martinouboter

profiel martinouboter

Naam

Reviews

0

Foto's & tips

6

Blogs

0

Lid sinds

02 July 2019

Favorieten

Fav. werelddeel

Europa

Fav. stad

Bennekom

Over mij

Freelance Chef-Kok met een passie voor fotografie

Mijn Motto

'Neem de lange weg naar huis.'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

D610

Overige

Nikon D700 als back-up en de Nikon N80 voor 35mm film

 

1 reactie(s) bij "martinouboter"

  • profile image comment

    Beste Martin, super leuk dat je je als community lid hebt aangemeld. Echter hebben we wel de foto ' Chichén Itzá Zonder Toeristen In Beeld' moeten verwijderen, volgens onze spelregels. De foto 'Naar Chichen Itza? Kom Voor De Busladingen!' zien we door de vingers ... en hebben we wel laten staan. De spelregels kun je hier terug vinden op onze FAQ pagina https://www.columbusmagazine.nl/reisreporter/faq : ~ In principe willen we geen foto's zien van toeristen, hieronder vallen jezelf, vrienden, familie en geliefden. Tenzij je ze zo hebt gefotografeerd, dat ze niet direct herkenbaar zijn. Dit is het geval als ze bijvoorbeeld ver genoeg staan of in silhouet. Zou je hier in het vervolg rekening mee willen houden? We kijken uit naar nog meer mooie reisfoto's. Groeten de redactie.

    Door REDACTIE • geplaatst op 2019-07-22 08:48:53

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (6)

'1099451' door martinouboter '1099451' door martinouboter

IerlandCliffs of Moher

IerlandCliffs of Moher

The cliffs of moher

martinouboter

35mm schieten in Ierland was bijna ontspannend, 800 iso lomography in mijn oude Pentax K1000 (wat een immens veel ste hoge iso was voor de omstandigheden) en gaan. Je hebt geen idee wat krijgt als het ontwikkelt wordt je kan niet even de achterkant van je camera checken of het oke was want daar hing alleen de herinnering aan mijn grote fout een stukje karton met 800 iso erop, dat en de rede dat de K1000 zo heet als hij heet, hij gaat maar tot 1/1000... Oeps. De enige tip die ik voor deze lokatie kan geven is kom met vloed want dan beukt de zee op een schitterenden manier in op de kustlijn. Vlak na deze foto vroeg ik mijn verloofde ten huwelijk op de cliffs.

'1099103' door martinouboter '1099103' door martinouboter

IerlandCork

IerlandCork

35mm Film in Ierland

martinouboter

Mijn gedachtegang in 2017 was, als je een beetje lef hebt schiet je al vakantie foto's op film. Dat is dan ook wat ik gedaan heb toen we een auto huurde om door Ierland te rijden. Een petri 7s en een pentax K1000 en een lading 35mm rolletjes. Je denkt toch even net iets meer na over je foto's, mijn vriendin was lekker aan het schieten terwijl ik wist dat elke keer als ik afdrukte ik zeker moest weten dat het de moeite waard was. Waag eens een gokje. Nu is het fotograferen van mooie beelden niet moeilijk in Ierland want elke bocht die je maakt kijk je je ogen uit. Geen filter nodig op insta want film ziet er al gelijk awesome uit.

'1099085' door martinouboter '1099085' door martinouboter

MexicoYucatan

MexicoYucatan

Kevers spotten in...V

martinouboter

Valladolid is een toegankelijk plek met een oud centrum. Wat mijn oog het meeste greep waren de kleuren en de gigantische hoeveelheid oude Volkswagen kevers.

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (1)

'1099099' door ThijsVDenBurg '1099099' door ThijsVDenBurg

BoliviaTiticacameer

BoliviaTiticacameer

Zegening voor je auto

ThijsVDenBurg

De meest opvallende en aparte verkeerservaring die ik heb gehad is dat we met de auto in het kleine plaatsje Copacabana achteraan in een file stonden. Apart want dit is een erg klein plaatsje aan het Titicaca meer en vaak het startpunt om naar Isla del Sol te gaan of richting Peru. Doorrijden zat er niet bij en we gingen er maar vanuit dat er een ongeluk of iets dergelijks was gebeurd. Wel zagen we overal mensen met slingers hoeden en andere versiersels lopen. Gestaag schoven we in de straat enkele plaatsjes op. Tot onze verbazing werden voor en achter ons de auto's voorzien van slingers en de feesthoeden (jawel boven op het dak van de auto). Het blijkt elk weekend een aparte beleving te zijn waarbij passanten en locals hun auto laten zegenen (Bendición de Movilidades) door een katholieke priester of een witch doctor. Meerdere religies dus mogelijk. Met wijwater wordt de auto besprekeld en vuurwerk wordt onder de auto afgestoken. Wat geprevel van de heilige en een veilige doortocht is gegarandeerd. Het kost wel iets natuurlijk maar we konden niet achterblijven behalve de versiersels dan. Het kostte wat tijd maar een erg bijzondere en een beetje een bizarre verkeerservaring.