Potosi Department

Foto door Reisreporter GoodFella

Het vruchtbaarste deel van Centraal-Azië ligt in Kirgizië, Oezbekistan en Tadzjikistan. De Vallei van Fergana bekleedt een groot gedeelte hiervan. Dit enorme dal strekt zich uit van Oezbekistan tot aan Kirzigie, vlak voor de Chinese grens, waar de Tian Shan en de Pamir gebergtes samenkomen. De vallei is zo breed dat je de overkant maar zelden te zien krijgt. De Vallei van Fergana is ook een stuk van de oude Zijderoute.

Informatie over Potosi Department

Beste foto's & tips van Potosi Department

'1107863' door sidonius '1107863' door sidonius

BoliviaPotosi Department

BoliviaPotosi Department

Sol de Manana geísers

sidonius

De Morning Sun Geysers (Sol de Mañana Geísers) kom je tegen in het nationale park Eduardo Avaroa de Fauna Andina. Prachtige kleuren in het geothermische landschap, met borrelende en bruisende geisers en geisertjes. Slechts een enkel bordje waarschuwt je voor de gevaarlijke situatie, verder moet je zelf uitkijken waar je loopt. Geen hekken of touwtjes, dat kan daar nog. Het landschap doet denken aan plaatjes van de Maan, maar dan kleurrijker. De grijze poelen borrelen en blubberen, de grijze brei is kokend heet. Eigenlijk levensgevaarlijk voor fotografen, maar fascinerend mooi.

'1108042' door sidonius '1108042' door sidonius

BoliviaPotosi Department

BoliviaPotosi Department

Drie vicuna´s op een.

sidonius

Het is jammer dat het Eduardo Avaroa National Reserve de Fauna Andina niet bij de highlights van Bolivia staat. Veel foto´s worden in dit buitenaardse gebied in het zuiden van het land gemaakt. Het is er dan ook prachtig als je van leeg, ruig, vulkanisch en uniek houdt. Op deze foto zie je drie vicuna´s (een lamasoort) die langs het Laguna Colorada lopen. In het meer zie je een groep flamingo´s staan. De kleur rood van dit zoutmeer wordt veroorzaakt door mineralen.

'1107948' door neretslok '1107948' door neretslok

BoliviaPotosi Department

BoliviaPotosi Department

Een van de mooiste...

neretslok

Een van de mooiste landschappen ter wereld zag ik in Bolivia: het Eduardo Abaroa National Park. Dit park kent vele hoogtepunten, onder andere de Laguna Verde (groen meer), de Dali Desert (die zo heet omdat het landschap lijkt op de surrealistische landschappen die de Spaanse kunstschilder Dali schilderde), de Termas de Polques (hot springs), de "Sol de Manana" geiser en Laguna Colorada (rood) met de sodium sulfaat eilanden in het noordoosten en zuidoosten. Je zit hier op 4250 meter. Op de foto de flamingo's in Laguna Colorada.

Laat kaart zien