Kaapverdië

Reisgids cover foto
foto: Columbus Reisreporter Cobinho

Kaapverdië is een eilandengroep van vulkanische oorsprong, bestaande uit negen bewoonde en een onbewoond eilanden gelegen voor de Afrikaanse westkust. De bewoonde eilanden tellen meer dan 530.000 inwoners. Sal, Boa Vista, Santo Antão, Santa Luzia, Sao Vicente, São Nicolau,  Maio, Santiago, Fogo en Brava zijn de bewoonde eilanden.

Het klimaat is tropisch en de temperatuur ligt bijna het hele jaar door boven de 25 graden. De zon schijnt vrijwel altijd, vandaar dat Kaapverdië als een erg zon-zekere bestemming wordt gezien. De eilanden verschillen allemaal van elkaar wat elk eiland interessant maakt. Omdat Kaapverdië vroeger een Portugese kolonie was, zul je de invloeden hiervan nog steeds merken op de eilanden. Portugees is de officiële taal, maar het grootste deel van de inwoners spreekt Kaapverdisch Creools.

De eilanden

In de hoofdstad Praia op het eiland Santiago kunnen cultuurliefhebbers onder andere een bezoek kunnen brengen aan het oude stadhuis en het paleis. Daarnaast biedt het scheepsvaartmuseum een verzameling aan archeologische vondsten en je kunt er wrakken zien die voor de kust gevonden zijn. Het gebouw van Museu da Tabanka, dat op hetzelfde eiland ligt, wordt gezien als cultureel erfgoed.

Alle eilanden zijn nog vrij ongerept en onontdekt door toeristen, maar ze zijn wel in opkomst als toeristische bestemming. Vooral de eilanden Sal en Boa Vista zijn in trek voor strandvakanties. Jarenlang was zoutwinning de belangrijkste industrie op Sal, vandaar ook de naam. Je kunt hier volop genieten van zon, zee, witte zandstranden en palmbomen. Actieve vakantiegangers kunnen er ook goed wind- en kitesurfen. Mocht je even een pauze willen nemen van het strand, ga dan een terrasje pakken op het dorpsplein van het plaatsje Santa Maria. Op het eiland Boa Vista vind je lange, witte zandstranden en ook een van de mooiste stranden: Curralinho. Je kunt er ook nog historische plaatsjes bezoeken zoals het dorpje Povoação Velha.

Op het groene eiland Fogo vind je het hoogste punt van Kaapverdië, namelijk de vulkaan Pico do Fogo. Ga naar het Fogo NP waar de donkere lava als het ware een maanlandschap vormt. Avonturiers kunnen met een gids naar de top van de vulkaan wandelen. Als je van wandelen houdt zijn de eilanden Santo Antão, Sao Vicente en São Nicolau ook nog iets voor jou.

Cultuur en Toerisme

Een mix van Afrikaanse en Portugese cultuur maakt dat Kaapverdië een paradijs is met veel contrasten. Het land is in opkomst als toeristische bestemming, dus het is tijd om nu te gaan!

Informatie over Kaapverdië

Populaire highlights van Kaapverdië

highlight cover
Sal

Alle highlights van Kaapverdië

Beste foto's & tips van Kaapverdië

Sal

Het eiland Sal staat bekend om de goede surflocaties, maar de strandjes mogen er ook zijn! Dit was een klein stukje verder van ons hotel vandaan.. 's Morgen...

>>

In het stadje Sal Rei op het eiland Boa Vista verblijven relatief veel Senegalezen. Voor hun levensonderhoud richten zij zich met name op de toeristische sec...

>>

Op het eiland Boa Vista is een groot gebied met duinen, waar ons hotel tussen lag. Al wandelend door die duinen krijg je prachtige vergezichten voor je lens,...

>>

Praktische informatie over Kaapverdië

Kaart van Kaapverdië en omgeving

Laatste Kaapverdië Artikelen

Met onze reisgids Kaapverdië ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en artikelen.

Reisnieuws
Vermijd deze plekken. Ga voor het Columbus-alternatief!

09 feb 2017, Ben je die massa’s toeristen in Venetië of Barcelona ook helemaal zat? Treur niet, want voor enkele van de meest toeristische bestemmingen selecteerden wij van de redactie Columbus-waardige alternatieven.

3
Reisnieuws
Kaapverdië - Craquelé uitzicht op zee

10 aug 2012, Liefde & leed. Onder de Canarische eilanden in de Atlantische oceaan liggen er nog negen die de Kaapverdische eilanden heten. Geografisch verschillen deze West-Afrikaanse eilanden sterk van karakter, zo ook Sao Vicente, Sal, Santiago en Boavis...

0