Mkroonenburg

profiel Mkroonenburg

Naam

Marije Kroonenburg

Reviews

10

Foto's & tips

95

Blogs

0

Lid sinds

08 November 2008

Favorieten

Fav. land

Australië

Over mij

Voor mij is reizen het ervaren van een andere cultuur en landschap. In het land van bestemming besluiten wij waar we precies naar toe gaan en voor hoe lang. Om deze manier ben je niet gebonden aan een strak reisschema en kun je op onverwacht mooie plekken langer blijven hangen.
Gelukkig vinden onze 2 kinderen dit allemaal prima en staan zijn overal voor open. Met een rugzak, een lakenzak, een paar slippers en een handje vol kleding, kun je alle kanten op.Meer heb je toch niet nodig?

Mijn Motto

'Geniet, neem de tijd en en sta open voor iets nieuws!'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Canon

Model

7D

Overige

Olympus M10

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (95)

'480186' door Mkroonenburg '480186' door Mkroonenburg

Costa Rica

Costa Rica

Anti muggen spray

Mkroonenburg

Mocht je naar Costa Rica gaan, hier een goede tip voor de anti muggen spray. In Nederland wordt vanalles aangeraden, soms wel met 50 % DEET erin. Ook wij hadden deze flesjes meegenomen. Helaas prikten de muggen er dwars doorheen. In Costa Roca werd ons de volgende spuitbus aangeraden: OFF, een groene spuitbuis. Veel minder DEET. Er is ook een oranje spuitbus, die schijnt iets minder goed te werken. Maar voldoende voro aande kust. Aangezien wij in de jungle zaten, kozen we voor de groene. EN... geen muggenbulten meer. We konden zelfs in de avond met korte mouwen buiten zitten. Als je maar ingespoten bent. Super spul en de locals gebruiken het ook. Te koop bij iedere mini supermarkt!

'399360' door Mkroonenburg '399360' door Mkroonenburg

NoorwegenTelemark

NoorwegenTelemark

Uitzicht vanuit het..

Mkroonenburg

Twee zussen uit Noorwegen woonde in een piepkleine boerderij in Rui. Het houten boerderijtje lag op een steile berghelling boven Dalen met een prachtig uitzicht over de bergen en het in de diepte gelegen Bandakmeer. Op deze foto zie je dit prachtige uitzicht. De twee zussen, Ingerine en Gurine, bleven, nadat hun vader was overleden, hun leven lang op de kleine boerderij wonen. Het waren kleine vrouwtjes van niet meer dan 1.20 meter lang. Slechts 1 keer verlieten ze hun woonplaats. Ze kregen een uitnodiging om de koning Olav in Oslo te bezoeken.

'287254' door Mkroonenburg '287254' door Mkroonenburg

KeniaMasai Mara NP

KeniaMasai Mara NP

De Masai van ons kamp

Mkroonenburg

De Masai van onze "camping" Cilima Camp in het National Park Masai Mara. Met de benenwagen een wandeling rond het kamp gemaakt, wel onder begeleiding van deze Masai. Vele voetsporen gezien (ook leeuwen) en vele interessante verhalen gehoord. Geweldig.

Community-updates

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

02-08-2021 We trappen af met het thema voor augustus: Landschappen in tijden van corona. Benieuwd naar de winnaars van juli? Die vind je hier.

DE NIEUWE WERELDWONDEREN ZIJN BEKEND


30-07-2021 De afgelopen maand kon je stemmen op jouw favoriete Nieuwe Wereldwonder. De stemmen zijn geteld: Dit zijn de 7 Nieuwe Wereldwonderen!

DOE MEE AAN DE DRONE-FOTOWEDSTRIJD

dronewedstrijd
22-07-2021 'Met een drone zie je de wereld vanuit een nieuw en verrassend perspectief. We zijn dan ook benieuwd naar jouw mooiste dronefoto’s! Deel je top 3 en maak kans op een DJI Mini 2, cadeaubon van Coolblue of vakantie van srprs.me! Doe mee >

week 30 | Community-toppers

Tranøy Fyr door DREAMER666
Tranøy Fyr. Foto: Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Tranøy Fyr door Dreamer666
2. Review: Huila, Colombia door Travelbag
3. Communitylid van de week: John Heeneman
4. Nieuwkomer: Matijs

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN AUGUSTUS: LANDSCHAPPEN IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van augustus is: landschappen. Lees meer over de wedstrijd >

DOE MEE AAN DE DRONE-FOTOWEDSTRIJD

Met een drone zie je de wereld vanuit een nieuw en verrassend perspectief. We zijn dan ook benieuwd naar jouw mooiste dronefoto’s! Deel je top 3 en maak kans op fantastische prijzen. Doe mee >

WIN EEN NATUURHUISJE OP DE WADDEN

Wat is het Wad voor jou? Deel je foto’s en video's van je favoriete plekken, wandelingen, dieren, (vakantie)huisjes, restaurants en andere parels in het Waddengebied. Elke maand geven we een Natuurhuisje op de Wadden cadeau aan de beste inzending. Doe mee >

DOE DE GRIEKENLAND-QUIZ EN WIN EEN REIS NAAR SIFNOS

Sifnos, Griekenland

Wie verder dan hotspots als Athene, Kreta of Santorini, ontdekt een Griekenland vol onontdekte eilandjes, pure schoonheid en ongerepte natuur. Ben jij een echte Griekenland-kenner? Doe de quiz en win een reis voor twee naar Sifnos, de parel van de Cycladen! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik