Dar es Salaam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Lokaal Dar es Salaam

Dar es Salaam,
Tanzania


Het leven in Dar es Salaam is niet gemakkelijk. Mensen komen van het platteland naar de stad in de illusie dat werk en een beter leven hen in de schoot geworpen wordt. Met kleine bedrijfjes proberen mensen geld te verzamelen. Veel mensen hebben zelfs meerdere banen tegelijkertijd. Deze vrouw op de foto verkoopt chapati's op de veranda van haar huis. De veranda is de belangrijkste plek van het huis. Het is een sociale plek, want buurtgenoten lopen langs en blijven staan voor een praatje of om wat te eten te kopen. Bij de vrouw in de foto kwamen meerdere mensen langs om chapati's te kopen en bij de overbuurvrouw haalden ze gefrituurde cassave.

Overdag zijn de meeste mannen op pad om te werken en door het verkopen van voedsel verdienen de vrouwen thuis ook een zakcentje terwijl ze tegelijkertijd zorgen dat er eten op tafel staat.
Het groepsgevoel in Dar es Salaam is groot. Tevens werken deze communities als sociaal vangnet. De mensen helpen elkaar en proberen er iedere dag weer een gelukkige dag van te maken.