Uruguay image

Uruguay


Reviews

Uruguay
Zuid Amerika
Pimwestenberg

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
9
Uruguay
Jeannette was hier 31 Jul 2012
Supermooi coloniaal stadje, waar je terug gaat in de tijd met oude auto's langs de weg waar planten uit groeien, heel bijzonder. Vanuit BA ben je er zo met de veerboot
Land
  • Mooi behouden
  • Vrij toeristisch
Review geplaatst op 2017-02-11
7
Uruguay Montevideo
ThijsVDenBurg was hier 31 Aug 2011
Een bezoek aan de hoofstad van Uruguay is een aangename verrassing. Het is een relatief kleine stad met de hoogtepunten vrij dicht bij elkaar. Al wandelend is het een prachtige stad om te ervaren. Natuurlijk de plazas met hun standbeelden en oude koloniale gebouwen. Hiernaast zijn er enkele stranden waar je naartoe kunt gaan al is het water vaak erg bruin vanwege de ligging en de stroming van de zee. Maar vooral de straatjes in het oude stadsgedeelte zijn leuk om in rond te slenteren. Een bezoekje aan het kleine carnaval museum (denk aan de stijl van Brazilie) met optreden is de moeite waard. En als afsluiter om een echte Zuid Amerikaanse Assado (grote BBQ) te ervaren is een diner in Mercado del Puerto een absolute must. Niet voor de vegetarier, maar eeen vleesliefhebber kan hier zijn hart ophalen. De sfeer in grote martkhal met ijzeren bogen en de rokerige bbq luchten straalt gezelligheid uit. Zeker als hier nog wat livemuziek wordt gespeeld.
Stad
  • Overzichtelijke stad
Review geplaatst op 2018-06-11
8
Uruguay Colonia del Sacramento
ThijsVDenBurg was hier 31 Jul 2011
Uruguay is een relatief klein land in Zuid Amerika en niet heel veel bezocht door een groot gedeelte toeristen, zeker het binnenland niet. De kustplaatsten zijn de plekken waar men meer neerstrijkt. Vooral de hoofdstad Montevideo en het kleine koloniale kustplaatsje Colonia del Sacremento. Een veelgemaakte dag- of weekentrip is de boot vanuit Buenos Aires. Er zijn verschillende maatschappijen om uit te kiezen maar het komt veelal op hetzelfde neer. Iets sneller aankomen is iets meer betalen. Het plaatsje zelf is klein en goed rustig te belopen en bekijken in een goede dag. Er zijn overblijfselen van de oude nederzetting maar ook gebouwen uit latere koloniale perioden. De met kinderkopjes belegde straatjes verbinden kleine gezellige pleintjes waar je kunt genieten van kunstzinnige cafe's. Een aanrader is ook om de kleine vuurtoren te bezoeken voor een overzicht van het stadje. Natuurlijk dineer je in een van de restaurantjes of een oude auto die omgebouwd is als dinerplek.
Stad
  • Sfeervolle pleintjes en eetgelegenheden
  • Veel geschiednis terug te vinden in de gebouwen
  • Klein en goed in 1 dag te bezoeken
  • Het licht aan het strand maar het nodigt niet uit om een duik te nemen
Review geplaatst op 2018-07-01