Salvador

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Het leukste in de vroege uurtjes

Salvador,
Brazilië


Brazilië is natuurlijk een mega groot land met vele gezichten. Voor het absolute 'ik-ben-alleen-op-de-wereld' gevoel, moet je dan juist niet naar de stad Salvador gaan. Maar als je toch in de buurt bent, ga dan zo vroeg mogelijk naar het oude stadsdeel Pelourinho. Als je er voor 10 uur bent, hebben de shops de luiken nog dicht en het is heerlijk rustig. We konden goed door de straatjes lopen en alles op ons gemak bekijken.
Het is een mix van Afrikaans, Portugees en het heeft iets Cubaans. Er zijn enkele perfect opgeknapte gebouwen en vele vervallen gebouwen. Deze wijk ligt wel tussen de armere buurten. Gelukkig kun je heel makkelijk en veilig met een Uber van A naar B.

Bij de Saô Franscico kerk is binnen de gehele kerk van bladgoud voorzien. En het bijhorende klooster met Portugese tegeltjes.
Op de pleinen lopen stevige dames met enorme rokken (Creools). En die willen maar wat graag met iedereen op de foto. Je kunt je onder laten schilderen met witte tekens uit de slavernij tijd of je, door een soort van medicijnman, laten 'zegenen' met een bos takken.
Natuurlijk is het ook mogelijk om mee te trommelen op de drums.
Genoeg te zien dus🤣.

We hebben een typisch Bahia's (zo heet de streek) gerecht gegeten tussen de locals met live muziek.