Flappen tappen: dit zijn de duurste stranden ter wereld image Flappen tappen: dit zijn de duurste stranden ter wereld image Flappen tappen: dit zijn de duurste stranden ter wereld image

Flappen tappen: dit zijn de duurste stranden ter wereld

Waar denk jij aan bij de Malediven of Saint-Tropez? Juist, stranden waar mensen die zwemmen in het geld vakantie vieren. Wat zijn nu eigenlijk de duurste stranden ter wereld?  Door te kijken naar de prijs van zonnebrand, water, bier, lunch en een ijsje is er een een Strand Prijsindex gemaakt van de duurste stranden per werelddeel. Lees even mee waar je dus niet naar toe moet...


Niet alleen tropische stranden zijn duur... (Foto: Louise ten Have)

Online reisspecialist YouDiscover heeft een Strand Prijsindex gelanceerd. Op deze lijst zijn de duurste stranden ter wereld gerangschikt; er staan meer dan 300 stranden uit meer dan 69 verschillende landen over de hele wereld op. Uit deze gigantische opsomming hebben wij de duurste stranden per werelddeel voor je op een rijtje gezet. 
 

Europa

Het duurste strand van Europa (en het duurste strand ter wereld!) ligt – niet heel verbazingwekkend – in Frankijk. We hebben het dan over Pampelonne Beach oftewel Plage de Pampelonne. Lunch kost je hier maar liefst 52,96 euro per persoon, maar wat maakt het uit als je geld als water hebt? Op dit strand, zo’n vijftig kilometer bij Saint-tropez vandaan kun je geregeld celebs spotten. En daar leg je graag wat flappen voor neer, toch?

Oceanië

Die Fransen kunnen er wat van. Nieuw-Caledonië mag dan wel totaal aan de andere kant van de wereld liggen, maar strand Anse Vata staat op de tweede plaats van duurste stranden ter wereld en is ook nog eens Franse grondgebied. Je vindt hier luxe Parijse boetieks en fijne eetgelegenheden, waar de prijzen de pan uit rijzen. Voor een flesje zonnebrand betaal je een magere €14,50.

Noord-Amerika

The Hamptons zijn het Saint-tropez van de Verenigde Staten. Op Main Beach in de East Hamptons is the sky the limit: New Yorkse zakenlui worden per helikopter op privéjet overgevlogen. Je struikelt hier bijna over alle beroemdheden die hier naar hun vakantiehuisje – zeg maar villa – komen.  Voor het goedkoopste biertje liggen de prijzen rond de vijf euro. Main Beach staat op nummer negen in de top tien van de duurste stranden ter wereld. Dan valt vijf euro voor biertje nog best mee...

Afrika

Anse Soleil op Mahé in de Seychellen staat net niet in de top tien van de duurste stranden. Echt goedkoop is het er ook niet want dit strand staat op nummer dertien. Wil je tropische stranden? Dan zit je hier goed. Parelwitte stranden, een turkooizen zee en wuivende palmbomen zorgen ervoor dat dit strand met een behoorlijk prijskaartje komt. Vergeet hier niet om eigen zonnebrand mee te nemen, want daar leg je zo €25 voor neer.

Azië

Hoewel niet in de top 10 staan de Malediven wel zeker op het lijstje. Om precies te zijn hebben we het dan over Velavaru Island. Je kent ze vast wel: die dromerige beelden van bungalows over het water, omgeven door prachtige koraalriffen. Al ben je hier omgeven door water, het kost je een tientje om hier drinkwater aan te schaffen.

Duurste strand van Nederland

De linkerkant van Nederland grenst bijna volledig aan de zee. Genoeg keuze qua stranden dus. Wil je een beetje op de centen letten dan is Terschelling misschien niet de beste keuze voor je. Hoewel het strand in de ranglijst van YouDiscover pas op plaats 101 staat is het wel het duurste strand van Nederland. De tweede plaats gaat naar Kijkduin en ook Wijk aan Zee kan behoorlijk prijzig zijn. Maar even ter vergelijking: een gemiddelde lunch op het duurste strand in Frankrijk kost 52  en in Nederland 16. Dan valt het voor ons dus nog reuze mee.

Ben je benieuwd naar welke stranden nog meer hoog scoren? Klik hier om de volledige lijst van YouDiscover.

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.