Brava

Het vulkanische eiland Brava is een van de 22 gemeentes van Brava. Het maakt onderdeel uit van de archipel Sotavento. De hoofdplaats van Brava is Nova Sintra. Vanuit hier heb je een mooi uitzicht op het eiland Fogo. Het toerisme op Brava staat nog in de kinderschoenen. Het eiland is nog door maar weinig mensen ontdekt, maar het is een ideale plaats om een mooie wandeling te maken.

Informatie over Brava

Beste foto's & tips van Brava

'510757' door wisseschout '510757' door wisseschout

KaapverdiëBrava

KaapverdiëBrava

Spuitgat

wisseschout

We doen een maand lang een trekking over verschillende eilanden op Kaapverdië. Onze bagage wordt heel luxe telkens op het volgende logeeradres afgeleverd. Deze dag lopen we naar Faja d'Agua waar we bij een verlaten vliegveldje aan de kust een spuitgat ontdekken. Elke keer als er een grote golf aankomt spuit het water door een gat in de rotsen met veel geweld en geluid omhoog. Omdat men hier bijna geen toeristen ontvangt is er geen restaurant en wordt er door een mevrouw in het dorpje thuis voor ons gekookt. Daar zitten we dan moe en voldaan in haar huiskamer ontzettend lekker te eten

'572887' door reysigers '572887' door reysigers

KaapverdiëBrava

KaapverdiëBrava

Ontmoeting langs de..

reysigers

Brava, het allerkleinste en ook wel het rustigste eiland van Kaapverdië. Brava heeft op het breedste punt een doorsnee van circa 10 kilometer en de kustlijn bestaat voornamelijk uit steile en indrukwekkende rotskliffen. Brava ligt op 20 kilometer van het grote eiland Fogo. Je kan daar een prachtige wandeling maken langs de kust en daar deze omtmoeting. Het eiland is te bereiken per ferry vanuit het eiland Fogo. De zee kan soms erg wild zijn en huppel je wild over het water met alle gevolgen van dien. Dat overkwam mij. Zakjes worden bij aanvang uitgedeeld. Toch verstandig om ruim van te voren een pilletje te nemen.

'572228' door reysigers '572228' door reysigers

KaapverdiëBrava

KaapverdiëBrava

Duimelotje

reysigers

Het kleinste en misschien wel het meest rustigste eiland van Kaapverdië. Brava heeft op het breedste punt een doorsnee van circa 10 kilometer en de kustlijn bestaat voornamelijk uit steile en indrukwekkende rotskliffen. Brava ligt op 20 kilometer van het grote eiland Fogo. Door de gevaarlijke zijwinden is het vliegveld gesloten en kan je alleen via de ferry naar Brava komen. Toch gingen we op zoek naar de luchthaven en vonden het ook, nu indrukwekkende wandeling. Bij terugkomst van de wandeling, even naar een restaurantje om een hapje eten en daar ontmoette we haar.

Laat kaart zien