De gaafste slaapplekken voor de echte avonturiers image
Marieke2802

De gaafste slaapplekken voor de echte avonturiers

Is kamperen in een tent of slapen in een hotel iets te gewoontjes voor jou? Zoek jij toch liever naar slaapplekken die de nacht net iets spectaculairder maken? Kijk dan eens naar de volgende mogelijkheden.

1. Aan boordTrek de Arctische wildernis in en overnacht knus aan boord van een ijsbreker. Wakker worden en walrussen, walvissen of zelf ijsberen kunnen spotten is meer dan de moeite waard, toch?


2. In de boomRomantische boomovernachting in Duitsland (Foto: waldseilgarten-hoellschlucht.de)Is gewoon kamperen niet meer avontuurlijk genoeg voor jou? Vanaf nu kan het ook in een boom in de Waldseilgarten Hollschlucht (avonturenpark) in de Pfronten bergen van Duitsland. Waan je een echte Robin Hood. 


3. OnderwaterDe ‘Underwater Room’ een bijzonder verblijf dat zich 9 meter onder het zeeniveau bevindt in Zanzibar. Een bijzondere ervaring is het zeker. Wakker worden tussen de vissen. 4. In de openluchtEen beter uitzicht kan bijna niet, toch? (Foto: Loisaba.com)In het Loisaba Conservancy in Laikipia in Kenia is het mogelijk om vanuit je bed te genieten van de big 5 die voorbij trekt op zoek naar water in dit natuurgebied. Op een heldere zomerse avond slaap je hier onder een prachtige sterrenhemel.
5. Hoog in de bergenOp 2835 meter boven zeeniveau bevindt zich in Turijn de Bivacco Gervasutti Capsule. Na een inspannende tocht heb je vanaf hier een geweldig uitzicht over het hele gebied


6. In een vliegtuigNormaal gesproken kan slapen in het vliegtuig best lastig zijn. Maar, in Zweden kan je nu toch echt comfortabel slapen in een van de 33 kamers van de omgebouwde jumbojet, het Jumbo stay hotel. 


7. In een nest 

In de south big surf in Californië kun je nu ook verblijven in een heus nest. (Foto: treebonesresort.com)Heb je je ooit al eens zo vrij als een vogel willen voelen? The human nest in Californie is te bereiken per ladder, vanaf daar heb je een adembenemend uitzicht. 


8. Onder het noorderlichtIn het Urho Kekkonen National Park van Finland kan je vanuit je glazen iglo het noorderlicht bekijken. Het Kakslauttanen hotel bevindt zich zover in de poolcirkel dat de lucht nog nauwelijks is vervuild waardoor je de grootste kans hebt om het licht goed te spotten.