018 is het mogelijk om op vakantie te gaan op de Titanic II.



En zo gaat hij eruit zien. (Foto: Wikimedia Commons)



Het idee komt van de Australische miljardair Clive Palmer en zijn scheepvaartbedrijf de Blue Star Line. Palmer hoopte de replica al in 2012 af te hebben, precies honderd jaar nadat de eerste Titanic de fatale overtocht maakte, maar vanwege omstandigheden heeft hij dat moeten uitstellen.



Niet nóg een keer



Titanic II is een exacte replica, op wat extra veiligheidsmaatregelen na. Dit schip mag niet óók zinken. Daarom hebben ze genoeg reddingsboten aan dek en moderne evacuatiesystemen van de marine. Om het Titanic gevoel helemaal compleet te maken, zijn op het schip ook de originele reddingsboten te vinden.





De Titanic II. (Foto: Wikimedia Commons)



Veiligheidstesten



De geüpdatete versie wordt vier meter breder dan het origineel en bevat een gelaste bodem/romp om te voorkomen dat, wanneer het schip toevallig weer een ijsberg raakt, het kan zinken. Al jarenlang zijn Blue Star Line en Hamburg Ship Model met elkaar veiligheidstesten aan het doen op de boot en ondanks dat ze niet dezelfde fout als hun voorgangers gaan maken willen ze iedereen verzekeren dat de nieuwe Titanic helemaal compleet en veilig is om de zee op te gaan.



Capaciteit



Zie jij deze reis al voor je? Titanic II heeft 840 kamers en negen scheepsdekken, verdeeld over de eerste, tweede en derde klas. Dat is meer dan genoeg ruimte voor 2400 passagiers en een crew van 900 mensen.