Dit is de ultieme winterwandeling in Oostenrijk image Dit is de ultieme winterwandeling in Oostenrijk image Dit is de ultieme winterwandeling in Oostenrijk image

Dit is de ultieme winterwandeling in Oostenrijk

De epische Großglockner in Nationaal Park Hohe Tauern is de hoogste bergtop van Oostenrijk. Maar wist je dat je de bergen ook van héél dichtbij kan beleven met deze machtig mooie winterwandeling?


Het gletsjerlandschap bij de Großglockner (Foto: Bernd Thaller, Wikimedia Commons)

Het is een reus waar je u tegen zegt: de ongeëvenaarde Großglockner in Nationaal Park Hohe Tauern is met haar 3978 meter de hoogste bergtop van Oostenrijk. Er zijn toffe uitzichtpunten waar je het indrukwekkende berglandschap kan bewonderen, maar wist je dat je alles ook van dichtbij kan beleven? Guess what: je kan er máchtig mooie winterwandelingen maken, dwars door de sneeuw!

Bijna alle toeristen gaan naar de Pasterze, de gletsjer aan de voet van de Großglockner. Ze verzamelen bij de Kaiser-Franz-Josefs-Höhe, een populair panoramisch uitzichtpunt. Maar maak je geen zorgen: zoals bij alle andere hotspots in het park hoef je maar een uur te wandelen en je hebt de winterse wereld bijna voor je alleen.

Ga sneeuwwandelen naar de Elisabethfelsen

Maar waar kun je dan het beste gaan wandelen? Het landschap rond de berg is relatief ruig en steil, maar er zijn paden van elk niveau. Er zijn goed aangegeven, gemarkeerde routes tot alpiene routes waarvoor de nodige ervaring vereist is. Een makkelijke wandeling die op je bucketlist behoort daalt af richting de Elisabethfelsen-bergtop, genoemd naar keizerin Sissi. De iconische keizerin stond hier namelijk ooit aan de tong van de Pasterze. De betoverende bergtop-route laat zien hoe veranderlijk een bergdal is. Voortdurend zoekt het genadeloze smeltwater van de Pasterze naar een nieuwe bedding. Het eindpunt van de route is het Glocknerhaus.


Op wandeltocht door Hohe Tauern in Oostenrijk. (Foto: Jonathan Vandevoorde © Columbus Travel)

Wat heb je nodig voor een wandeling in de sneeuw?

Het is een fantastische ervaring om op sneeuwschoenen door de witte wildernis te wandelen, helemaal in Hohe Tauern Nationaal Park. Maar voordat je gaat moet je wel even checken of je de juiste uitrusting hebt geregeld voor een stevige winterwandeling.

  • Warme wandelschoenen of bergschoenen (eventueel snowboots met een goed profiel)
  • Sneeuwschoenen (die je aan je wandelschoenen vastmaakt)
  • Waterdichte broek en ski- of snowboardjack
  • Wandelstokken
  • Dikke handschoenen
  • Thermo-ondergoed (op hele koude dagen)
  • Een gevulde waterfles en voldoende snacks

Wil je naast een tof wandelavontuur in de sneeuw ook binnenkort een stukje gaan skiën of snowboarden? Lees dan onze zes budgettips om goedkoop op wintersport te gaan!

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.