Hè hè! De hogesnelheidstrein komt naar de VS image

Hè hè! De hogesnelheidstrein komt naar de VS

Het is altijd een uitdaging geweest om in Amerika per trein te reizen. Daar gaat binnenkort verandering in komen, want de hogesnelheidstrein komt eindelijk naar de VS!


In Zuid-Californië komt ook een nieuw traject te liggen (Foto: dfsym, Pixabay)

Vanuit Tokyo kun je met de bullet train binnen drie uur in Osaka zijn en in Europese landen als Nederland zijn er genoeg mensen die niet eens een auto aan willen schaffen. Het openbaar vervoer in de Verenigde Staten is een héél ander verhaal. Amerika is een echt ‘autoland’ en maar weinig mensen kiezen voor de bus of trein.

Vier nieuwe hogesnelheidsroutes in de Verenigde Staten

Daardoor zijn reizigers meestal aangewezen op een huurauto, vooral als je meerdere steden wilt bezoeken. Gelukkig gaat daar binnenkort verandering in komen, want bedrijven als Amtrak en Brightline Trains gaan vanaf 2021 vier nieuwe hogesnelheidsroutes gaan neerleggen. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik zeg: bring it on!

Hier is een handig overzichtje van de toekomstige hogesnelheidstrajecten:

Tussen deze steden gaan er binnenkort hogesnelheidstreinen rijden. De trein tussen Houston en Dallas is het enige traject dat nog niet 100% zeker is, want het budget is nog niet helemaal rond. Zit er voor jou ook een route bij die op je bucketlist komt te staan?