Kaapverdië stekker

Kaapverdië – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Kaapverdië, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Kaapverdië gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Kaapverdië gebruikt kunnen worden zijn : Type C en F
Stekker C
Stekker F

Informatie over Kaapverdië

'554445' door sidonius '554445' door sidonius

KaapverdiëSanto Antão

KaapverdiëSanto Antão

Bergdorp Fontainhas

Fontainhas is een bijzonder dorp, hooggelegen in de steile bergen van het eiland Santo Antao. Er loopt één verharde weg naar toe, die eindigt in het dorp. Spectaculair is het uitzicht op zowel het dorp als de kust. Men leeft hier van de verbouw van suikerriet en bananen op de hellingen van de bergen, en van visvangst. Fontainhas is ook onderdeel van een wandelroute die begint in de noordelijke kustplaats Ponta del Sol, en bij Fontainhas nog verder loopt tot Cruzinha da Garca aan de kust. Vanaf daar kun je een taxi terug nemen naar Ponta del Sol. Reken op een dag wandelen en neem voldoende eten en drinken mee want onderweg kom je nauwelijks iets tegen.

'494126' door Bowral '494126' door Bowral

KaapverdiëBoa Vista

KaapverdiëBoa Vista

Aan de wandel

In het stadje Sal Rei op het eiland Boa Vista verblijven relatief veel Senegalezen. Voor hun levensonderhoud richten zij zich met name op de toeristische sector door allerlei souvenirs te verkopen. Van de Kaapverdische eilanden ligt Boa Vista het dichtst bij Afrika (450 km tot Senegal).

'546730' door Bowral '546730' door Bowral

KaapverdiëBoa Vista

KaapverdiëBoa Vista

Relaxen in Sal Rei

Qua kleurstelling harmonieert deze man in Sal Rei mooi met zijn omgeving. De kleur ‘beige/bruin’ zie je terug in het beton, de aarde, de takjes, zijn blouse en zijn huidskleur. De kleur groen is te zien in de muur, de blaadjes aan de takken, zijn korte broek en zijn hoed. Zeg maar een soort tweekleurenfoto … ;-). Heb overigens geen idee wat hij met zijn slipper doet …

Bekijk alle Kaapverdië foto's en tips