Zuid Brazilie vaccinatie

Ga je op reis naar Zuid Brazilie, dan is het goed je op de hoogte te stellen van de geadviseerde vaccinaties Zuid Brazilie. Voor veel landen zijn reizigersvaccinaties een must. De meest voorkomende gevaarlijke ziektes die je op kan lopen en gedeeltelijk met inentingen of medicijnen tegen kunt gaan zijn:

Buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, malaria, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts).

Komen een van deze ziektes voor in Zuid Brazilie en met name in welke gebieden? Het vaccinatie advies Zuid Brazilie kan namelijk van gebied tot gebied in Zuid Brazilie verschillen en in veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat, zoals soms het geval is bij malaria.

Welke reisvaccinaties Zuid Brazilie nodig zijn in jouw specifieke geval, kan je het best bespreken met jouw (reizigersgeneeskundige) huisarts of een vaccinatiekliniek.

Actueel vaccinatie advies

Zie hier het actuele advies over vaccinaties Zuid Brazilie.  

Informatie over Zuid Brazilie

Beste foto's & tips van Zuid Brazilie

'500034' door deerik '500034' door deerik

BraziliëZuid Brazilie

BraziliëZuid Brazilie

Dottergele toekan

deerik

De Dottergele toekan is wat kleiner dan de Reuzentoekan, maar met zijn ± 50 cm behoorlijk van formaat. Al met al door zijn kleuren en omvang een indrukwekkende verschijning!

'290895' door Bowral '290895' door Bowral

BraziliëZuid Brazilie

BraziliëZuid Brazilie

Paraty

Bowral

In het kleurrijke stadje Paraty (zo'n 300 km ten zuidwesten van Rio de Janeiro) lijkt het leven stil te staan. In het beschermde centrum mogen geen auto's komen. De straten zijn voorzien van forse 'kinderkopjes', hetgeen het lopen soms erg ongemakkelijk maakt ... Alle huizen, winkels, restaurants en hotels zijn voorzien van vrolijke kleurtjes. Kortom, een prima plek om een paar dagen te vertoeven!

'66721' door alu '66721' door alu

BraziliëZuid Brazilie

BraziliëZuid Brazilie

Watervallen

alu

De Argentijnse kant van de watervallen van de Foz gezien vanaf de Braziliaanse kant

Laat kaart zien

Laatste Zuid Brazilie artikelen

Uniek: video ongecontacteerde stam

Recentelijk zijn de eerste beelden vrijgekomen van een ongecontacteerde stam in Brazilië langs de grens met Peru. Filmster Gillian Anderson lanceert de campagne van Survival International om de stam te beschermen en spreekt de video in.

Recentelijk zijn de eerste beelden vrijgekomen van een ongecontacteerde stam in Brazilië langs de grens met Peru. Filmster Gillian Anderson lanceert d...