theoss

'501133' door theoss '501133' door theoss

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

De Pier

theoss

De Scheveningse Pier, in 1961 geopend, was het icoon van de zuid-hollandse badplaats maar na de overname door het vd Valk concern in verval geraakt en sinds 2013 definitief afgesloten voor publiek. Maar door de overname van KondorWessels Vastgoed en Danzep ( 3 miljoen euro) is de Pier sinds 18 Juli 2015 weer gedeeltelijk geopend met plannen voor de toekomst.

'500353' door theoss '500353' door theoss

TsjechiëPraag

TsjechiëPraag

Karelsbrug

theoss

"Het Zwanenmeer" in de Moldau vlakbij de eeuwenoude Karelsbrug. De brug ligt in het district Praag 1 en verbindt de Oude Stad met de wijk Malá Strana.

'500210' door theoss '500210' door theoss

TsjechiëPraag

TsjechiëPraag

De Praagse Burcht

theoss

De flamboyante gotische zaal Vladislavsky sal. Deze werd in 1502 voltooid en bood eeuwenlang een prachtige ambiance voor de verkiezingen van koningen en koninginnen. Met afmetingen van 62 meter lang, 19 meter breed en 13 meter hoog is dit grootste ridderzaal van Europa! Niet verwonderlijk als u bedenkt dat de vorsten met paard en al via de ruitertrap de ruimte binnenkwamen. Vroeger werd deze zaal gebruikt voor grote toernooien en feesten en nog steeds vinden hier de verkiezingen van de president plaats.

'500195' door theoss '500195' door theoss

TsjechiëPraag

TsjechiëPraag

Uitzicht vanaf de...K

theoss

Vanuit de kasteeltuin kijk je over Praag met op de voorgrond de st. Nicolaaskerk. Het kastelencomplex ligt op een heuvel in de wijk Hradcany. Ook bevindt zich hier de st. Vitus kathedraal die hoog boven Praag uit torent.

'500192' door theoss '500192' door theoss

TsjechiëPraag

TsjechiëPraag

Zicht over Praag

theoss

Stadszicht over Praag vanuit de toren van het oude stadsraadhuis waarin zich de beroemde astronomische klok bevindt, een van de oudste gedetailleerde klokken ooit gebouwd.

'491072' door theoss '491072' door theoss

Polen

Polen

Rainy Day

theoss

Op een regenachtige middag in Jelenia Gora, een provincie-stadje in het reuzengebergte vlakbij de Tsjechische grens. Voor de oorlog was dit Duits grondgebied maar na de oorlog is de Duitse bevolking hier verdreven, vaak niet zonder geweld.

'490391' door theoss '490391' door theoss

PolenLodz

PolenLodz

Oud en Nieuw

theoss

Op de hoek van de straat Piotrkowska - Roosevella is een filiaal van juwelier A & A Dom Jubilerski, salon Galeria genaamd. Een prachtig oud pand met daarachter een moderne kolos van de Mbank, een mooi contrast. Rechts en links in de achtergrond zie nog enigszins op de zijkant van andere grote panden met inmens grote muurschilderingen. Zal daar nog wel een foto van uploaden in daglicht.

'490276' door theoss '490276' door theoss

PolenLodz

PolenLodz

Oud Lodz

theoss

De piotrkowska loopt door het centrum van Lodz en is een winkel-restaurant en terrasjes-rijke straat die al heel mooi opgeknapt is en dus in oude glorie hersteld is met oog voor detail, wat ze doen, doen ze netjes en degelijk. Als je dan een zijstraat of doorgang van de piotrkowska neemt is het een andere wereld, vervallen en vaak onbewoond. Ze hebben nog wat te doen daar, die Polen. Maar eens wordt het "the place to be" daar en betaal je misschien wel een vermogen wat nu allemaal van die bouwvallen zijn.

'490123' door theoss '490123' door theoss

PolenLodz

PolenLodz

Sexy Piotrkowska

theoss

Lopend op de Piotrkowska (hele lange straat in het centrum, wandelgebied) zie ik deze mooie dame op de fiets stappen en even later fietst ze me voorbij, moest even snel een plaatje schieten, kon het niet laten.

'490117' door theoss '490117' door theoss

PolenWroclaw

PolenWroclaw

Marktplaatsje

theoss

Dit vrouwtje zat langs de weg in de buurt van de overdekte markt in de buurt van de brug Piaskowy. Binnen zijn er tientallen winkels die een beetje van alles verkopen.

'490111' door theoss '490111' door theoss

PolenWroclaw

PolenWroclaw

Liefdesbrug

theoss

Een van de bekendste liefdesbruggen vind je in Polen. De stalen Most Tumski ligt in het mooiste en oudste gedeelte van Wroclaw, vroeger Breslau, over de Oder-Wiesel. Deze 52 meter lange hangslotenbrug verbindt twee eilandjes, Ostrow Piaskowy en Ostrow Tumski. De Tumski brug dateert uit 1888-89, ontworpen door Alfred von Scholtz, is ongeveer 6,8 meter breed: in de volksmond ‘Brug der verliefden’ genoemd. Als je met de fiets of te voet passeert, betrap je steevast een koppel die net hun hangslot aan het hangen is of dat ritueel achter de rug heeft. En de sleutel ligt al in het water. De honderden diverse sloten tellen en lezen aan de 10 ton wegende eilandbrug is onbegonnen werk. De liefde hangt op en hangt er, letterlijk en figuurlijk, in de lucht.(bron : LECA)

'490062' door theoss '490062' door theoss

PolenWroclaw

PolenWroclaw

Avond in Polen

theoss

De st. Michael cathedraal Johannes de Doper in de avond met verlichting, gezien vanaf de most Piaskowy (brugje) over de Odra naar het eilandje Wyspa Piasek.

'490060' door theoss '490060' door theoss

PolenWroclaw

PolenWroclaw

Binnenplaats

theoss

Als je even een zijstraatje inloopt kun je op zo`n binnenplaatsje terecht komen, er is een terras, kun je er gaan zitten of is het alleen voor de bewoners?

'490059' door theoss '490059' door theoss

PolenWroclaw

PolenWroclaw

Straatbeeld wroclaw

theoss

Polen heeft van die gezellige pleinen en straten met van die prachtige gekleurde panden, hier "Rynek" in Wroclaw. Hier kun je uren vertoeven op een terrasje.

'490051' door theoss '490051' door theoss

PolenWroclaw

PolenWroclaw

Over de kasseien...fi

theoss

Deze Poolse meid neemt met het grootste gemak de kasseien in Wroclaw, waar de helden van de fiets zoveel moeite mee hebben in de vlaamse klassiekers.

'489988' door theoss '489988' door theoss

PolenWroclaw

PolenWroclaw

Cathedraal Johannes d

theoss

Dit is de st. Michael Cathedraal Johannes de Doper in Wroclaw gezien vanaf de overzijde van de Odra. De cathedraal werd in 1945 bijna geheel verwoest.

Community updates

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 30 | Community toppers

Na een hagelstorm een spectaculaire zonsondergang. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Naardermeer, Nederland door Graaf
2. Topfoto & tip: Na een hagelstorm een spectaculaire zonsondergang door Dreamer666
3. Topblog: Rondje Twente op de fiets door Karinm
4. Communitylid van de week: Barga
5. Nieuwkomer: Jessicavosman

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik