Dar es Salaam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

What to do in Dar?

Dar es Salaam,
Tanzania


Dar es Salaam is voor veel mensen het eindpunt van de reis in Tanzanie. Na safari in het noorden & een paar dagen Zanzibar is er meestal in Dar nog een dag over. Dar kan tegenvallen na zo'n reis, maar er valt toch nog genoeg te doen:

- De Mwenge arts & crafts market verkoopt houtsnijwerk, schilderijen, maskers e.d. en je kunt kijken hoe dit allemaal gemaakt word. Ongeveer 5-8 km. van het centrum, dus makkelijk te doen met taxi/bajaj.

- Bongoyo is een van 4 kleine eilanden langs de kust van Dar. Met een bootje vanaf de Slipway ben je er binnen een half uur. ongeveer 10 e. p.p voor de boot, en 10 e. park fees. Boten gaan om de 2 uur.

- South Beach. Ten zuiden van Dar, met de Kigamboni ferry naar de andere kant van de haven, zijn erg mooie stranden waar je rustig een dag kan zitten! Kipepeo is dichtbij de haven en erg relaxed. Des te verder je naar het zuiden gaat, des te rustiger en mooier het word.

- Kariakoo is een grote, lokale markt waar in werkelijk alles gehandeld word. Het makkelijkste is om een taxi chauffeur te vragen op je te wachten.

- Fish market. Vanaf zonsopgang word hier de verse vis verkocht. Bij de haven, dus in de stad!

- "Shopping": Mlmani City (een kleine 'mall'), Shoppers Plaza in Mikocheni, of naar Slipway. Vooral de laatste doet het goed met expats, en er zijn 4 restaurants, een toeristen markt, een aantal hotels en leuke entertainment in het weekend.

- Binnen 20 minuten vlieg je naar Zanzibar, En vlieg je iets langer dan kan je ook nog een dag extra safari meepakken in Selous (mijn favoriete park).

- Op 20 minuten ten noorden van het centrum ligt Mediteraneo, een rustig restaruant/hotel/loungebar waar je aan het water kan genieten van een top maaltijd. Aanrader. 3e zaterdag van de maand feest de hele nacht door. Werd ook gebouwd aan een grote speltuin voor de kids.

- White Sands hotel (30 minuten ten noorden van Dar) heeft een water park met glijbanen voor kinderen.

- Zeilen op een dhow kan - boten zijn te huren bij de Slipway.