Uruguay stekker

Uruguay – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Uruguay, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Uruguay gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Uruguay gebruikt kunnen worden zijn : Type C, F, I en L
Stekker C
Stekker F
Stekker I
Stekker L

Informatie over Uruguay

'569109' door ManonVanGoethem '569109' door ManonVanGoethem

UruguaySalto

UruguaySalto

Een klein paradijs in

Uruguay is voor velen een onbekende vakantiebestemming. Toeristen die dit land wel bezoeken blijven vaak in de buurt van de kust bij Montevideo, Colonia en Punta del Este. Maar Uruguay heeft meer te bieden! Wij vonden een echt paradijs in de buurt van Salto, in het noord-oosten van het land. Het gebied bij Salto staat bekend om de vele thermische bronnen. Een daarvan kun je vinden bij Termas San Nicanor. Op ongeveer een half uur rijden vanaf Salto vind je hier een oase van rust. Er zijn twee grote zwembaden, een warme (37 graden) en een koude. Dit alles in een tropische setting met prachtig uitzicht over de heuvels en dit mooie meer op de foto. Er is mogelijkheid tot kamperen in dit kleinschalige resort. Ook is er een hotel op een kilometer afstand . Wij hebben hier een aantal dagen genoten, en hadden het helemaal voor ons zelf!

'160994' door jeannette '160994' door jeannette

UruguayColonia del Sacramento

UruguayColonia del Sacramento

Terug in de tijd

Je waant je in de vijftiger jaren als je door Colonia rijdt. Langs de kant van de weg staan auto's uit vervlogen jaren en iedereen laat ze met rust..

'539664' door awesomemore '539664' door awesomemore

UruguayColonia del Sacramento

UruguayColonia del Sacramento

Mate en oldtimers

Een uurtje varen met de Buquebus vanuit Buenos Aires en je bent in Uruguay. Wat een contrast! Van de buzz van Buenos Aires naar de gemoedelijke kinderkopjes van Colonia del Sacramento. Rustig Colonia bekijken is iets dat alleen ’s ochtends kan. Neem daarom de vroege ferry, want vanaf het begin van de middag wordt je voor je sokken gereden. Waardoor? Door mede-toeristen in golfkarretjes en Mad Max-achtige buggy’s. Maar dat is ’s middags. Voor die tijd deel je Colonia del Sacramento met inwoners, mate en oldtimers.

Bekijk alle Uruguay foto's en tips