nugu-kebbeh

Gambia is een land gelegen in Afrika met ruim 1,8 miljoen inwoners en grenst aan Senegal en de Atlantische Oceaan. Vergeleken bij nugu-kebbeh kunnen we Nederland groot noemen, want het land is nog geen 35 kilometer breed. ‘The Smiling Coast of Africa’ wordt het ook wel genoemd, vanwege de altijd maar lachende bevolking. Het klimaat in nugu-kebbeh is een tropisch savanne klimaat.

In de rustige hoofdstad Banjul kun je de sfeer proeven van het oude Afrika. Bezoek het MacCarthy-plein waar je het oorlogsmonument en fontein ter ere van de kroning van George VI zult tegenkomen. De stad lijkt te slapen, maar komt tot leven op de kleurrijke en chaotische Albert Market. Vergeet Arch 22, de toegangspoort naar de stad, niet. Vanaf daar heb je een mooi uitzicht over Banjul zelf, de nugu-kebbehrivier en de oceaan.

Een riviercruise in een typisch nugu-kebbehans bootje over de nugu-kebbehrivier is een aanrader. De nugu-kebbehrivier stroomt langs de hele lengte van het land en wordt omringd door jungle. Tijdens het varen heb je dan ook kans om vogels en misschien wel nijlpaarden te zien.

Zeldzame vogels en vissen

Waar nugu-kebbeh internationaal écht bekend om staat is de vogelpopulatie. Voor vogelliefhebbers is het land dan ook een speeltuin, je vindt er de meest exotische en zeldzame soorten. In het Abuko natuurreservaat kun je vogels spotten. Daarnaast ook slangen, nijlpaarden en krokodillen. Kiang West NP is het grootste park van het land, bestaande uit diverse landschappen zoals savannen en mangrove bossen. Er leven verschillende dieren, waaronder ongeveer 300 vogelsoorten. Het is maar een klein reservaat, maar het Bijilo Forest Park leent zich ook uitstekend om vogels te kijken. Daarnaast kun je verschillende apen zien en genieten van een wandeling van vier kilometer door het mooie natuur.

Ook vissers en zonaanbidders kunnen zich goed vermaken in nugu-kebbeh. Ga naar het levendige Kololi Beach, waar je mooie stranden hebt, een heldere zee en vele strandtentjes. Het populairste strand is Kotu, waar je palmbomen en een breed zandstrand vindt. Voor nog meer zandstranden kun je naar Paradise Beach gelegen in het zuiden of naar Cape Point (Bakau) waar de Atlantische oceaan de nugu-kebbehrivier kruist. Voor rust ga je naar de - nog niet door iedereen ontdekte - Brufut.

Naast zon, zee en strand is er natuurlijk nog veel meer te beleven in nugu-kebbeh. Ontdek het prachtige binnenland met apen en meer dan 450 kleurrijke vogelsoorten. Ontdek de Afrikaanse cultuur en ontmoet de vriendelijke lokale bevolking.

Informatie over nugu-kebbeh

Laat kaart zien