Kenia

Kenia is gelegen in het oosten van Afrika en grenst aan de landen Ethiopië, Somalië, Tanzania, Uganda en Zuid-Soedan. Er wonen meer dan 44 miljoen inwoners. Kenia ligt ook aan de wateren van Indische Oceaan en het Victoriameer. Over het algemeen heerst er een tropisch regenklimaat, maar door de geografische verschillen zijn er veel mini-klimaten. Kenia is onderdeel van de 'Hoorn van Afrika' en ligt precies op de evenaar. De meeste toeristen trekken richting Kenia voor het strand en de safaritours.

De hoofdstad Nairobi is een drukke, maar vrij onveilige stad. Bezoek de kleurrijkste markt van het land, de Masai-markt die wekelijks plaatsvindt Nairobi Nationaal Park . Ook interessant is het Nairobi National Museum, waar je geschiedenis en de Keniaanse cultuur kunt leren kennen. Aan de rand van de stad ligt het Nairobi NP waar veel dieren leven zoals luipaarden, zebra’s en nijlpaarden.

Kenia is een ideale bestemming voor natuurliefhebbers. Het land is dan ook vooral bekend vanwege de vele wildparken en safarimogelijkheden. Het Tsavo Nationaal Park East NP is het een van de oudste en grootste parken. Het meest bezochte nationale park is Masai Mara Nationaal Park . Je vindt er veel soorten wild, zoals nijlpaarden, leeuwen en luipaarden. Tevens leeft het Masai volk nog in dit gebied. Vanuit het Amboseli Nationaal Park heb je prachtig uitzicht over de Kilimanjaro gebergte en daarnaast kun je de Big Five spotten. Op twee uur rijden van Nairobi ligt Lake Nakuru , met rotsachtige hellingen, bebossing en watervallen. Het is een beroemde plek om flamingo’s tegen te komen, maar je kunt je erop voorbereiden dat je zwarte en witte neushoorns zult zien, misschien wel bavianen of nijlpaarden.

Rond de steden Malindi en Mombasa liggen de meeste hotels. Mombassa is een kustplaats met een oude stad en veel historie. Maak een wandeling door de smalle straten van de oude stad rond Fort Jesus. Daarnaast zijn er veel gebouwen te vinden, waar je Arabische invloeden in terug zult zien. Aan het strand liggen luieren is ook een optie, bijvoorbeeld op Bamburi Beach. Malindi is de tweede kustplaats en voormalig vissersdorp. In het Malindi Marine NP kun je met een boot die een glazen bodem heeft, de onderwaterwereld verkennen. Maar als je liever zelf duikt, kan dat ook want er zijn duik- en snorkelmogelijkheden.

De vele nationale parken, meren en stranden maken van Kenia een heel erg afwisselend land.

Informatie over Kenia

Alle highlights van Kenia

Beste foto's & tips van Kenia

'51276' door johan ensing '51276' door johan ensing

Kenia

Kenia

The Thinker

johan ensing

In Amboseli heb ik een groot aantal Masai mannen en vouwen gefotografeerd, dit is mijn favoriet....

'553460' door andresenmarianne '553460' door andresenmarianne

Kenia

Kenia

Net zo groot als Sata

andresenmarianne

Het lichaam van Satao II werd gevonden tijdens een routine-antenne onderzoek door de Dienst van het Wild van Kenia (KWS) bij de Voi River National Park Tsavo East.Dankzij de snelle actie van de Rangers, konden de jagers de slagtanden van Satao II niet mee nemen. Deze slagtanden met een gewicht van 51 en 50,5 kg per stuk en waren een voortdurende verleiding voor ivoor mensenhandelaars.

'495879' door hbplaatjes '495879' door hbplaatjes

Kenia

Kenia

Ook Kenia

hbplaatjes

Bij Kenia denk je aan savannes, open valktes, wilde dieren, masai, droge gebieden, meren en zelfs aan prachtige stranden. Je denkt niet zo snel aan bergen en watervallen. Toch zijn die er ook. De bekendste berggebieden zijn de Aberdares en Mount Kenya. De laatste heeft pieken boven de 5.000 meter en eeuwige sneeuw(op de evenaar). Wellicht de bekendste waterval is Thomson Falls. Hier stort water dat uit de Aberdares afkomstig is zich 74 meter naar beneden. Rond de watervallen is inmiddels veel (toeristische) activiteit ontstaan. Toch is het een leuke tussenstop onderweg van één van de meren van de Rift Valley naar bijvoorbeeld Samburu of Sweetwaters. Toen wij er waren hingen er veel donkere wolken, had de waterval vrij veel water en was het water bruin van de modder.

Praktische informatie over Kenia

 • Officiele website
 • Beste reistijd
  augustus, september, december t/m februari
 • Internet extentie
  ke
 • Hoofdstad
  Nairobi
 • Aantal inwoners
  31 miljoen
 • Oppervlakte
  90% van Frankrijk
 • Reistijd
  8:30
 • Talen
  Engels, Swahili
 • Religie
  protestants, rooms-katholiek, inheemse geloven, islamitisch
 • Tijdsverschil
  2 uur later
 • Tijdverschil
  2 uur later
 • Telefooncode
  254
 • Voltage
  220 Volt
 • Reisadvies
  positief, maar wees waakzaam
 • Visum
  visum regelen voor vertrek, bij binnenkomst vanuit buurlanden een vaccinatieboekje vereist
 • Douane
  visum regelen voor vertrek, bij binnenkomst vanuit buurlanden een vaccinatieboekje vereist
 • Aanvlieghaven
  Eldoret (EDL), Kisumu (KIS), Lamu (LAU), Malindi (MYD), Mombasa (MBA), Nairobi (NBO)
 • Nationale feestdagen
  12 december Jamhuri, Onafhankelijkheidsdag

Kaart van Kenia en omgeving

Door: Lola Cooper
Voor het eerst gespot: een witte giraf. Mooi hè?!

De giraf is één van de meest herkenbare dieren op deze wereldbol: een metershoge lange nek, grote bruine Bambi-ogen en natuurlijk niet te missen, bruine vlekken! Deze rangers krabden zich dan ook even achter de oren toen ze deze witte giraffen tegen het lijf liepen in Kenia. Bekijk de unieke beelden...

De giraf is één van de meest herkenbare dieren op deze wereldbol: een metershoge lange nek, grote bruine Bambi-ogen en natuurlijk niet te missen, brui...

Beleef de wonderbaarlijke wilfdlife-trek in Afrika nu vanuit huis

Natuur- en dierenliefhebbers opgelet! Altijd al de grote migratie van miljoenen dieren in Afrika van dichtbij willen zien? Dat kan nu en je hoeft er niet de deur voor uit. Beleef de wonderlijke en spectaculaire grote migratie nu met de nieuwe app HerdTracker gewoon vanuit je luie stoel.

Natuur- en dierenliefhebbers opgelet! Altijd al de grote migratie van miljoenen dieren in Afrika van dichtbij willen zien? Dat kan nu en je hoeft er n...