Maleisië in vogelvlucht image
Lkoedam

Maleisië in vogelvlucht

Maleisië heeft reizigers die op zoek zijn naar zowel avontuur als cultuur veel te bieden. Hoe je een keuze uit het veelzijdige aanbod kunt maken? Volg deze Columbus crash course!Onderwaterwonderen

Met de Zuid-Chinese Zee en de Straat van Malakka voor de deur, is Maleisië gezegend met een rijk onderwaterleven. Duiken met walvishaaien en schildpadden.

De eilanden voor de oostkant van Sabah behoren tot de mooiste duikplekken ter wereld. In de juiste maanden krijg je hier gegarandeerd hamerhaaien en reuzenmanta’s te zien. Met name het eiland Lankayan en de eilanden Sipadan, Mabul en Kapalai voor de kust van het plaatsje Semporna zijn gericht op het duiken. Lankayan ligt midden in een zeereservaat en staat bekend om haar wrakken en van maart tot en met mei om haar zachtaardige walvishaaien. Het eiland is ook een geliefde broedplaats van zeeschildpadden, die je tussen juni en september kunt bewonderen, www.lankayan-island.comLees het volledige artikel in Columbus Magazine Editie 37Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is.