Uruguay

Reisgids cover foto
foto: Columbus Reisreporter erwinenolga

Uruguay is een land in Zuid-Amerika en is vernoemd naar de gelijknamige rivier die de grens met Argentinië vormt. Letterlijk vertaald betekent het rivier van de geschilderde vogels in het Guaraní. Naast Argentinië in het westen grenst Uruguay in het noorden aan Brazilië en in het zuiden aan de Atlantische Oceaan. De hoofdstad Montevideo is gelegen aan de Atlantische kust. Het landschap van Uruguay is erg vlak in tegenstelling tot de rest van Zuid-Amerika, de hoogste bergtop ligt op 514 meter hoogte.

Het klimaat in het land is gematigd, de gemiddelde temperaturen liggen hoger dan in Nederland. Het vriest zelden tot nooit in Uruguay. Wel komen er soms snelle weersveranderingen met de bekende pampero, een uit de Argentijnse pampa’s afkomstige windvlaag.

Van de zestiende tot en met de achttiende eeuw is Uruguay gekoloniseerd geweest door Spanje. Spaans is de officiële taal van het land. Net als Chili en Argentinië heeft Uruguay een meer westerse cultuur dan andere landen in Zuid-Amerika.

De Uruguayaanse bevolking behoort tot de best geschoolde van Zuid-Amerika. De grootste inkomstenbronnen van het land zijn het toerisme en de landbouw, alhoewel ruim negentig procent van de bevolking in de steden woont. De helft van alle Uruguayanen woont in de hoofdstad Montevideo. Aan de kust ten oosten van deze stad liggen een aantal populaire badplaatsen, waar rijke Argentijnen ’s zomers vaak stranden afhuren. Montevideo zelf is de voornaamste reden voor reizigers om naar Uruguay te komen. Andere bijzondere plekken van het land zijn het oude deel van Colonia, dat wordt gekenmerkt door een ongestructureerd stratenplan en het natuurpark Cabo Polonio, waar je zeeleeuwkolonies aan kunt treffen tussen de hoge zandduinen.

Informatie over Uruguay

Populaire highlights van Uruguay

Alle highlights van Uruguay

Beste foto's & tips van Uruguay

Gelegen in het departement Rocha, meer dan 200 km van Montevideo, ligt Cabo Polonio. Een plaatsje waar geen elektriciteit is, de tijd stil staat, de sterrenh...

>>

Colonia del Sacramento, de oudste stad van Uruguay werd in 1680 gesticht door de Portugezen. De Barrio Histórico (historische wijk) van Colonia is aangewez...

>>

Je waant je in de vijftiger jaren als je door Colonia rijdt. Langs de kant van de weg staan auto's uit vervlogen jaren en iedereen laat ze met rust..

>>

Praktische informatie over Uruguay

Kaart van Uruguay en omgeving

Laatste Uruguay Artikelen

Met onze reisgids Uruguay ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en artikelen.

Reisnieuws
Film: El baño del Papa

01 jan 2008, De arme bewoners van het Uruguayaanse stadje Melo raken behoorlijk opgewonden als ze horen dat paus Johannes Paulus II zijn bezoek aan Uruguay bij hen zal beginnen. Ze hopen niet alleen op hemelse zegeningen, maar hopen er ook een financieel slaat...

0