Potosi Department beste reistijd

Het weer in Potosi Department

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Potosi Department te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Potosi Department? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis.
 

Beste reistijd voor Potosi Department

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Potosi Department:

 

Bolivia kenmerkt zich door een zeer gevarieerd klimaat, dankzij de grote variatie in landschappen en hoogtes. De winter – mei t/m september    – is de beste tijd om het land te bezoeken. Dit is ook meteen de meest toeristische tijd. Let erop dat het in het hoogland nogal eens koud kan worden. De zomer betekent in Potosi Department het regenseizoen, zeker in het laagland. Dit bemoeilijkt het reizen in sommige gebieden, vanwege onbegaanbare wegen.


Reisadvies
Voor Potosi Department geldt een positief reisadvies, maar wees waakzaam.

Feestdagen
Februari/maart carnaval, maart/april Pasen, mei/juni Corpus Christi, 16 juli Virgen del Carmen, 6 augustus Onafhankelijkheidsdag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Potosi Department

Beste foto's & tips van Potosi Department

'1107863' door sidonius '1107863' door sidonius

BoliviaPotosi Department

BoliviaPotosi Department

Sol de Manana geísers

sidonius

De Morning Sun Geysers (Sol de Mañana Geísers) kom je tegen in het nationale park Eduardo Avaroa de Fauna Andina. Prachtige kleuren in het geothermische landschap, met borrelende en bruisende geisers en geisertjes. Slechts een enkel bordje waarschuwt je voor de gevaarlijke situatie, verder moet je zelf uitkijken waar je loopt. Geen hekken of touwtjes, dat kan daar nog. Het landschap doet denken aan plaatjes van de Maan, maar dan kleurrijker. De grijze poelen borrelen en blubberen, de grijze brei is kokend heet. Eigenlijk levensgevaarlijk voor fotografen, maar fascinerend mooi.

'1108042' door sidonius '1108042' door sidonius

BoliviaPotosi Department

BoliviaPotosi Department

Drie vicuna´s op een.

sidonius

Het is jammer dat het Eduardo Avaroa National Reserve de Fauna Andina niet bij de highlights van Bolivia staat. Veel foto´s worden in dit buitenaardse gebied in het zuiden van het land gemaakt. Het is er dan ook prachtig als je van leeg, ruig, vulkanisch en uniek houdt. Op deze foto zie je drie vicuna´s (een lamasoort) die langs het Laguna Colorada lopen. In het meer zie je een groep flamingo´s staan. De kleur rood van dit zoutmeer wordt veroorzaakt door mineralen.

'1107948' door neretslok '1107948' door neretslok

BoliviaPotosi Department

BoliviaPotosi Department

Een van de mooiste...

neretslok

Een van de mooiste landschappen ter wereld zag ik in Bolivia: het Eduardo Abaroa National Park. Dit park kent vele hoogtepunten, onder andere de Laguna Verde (groen meer), de Dali Desert (die zo heet omdat het landschap lijkt op de surrealistische landschappen die de Spaanse kunstschilder Dali schilderde), de Termas de Polques (hot springs), de "Sol de Manana" geiser en Laguna Colorada (rood) met de sodium sulfaat eilanden in het noordoosten en zuidoosten. Je zit hier op 4250 meter. Op de foto de flamingo's in Laguna Colorada.

Laat kaart zien